21.4.10

ΕΚΘΕΤΗΡΙΟΝ ΣΧΟΛΙΩΝ…

 

 

P1010059(3)

Anonymous said...

Φίλε Καψάλη δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζεις αυτό το τροπάρι. Είναι δυνατόν να μην έχεις πάρει χαμπάρι τί γίνεται με τους επονομαζόμενους οικολόγους; Ο Ορειβατικός είναι η κορυφή του παγόβουνου και η περίπτωση έτυχε και έγινε γνωστή. Αραγε πόσες άλλες περιπτώσεις σαν κι αυτή έχουν γίνει στο παρελθόν, αλλά ποτέ δεν ήρθαν στο φώς; Θυμάται κανείς τί έγινε με τους τότε οικολόγους και αγανακτισμένους τη δεκαετία του 80 όταν η Λαφάρζ αν θυμάμαι καλά, ήθελε να μπεί στο βωξίτη γιά να αποκτήσει σκάλα φόρτωσης γιά τσιμέντο στη Φωκίδα:
Τί ξημέρωσε και όλοι αυτοί ξύπνησαν ξαφνικά και κάνουν επίθεση μόνο σε μιά εταιρεία; Και μάλιστα χωρίς να δίνουν δεκάρα γιά τους εργαζόμενους συμπολίτες τους;
Πιστεύω στις καλές σου προθέσεις, όλοι θέλουμε σεβασμό στο περιβάλλον, θέλουμε όμως και δουλειές γιά τη Φωκίδα, αλλά αυτά δεν τα ασπάζονται αυτοί που παριστάνουν σήμερα τους οικολόγους.

April 20, 2010 10:37 PM

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" said...

Αγαπητέ Κώστα, κατανοώ την κίνησή σου να αντιπαραθέτεις το συναίσθημα στη λογική! Στις πολύ όμορφες φωτογραφίες που αναρτάς, βλέπω τη φύση, δε βλέπω όμως τη ζωή! Και μια και σου αρέσουν οι λαϊκές παροιμίες, η μακαρίτισσα η γιαγιά μου, όταν ήθελε να τονίσει την απαξίωση ενός τόπου λόγω έλλειψης ανθρώπων, έλεγε : "Πάρε τον Άνθρωπο και μούτζωσε τον τόπο"!

