21.4.10

ΠΡΟΣ..ΘΕΟΥ !! ΟΧΙ …ΕΜΦΥΛΙΟΣ !!!

 

   Πολύ αργά , απόψε , αγαπημένοι μας φίλοι , λόγω..προσωπικών τρεχαμάτων , είδαμε τα σημερινά σχόλια , τα οποία και , για λόγους αρχής , δημοσιεύσαμε .

   Δυστυχώς , ένα..” πολεμικό “ κλίμα πλανιέται στη Φωκίδα , με απόψεις , σεβαστές μεν , που δεν βοηθάνε όμως , στην επίτευξη του σκοπού , για τον οποίο , θέλουμε να πιστεύουμε , πως όλοι..πασχίζουμε ..

    ΜΗΠΩΣ  ΟΜΩΣ..ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ…” ΔΑΣΟΣ “ ;

Μήπως ο “ αγώνας “ απ’ το..” Κόκκινο χούμα “ , πέρασε ..ανάμεσά μας ; Μήπως ακόμα , θα πρέπει , έστω και τώρα , να γίνει μια συνάντηση ΟΛΩΝ  ΟΣΩΝ  ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ για τον τόπο τους , έστω κι’ αν σε μερικούς δεν..αναγνωρίζεται τέτοια..πρόθεση και..δικαίωμα , και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα ;

   Κανένα , δεν αμφισβητούμε , και μάλιστα θα ήταν ανέντιμο , αν δεν παραδεχόμαστε πως ο Ο.Σ.Α , προχώρησε την υπόθεση και μας βοήθησε πολύ σ’ αυτό , όπως όμως δεν πρέπει να..παραβλέψουμε και το ότι , κάποιοι Λιδορικιώτες , έστω λίγοι , ενδιαφέρθηκαν , ήρθαν σε επικοινωνία , και με τον κ . Παπαγεωργίου , και κατόπιν συνεννοήσεως μαζί του , εκδήλωσαν εμπράκτως την σφοδρή τους επιθυμία να συμμετάσχουν στον “ αγώνα “ αναλαμβάνοντας τις όποες συνέπειες ..

   Δεν αμφισβητήσαμε την εντιμότητα κανενός , ούτε και την αμφισβητούμε , αλλά κατά την ταπεινή μας γνώμη , έγιναν λάθη , και βέβαια , όχι μόνο απ’ την μια πλευρά , κάποια μάλιστα , απ’ ότι μας ε’ίπαν έγκριτοι Νομικοί , ενδεχομένως να στοιχίσουν ακριβά στην έκβαση αυτής της υπόθεσης .

   Μας πικραίνει , ακόμα , το ότι ο κ. Παπαγεωργίου , ούτε λίγο , ούτε πολύ , έχει παράπονο απ’ τους Λιδορικιώτες , που ενώ τους  “ καλούσαν “ δεν ανταποκρίνονταν στα..καλέσματα , δεν μπορούμε να ξέρουμε για παλιότερες περιπτώσεις , αλλά για τη συγκεκριμένη , του Κόκκινου χούματος , αυτό δεν ισχύει , γιατί σε όσες συγκεντρώσεις έγιναν , απ’ τον Οκτώβριο , που ανακινήθηκε το θέμα , υπήρχαν Λιδορικιώτικες παρουσίες , αντίθετα , ΠΟΤΕ  ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ τους καθ’ όλα συμπαθείς ΔΥΟ  ΚΑΡΟΥΤΙΑΝΟΟΥΣ , που θεωρήθηκαν..ΣΗΜΑΝΤΙΚΌΤΕΡΟΙ των Λιδορικιωτών , και συμεριληφθήκανε στην προσφυγή , μαζί με το…” Σύλλογο  Καρουτιανών Γαρδενίτσας “ ..!!

