18.4.10

Τ’ ΑΗΚΟΥΣ…ΜΑΥΡΙΔΙΡΟΥΛΑ ΜΟΥ ;

P1010059(3)

   Αυτή αδέρφια , είναι η..περιβόητη και..” πολυ..φτυσμένη “ επιστολή του Ο.Σ.Α , προς την..” αδελφή “  S & B .

   Aίζει , να ..χαραμίσετε λίγο χρόνο , για να τη διαβάσετε , προσεκτικά όμως , και θα βγάλετε , όχι μόνο..τα συμπεράσμετά σας , αλλά και..τα..” συκώτια “ σας , απ’ τον..ΕΜΕΤΟ !!!

     Απολαύστε  την…

Θέμα: Επιφανειακή εξόρυξη βωξίτη στην θέση "Βλαχοθανάση Α7»
Με δεδομένη την από 10-3-2010 έκδοση Προσωρινής Διαταγής του Προέδρου του Ε' Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας, την οποία έχετε υπόψη σας και η οποία αφορά την αναστολή των εργασιών σας για επιφανειακή εκμετάλλευση κοιτασμάτων βωξίτη στην θέση "ΒΛΑΧΟΘΑΝΑΣΗ Α7" του Δήμου Λιδορικίου Ν. Φωκίδας, μέχρις έκδοσης απόφασης επί της με αριθμ. Καταθ.
                  1073/04.02.2010
αίτησής μας ακύρωσης των σχετικών αποφάσεων που σας αδειοδοτούν για τα άνω, ενώπιον του άνω Δικαστηρίου, το Δ.Σ. του Συλλόγου, αφού συζήτησε επί μακρόν με την τοπική κοινωνία και τα μέλη του, συνεδρίασε προκειμένου να σας απευθύνει την παρούσα επιστολή.
Για την πιθανή αναγκαιότητα της πιο πάνω εκμετάλλευσής, προκειμένου να μην συρρικνωθεί n οργάνωσή του μεταλλείου σας και να καλυφθούν οι άμεσες συμβατικές του υποχρεώσεις με πελάτες και εργολάβους, καθώς και να ολοκληρωθεί το έργο των αποκαταστάσεων σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές σας υποχρεώσεις Πλήρωση της γειτονικής εκσκαφής Βλαχοθανάση Α4, και αποκατάστασή σε λοιπές υφιστάμενες αδειοδοτημένες και μη εξοφλημένες επιφανειακές εκμεταλλεύσεις, αφού σεβαστείτε και τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας), τέλος δε για να δοθεί χρόνος στην εταιρεία σας για την ανάπτυξη των υπογείων κοιτασμάτων, την υλοποίηση επενδύσεων σε εξοπλισμό και την εκπαίδευση του προσωπικού σας. Προπάντων όμως για να μπορείτε να διατηρήσετε αδιατάρακτες τις θέσεις εργασίας στην εταιρεία σας, δεδομένου ότι για μας ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί η κατοχύρωση της εργασίας των εργαζομένων σε αυτή.
Προτιθέμεθα να συμφωνήσουμε μαζί σας τα ακόλουθα:
Όλοι οι αιτούντες την αναστολή και ακύρωσή της επιφανειακής εκμετάλλευσης κοιτασμάτων βωξίτη στην θέση "ΒΛΑΧΟΘΑΝΑΣΗ Α7» του Δήμου Λιδορικίου Ν. Φωκίδας, θα προβούμε σε παραίτηση από την σχετική δικαστική διαδικασία και δεν θα διαταράξουμε πλέον την ομαλή λειτουργία του μεταλλείου στην θέση αυτή, με την προϋπόθεση ότι θα δεσμευτείτε απέναντί μας, με τρόπο που θα μας καλύπτει νομικά, στα πιο κάτω:
Δεν θα μειωθούν οι θέσεις εργασίας στην εταιρεία σας.
Η εκμετάλλευση του κοιτάσματος στην περιοχή αυτή "ΒΛΑΧΟΘΑΝΑΣΗ Α7» θα είναι η τελευταία επιφανειακή εξόρυξη στη Γκιώνα.
Σαν αντισταθμιστικά οφέλη για τον Νομό μας θα υλοποιήσετε τα εξής αναγκαία έργα σε δύο περιοχές της ορεινής Γκιώνας:
1. Στην περιοχή Καρούτων με άμεση εκκίνηση των έργων και ολοκλήρωση τους εντός έτους από σήμερα:
Την ασφαλτόστρωση του δρόμου Καρούτων - Αργομοίρας.
Την ανακαίνισή και επισκευή του Σχολείου των Καρουτών.
Την ολοκλήρωση του έργου υδροδότησης των Καρουτών από τον Μόρνο.
2. Στην ευρύτερη περιοχή του Φαραγγιού της Ρεκκάς Πλατuβούνας - Λαζορέματος με χρονοδιάγραμμα εκτέλεσής έργων εντός τετραετίας από σήμερα:
Την επισκευή και ολοκλήρωση της κατασκευής του ορειβατικού μονοπατιού της Ρεκκάς και των μονοπατιών του Λαζορέματος και της Πυραμίδας.
Την παροχή κάθε δυνατής συνδρομής για την προώθηση και ολοκλήρωση από τους αρμοδίους δημόσιους φορείς της θεσμοθέτησης και εφαρμογής της ζώνης προστασίας και του φορέα διαχείρισης της ευρύτερης περιοχής του φαραγγιού της Ρεκκάς - Λαζορέματος - Βαθειάς Λάκας στην Γκιώνα.
Την προώθηση και κατασκευή νέου ορειβατικού καταφυγίου εβδομήντα θέσεων στην Πλατυβούνα .
Την υλοποίηση των παραπάνω έργων ζπτάμε προκειμένου να προωθεί η ήπια οικοτουριστική ανάπτυξή της Γκιώνας που θα ωφελήσει το σύνολο του Νομού Φωκίδας
και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
Το βουνό πάσχει από κάθε είδους σχετικής υποδομής λόγω της έντονης δραστηριότητας των εταιριών βωξίτη.
Όλα αυτά φυσικά προϋποθέτουν συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, που δεν μπορεί να επιτευχθεί, παρά με την απόλυτη τήρηση των νόμιμων διαδικασιών και με ενυπόγραφες δεσμεύσεις των νόμιμων εκπροσώπων αλλήλων
Ο Σύλλογός μας, αλλά και πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες του τόπου, αγωνιζόμαστε καθημερινά για το καλύτερο αύριο.
Καλούμε την εταιρεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να δουλέψουμε μαζί σ' αυτόν τον κοινό σκοπό.

 

Ο Πρόεδρος      Κων/νος Παπαγεωργίου

 

Η Γεν. Γραμματέας        Βαρότση Μαρία

 

  Ακολουθεί , η απάντηση της  Κινησης Ενεργών Πολιτών , που στάλθηκε στην ημερήσια Φωκική Εφημερίδα

       “ Η  ΩΡΑ  ΤΗΣ  ΦΩΚΙΔΑΣ “

Τα ..συμπεράσματα ..δικά σας..

Ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΣΕ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

   Η απόφαση του ΟΣΑ και η επιστολή του στην εφημερίδα σας στις 14-4-2010, με την οποία ζητεί «αντισταθμιστικά οφέλη» δηλαδή 30 αργύρια για τον εαυτό του και τις Καρούτες, για να άρει την προσφυγή του κατά των επιφανειακών εξορύξεων στα βουνά του Λιδωρικίου είναι κατά τη γνώμη των ενεργών πολιτών του Λιδωρικίου που αγωνίζονται για τη σωτηρία των βουνών μας, μνημείο ανηθικότητας, έλλειψης αρχών, συναλλαγής ανατολίτικου παζαριού και ότι άλλο χειρότερο μπορεί να ειπωθεί για ένα σύλλογο που υποτίθεται ότι αγαπά τη φύση τα βουνά και κόπτεται για την προστασία τους.

   Η οργή των ενεργών πολιτών Λιδωρικίου είναι απερίγραπτη γιατί ο κ. Παπαγεωργίου ισχυρίζεται ψευδώς ότι η εξόρυξη αφορά αποκλειστικά τις Καρούτες, ενώ γνώριζε από μας, ότι ο χώρος ανήκει στο Τ.Δ.Λιδωρικίου, με τους πολίτες του οποίου ουδέποτε συζήτησε για ανταλλαγμάτα, πριν πάρει την απόφαση.

   Οι ενεργοί πολίτες Λιδωρικίου αρνούνται κάθετα οποιαδήποτε συζήτηση για ανταλλάγματα (αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά μέλη του Δ.Σ. του ΟΣΑ) και απαιτούν μόνο αποκατάσταση από την εταιρεία S&B των πληγών που προκάλεσε διαχρονικά στον τόπο μας.

   Ο κ. Παπαγεωργίου γνωρίζει ότι επιδιώξαμε την συνεργασία με τον ΟΣΑ, από τότε που προέκυψε το θέμα επιφανειακής εξόρυξης στο «κόκκινο χώμα»(ή Βλαχοθανάση Α7 κατά την S&B), επιδιώξαμε κοινή προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας και άλλες κινήσεις, αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ ότι ο πρόεδρος ενός Ορειβατικού Συλλόγου «κρατάει διπλά βιβλία και διπλούς λογαριασμούς».

   Επίσης ότι θα προέβαινε ποτέ, σε κινήσεις και διαπραγματεύσεις για «δημόσιο χώρο» χωρίς τον «ξενοδόχο» που είναι όλη η Ελλάδα αλλά και οι πολίτες του Λιδωρικίου.

   Εμείς, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την προστασία των βουνών που αγαπάμε, ασχέτως αν ο ΟΣΑ (αλήθεια τι λένε τα μέλη του) συναλλάσσεται με την εταιρεία για να του κατασκευάσει ορειβατικό καταφύγιο!!!! με αντάλλαγμα την κατάθεση των όπλων (απόσυρση της προσφυγής).

    Αυτά τα λίγα σαν πρώτη αντίδραση. Θα υπάρξει συνέχεια….

Εκτενές πρόσφατο φωτορεπορτάζ για την καταστροφή των βουνών μας στο www.lidoriki. com

Για την ΚΙΝΗΣΗ  ΕΝΕΡΓΩΝ  ΠΟΛΙΤΩΝ

Γιώργος Φωτόπουλος 6973422263

Κώστας Καψάλης kkapsalis@hotmail.com

Μάκης Κλώσσας

3678589151_c20cd17a59(6)

 

     Καλό σας  μεσημέρι , να περνάτε  καλά..

           Απ’ το “ Λιδωρίκι “ με  αγάπη…..Κ.-

1 comment:

Anonymous said...

ξεσηκωθειτε αδελφια και δωστε στους δοσιλογους και στο Σανουδο να καταλαβουν ποιοι εισαστε.

τερμα στη ρουφιανια και στο αλισβερισι

Δυναμικη κινητοποιηση τωρα