April 21, 2010 1:47 PM

Anonymous said...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ
Ο επί μία 25ετία μοναχικός, ανιδιοτελής, κατά μέτωπο αγώνας του ΟΣΑ και οι επιτυχίες του σε δικαστικούς αγώνες κατά των μεταλλευτικών εταιριών, οι οποίες λειτουργώντας με καταστροφικό και ανεύθυνο τρόπο, λεηλατούν και ξεκοιλιάζουν τα σπάνιας ομορφιάς βουνά της Φωκίδας, υποβαθμίζουν τον νομό μας, αποκλείουν την όποια προοπτική ανάπτυξης του τόπου μας πλην της μεταλλευτικής και κρατούν όμηρους, με τις γνωστές τακτικές τους των χορηγιών, τις τοπικές κοινωνίες και τους τοπικούς άρχοντες, αποτελεί την πλέον κατάλληλη απάντηση σε λιβελογραφήματα νεόκοπων «ενεργών» πολιτών. Αυτών, που στο διάστημα των 70 και πλέον χρόνων της εξόρυξης βωξίτη στην Φωκίδα, η μόνη «κραυγαλέα ενέργεια» που έχουν να επιδείξουν είναι το αγνάντεμα από το καφενείο του χωριού τους της καταστροφής της Γκιώνας και της εξαφάνισης σχεδόν από τον χάρτη του χωριού των Καρουτών, λόγω της εκτεταμένης μεταλλευτικής εκμετάλλευσης.
Ο ΟΣΑ δεν χρειάζεται ούτε να εξηγήσει ούτε να πείσει ότι δεν είναι «πουλημένος». Το αποδεικνύει ο συνεχής και επίμονος αγώνας του για την διάσωση των βουνών της Φωκίδας και την δημιουργία προοπτικής ανάπτυξης στον τόπο μας.
Η παρούσα απάντησή μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και είναι συνέχεια της από 14-04-2010 επιστολής μας, η οποία απευθύνετο προς την «S&B Βιομηχανικά Ορυκτά» και η οποία δόθηκε από μας τους ίδιους προς δημοσίευση στον τοπικό τύπο συγχρόνως με την αποστολή της προς την εταιρία: Μετά την Προσωρινή Διαταγή Αναστολής της εξόρυξης βωξίτη στη θέση «Βλαχοθανάση Α7» στις Καρούτες της Γκιώνας, που επιδιώξαμε εμείς μαζί με τον νεοσύστατο Σύλλογο Καρουτιανών «Η Γαρδενίτσα» και τους καρουτιανής καταγωγής Δημήτριο Τσιπούρα και Ιωάννη Φλωρόπουλο και επιτύχαμε τελικά την έκδοσή της από το Συμβούλιο της Επικρατείας και η οποία εξακολουθεί να είναι σε ισχύ, ο ΟΣΑ, ο ίδιος που έδωσε και δίνει όλους του αγώνες μέχρι σήμερα, στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή και με τις όποιες συνθήκες την διαμόρφωναν , με φρόνηση, σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του, έκρινε ότι έπρεπε να λειτουργήσει ακριβώς με αυτόν τον τρόπο που λειτούργησε. Τούτο δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η στάση του διαφοροποιήθηκε ως προς τις βασικές του αρχές και την καταξιωμένη του πορεία ή ως προς την προστασία του περιβάλλοντος.
Όσο αφορά τους ενεργούς πολίτες, που με άποψη και κουράγιο θέλουν να αντιδράσουν στα περιβαλλοντικά εγκλήματα και στον μαρασμό του τόπου μας και να αγωνιστούν για την ανάπτυξη της υποβαθμισμένης αποικιακής Φωκίδας, τους έχουμε προσκαλέσει και επαναλαμβάνουμε την πρόσκληση για κοινό αγώνα, άλλως είναι προφανές ποιος είναι αυτός που γελάει και ωφελείται τελικά από αυτή την μεταξύ μας αντιπαράθεση (υποσημείωση: η συμμετοχή σε αγώνες και η κριτική αγώνων άλλων δεν γίνεται με e-mail στο διαδύκτιο).
Άμφισσα 20-04-2010
Για τον ΟΣΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΡΟΤΣΗ ΜΑΡΙΑ

April 21, 2010 2:36 PM

2 comments:

Anonymous said...

Θα πρότεινα ,απλά, να διαβάσετε πάλι αργά και προσεκτικά τα αναλυτικά και τεκμηριωμένα κείμενα , άρθρα , σχόλια κ.λ.π. που κυκλοφορούν. Τα τρία τελευταία του antigold τα λένε όλα .Τα στοιχεία είναι ήδη υπεραρκετά για να διαμορφώσει κάποιος άποψη. Όσων κειμένων η ανάπτυξη βασίζετε στο ότι η S&B δουλεύει σύμφωνα με τους νόμους αυτόακυρώνονται εάν ο ενδιαφερόμενος ερευνήσει πρώτα αυτό το κομμάτι.
Αν ανακαλύψουμε π.χ. ότι η S&B ότι είχε χτίσει ένα μηχανισμό «γενίτσαρων» και λιγούρηδων κοροΐδων σε δεκα θέσεις τοπικών πολιτικών και των Υπηρεσιών και τόσα χρόνια δούλευε παράνομα ,χωρίς να έχει κάνει καμία πραγματική αποκατάσταση, χωρίς διαχείριση αδρανών , δηλώνοντας υπόγειες και κάνοντας επιφανειακές, αυτή να κατηγορήσουμε για τους ανέργους και την ανεργία. Τα υπερκέρδη της ήταν θέσεις εργασίας πού σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της έπρεπε να προσφέρει στον τόπο αλλά αυτή έκλεψε κυριολεκτικά όλα αυτά τα χρόνια από όλους μας. Και ο λόγος γίνετε για πολλαπλάσιες θέσεις εργασίας από τις σημερινές για πάνω από πενήντα χρόνια. Αν λοιπόν δεν έκλεβε τον τόπο και εργαζόταν όπως έλεγαν οι Νόμοι ,σήμερα δεν θα υπήρχε καταστροφή για να παραπονεθεί κανείς και ότι υπήρχε θα έπρεπε να το αποδεχτούμε . Πιάσαμε τον κλέφτη ενός εξαθλιωμένου τόπου. Τώρα πρέπει να ψάξουμε πόσα έκλεψε και να τον υποχρεώσουμε να τα φέρει πίσω. Χρωστάει αποκαταστάσεις. Να τις κάνει. Χρωστάει τακτοποίηση αδρανών . Να τα τακτοποιήσει. Να φέρει μέρος από τα κλεμμένα «υπερκέρδη» της και να δώσει και άλλες θέσεις εργασίας και για τα επόμενα χρόνια. Το να επικαλείται ο κλέφτης θέσεων εργασίας τον πόνο των εργαζομένων είναι αισχρό και προσβλητικό για όλους μας και πρώτα από όλα για τους εργαζομένους της. .Αν τόσα χρόνια σεβόταν τους νόμους , πολλά κοιτάσματα που θα έπαιρνε υπόγεια θα είχαν δώσει πιο πολλές θέσεις εργασίας, θα δούλευαν ακόμα και τελειώνοντας θα μπορούσε να κάνει αποκατάσταση. Η υπόθεση των εργαζομένων στεναχωράει κάθε άνθρωπο . Σίγουρα όμως δεν στεναχωράει την εταιρία κλέφτη και τους «μορφωμένους» γενίτσαρούς της που πρόδωσαν τον τόπο τους και τους συντοπίτες τους.

Anonymous said...

Ανώνυμε 9.05 διάβασα τα κείμενα, αλλά στοιχεία και απόδειξη γιά παρανομίες δεν βρήκα. Το να συκοφαντείς είναι εύκολο. Κι εγώ λέω ότι είσαι βαλτός από τους τουριστικούς κι άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι.
Μας λες ότι η εταιρεία θα μπορούσε να απασχολεί περισσότερους, βγάζει κέρδη, αρα είναι κακος εργοδοτης και γι αυτο να την κλείσουμε. Ωραία λογική. Ετσι δεν θα δουλεύει κανένας. Εκτός κι αν βρούμε όλοι δουλειά στον τουρισμό. Αυτό μας λένε και τα άρθρα που διάβασα, ο τουρισμός είναι η σωτηρία μας. Από πότε; Πόσους μπορεί να απασχολήσει ο τουρισμός (εκτός από αλλοδαπούς); Κολλάει ένσημα, πληρώνει υπερωρίες και Σαββατοκύριακα, , δίνει άδεις μετ αποδοχών, πληρώνει φόρους δίνει δουλειά όλο το χρόνο; Εχει μέλλον; Πώς είχα την εντύπωση ότι μας ανταγωνίζονται στη φτήνια οι Τούρκοι κι οτι αρχίσε η κατρακύλα κι εδώ ;

Τα μεταλλεία είναι πηγή ζωής για τη Φωκίδα γιά δεκαετίες γιαυτό να σοβαρευτούμε λιγάκι. Αρκετά με την οικολογία, έχουμε να βγάλουμε και τον άρτον τον επιούσιο κι αυτό δεν σημαίνει καταστροφή του περιβάλλοντος, όπως πάνε εκ του πονηρού να μας πείσουν κάποιοι.