    Μας πικραίνει ακόμα , το ότι , εξαιρεθήκαμε , οι Λιδορικιώτες , και συμπεριληφθήκανε οι γείτονες Καρουτιανοί , για ποιό κομμάτι της,,Γκιώνας ; Για΄το Κ.Χ , που είναι καθαρα ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΟ , με ποιό λοιπόν σκεπτικό , καθορίστικαν τα αντισταθμίσματα ; γιατί δεν μας ενημέρωσε κανένας , αφού το όλον θέμα ήταν ΚΑΘΑΡΑ  ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΟ ; Γιατί , όλα αυτά τα ..”  αντισταθμιστικά..ωφέλη “ δεν ζητήθηκαν και..συζητήθηκαν “  στους..Καρουτιανούς “ Βλαχοθανάσηδες , αλλά τώρα στον ..Λιδορικιώτη ;

   Τελειώνοντας , τα..παράπονά μας , θα θέλαμε να σας ομολογήσουμε , πως όταν μάθαμε για την επιστολή , και..πριν δημοσιευθεί , πιστεύαμε πως το μόνο ..ζητούμενο , θα ήταν ΜΟΝΟ  Η  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ  ΣΗΜΕΡΑ  ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ , γιατί περί τέτοιων πρόκειτα , κάτι που ΠΟΥΘΕΝΑ  ΔΕΝ…ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ , δυστυχώς …

   Νομίζουμε , πως αυτός ο..περίεργος “ ΦΩΚΙΚΟΣ “ πόλεμος , πρέπει να σταματήσει , γιατί ; Απλούστατα , γιατί φθείρει όλους μας , και δίνει στους πραιτωριανούς , την ικανοποίηση , να μας βλέπουν να..σφαζόμαστε , κι’ αυτοί να το..απολαμβάνουν ..

   Όλοι μας , και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία , θα ‘πρεπε να είμαστε , απ’ την ίδια πλευρά , γιατί , κακά τα ψέματα , η εταιρεία κάποια στιγμή θα..φύγει , εμείς όμως ΟΛΟΙ  ΜΑΣ θα ζούμε πάλι στη..Φωκίδα ..

                  Καλό  σας  βράδυ …..Κ.-

3 comments:

Anonymous said...

Στα μεταλλεία δουλεύανε οι πατεράδες μας, οι παπούδες κι οι προπάποι μας. Η εταιρεία περασε δύσκολα χρόνια με τη διάλυση της Ρωσίας Δύσκολα ήταν και πέρυσι, αλλά τα κατάφερε. Πρόσφερε στη Φωκίδα και θα συνεχίσει να προσφέρει. Κέρδισε βέβαια όλα αυτά τα χρόνια, αλλα ιδιωτική εταιρεία είναι. Τα περί τουρισμού τα ακούω βερεσέ. Πόσο τουρισμό δηλαδή παραπάνω θα κάνουμε; Θέλουμε παραγωγή και δουλειές για τον κόσμο κι όχι φιλοσοφίες και οικολογίες. Η εταιρεία θα είναι εδώ, εμείς θα τη στηρίξουμε για να δουλεύουν και τα παδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα μας. Τον εμφύλιο τον προκαλούν οι οικολόγοι που πάνε να μας διαιρέσουν σε τουριστικούς και μεταλλωρύχους. Οι τουριστικοί να κοιτάνε τη δουλειά τους και να αφήσουν τις εταιρείες να κάνουν τη δική τους.

Anonymous said...

Μα για ονομα του Θεού. Εχουνε βγει τωρα τελευταια όλοι οι εργαζομενοι της Σ και Μπι και μπλογκαρουν με συντακτικο στυλ που θυμιζει Σανουδο.

Ειπαμε, πολιτικος ανδρας με τεράστιες προοπτικες καθοτι τεράστιος ψευτης, διευθυντής το συζηταμε, αλλα και μπλόγκερ?

Τετοιο ταλέντο πια?

Κι οσο για τα περι διχασμού, ελεος. Καντε καλα τη δουλεια σας μαφια της μεταλλειας στην ελλαδα και μετα συζηταμε

karampa said...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ.ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΕΣ.ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΟΧΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΘΥΜΟΣ.ΜΕ ΗΛΩΣΗ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΩΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟ,ΟΛΟΙ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ,ΣΥΜΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΕΣ.ΜΕΤΑΛΩΡΥΧΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ,ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ,ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ, ΜΑ ΠΟΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΔΕΝ ΚΑΤΟΥΡΑΜΕ.Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ[....ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ]ΕΙΝΑΙ ΞΥΛΙΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΗΡΩΕΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΙΝΟΥΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ.ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΟΛΟΥΣ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΩΜΑ.ΟΛΟΣ Ο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΗΤΑΝ Α Π Ω Ν, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΒΙΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΤΟΥΡΕΣ,ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΜΕ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΚΑΙ ΖΩ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΙΑ.ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΡΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ BLOGS ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ.ΤΟ Κ Α Ρ Ν Α Β Α Λ Ι ΤΕΛΕΙΩΣΕ ,ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ.