20.4.10

ΕΔΩ...ΓΚΙΩΝΑ : S O S




Aπ' το " ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ "

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ....με την..πρέπουσα , μουσική επένδυση - υπόκρουση...

S&B – Νομάρχης – OΣΑ. Νομική διάσταση και πιθανές συνέπειες

20 April, 2010 · 9 Comments

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Με την ΚΥΑ 124130/2532/21.08.2009 εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί όροι για την “συνδυασμένη επιφανειακή και υπόγεια εκμετάλλευση βωξίτη στη θέση “Βλαχοθανάσης Α7” Δήμου Λιδωρικίου Ν. Φωκίδας από την S&B Α.Ε.”. Επί της ΚΥΑ εκδόθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος η 5982/Δ/10.12.2009 Αποφαση για το 1933/21.12.2009 “Πρωτόκολλο Εγκατάστασης” της S&B στη θέση εξόρυξης.

Κατά του κύρους αυτής της απόφασης προσέφυγε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Ορειβατικός Σύλλογος Άμφισσας (ΟΣΑ). Ταυτόχρονα μέσω αυτής της προσφυγής, προσέβαλε και το κύρος της ΚΥΑ 124130/2532/2009 ως κύριας διοικητικής πράξης η οποία “παράγει” την απόφαση του Γ.Γ. Περιφέρειας. Υπέβαλε επίσης αίτημα προσωρινής αναστολής της ΚΥΑ ενώπιον τριμελούς Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ.

Ο Πρόεδρος του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ με την από 10.03.2010 Προσωρινή Διαταγή ανέστειλε την ισχύ της 5982/2009 απόφασης του Περιφερειάρχη, “μέχρις εκδόσεως της αποφάσεως της Επιτροπής Αναστολών”.


Η περίεργη “συναλλαγή” του Ορειβατικού Συλλόγου με την S&B, με “διαμεσολαβητή” το Νομάρχη Φωκίδας!

20 April, 2010 ·

Από το “Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων – Τμήμα Φωκίδας”

“Ο Ορειβατικός Σύλλογος Άμφισσας ήταν πρωτοπόρος όλων στην αντίληψη του κακού που προκαλείται στο περιβάλλον και την ανάπτυξη του Νομού από τις εξορύξεις, με τον τρόπο που αυτές γίνονται. Ξεκίνησε να δραστηριοποιείται πριν από 15 χρόνια, όταν στους άλλους ιθαγενείς κατοίκους κυριαρχούσε η άποψη ότι όποιος αντιτίθεται στα «μεταλλεία» το κάνει είτε γιατί θέλει το κακό του τόπου ή για να εκβιάσει την εταιρεία και να αποκομίσει «λύτρα».

Αυτά θα τα γράφαμε για τον Ορειβατικό Σύλλογο Άμφισσας πριν δύο εβδομάδες

Σήμερα , ο ΟΣΑ βρίσκεται εκτεθειμένος σε ένα απαράδεκτο και «ανήθικο» κοινωνικό εκβιασμό με «διαμεσολαβητή» τον ίδιο τον Νομάρχη «μας». Έπρεπε να διαλέξει. Να παραμείνει σταθερός στις θέσεις του και το παρελθόν του, με τον Νομάρχη και τους όμοιούς του να του αποδίδουν ευθύνη για «μαζικές απολύσεις» – κρύβοντας πολλές αλήθειες – ή να υποχωρήσει δεχόμενος προφορικές ή και γραπτές υποσχέσεις για “ανταλλάγματα”, δικαιώνοντας ταυτόχρονα την S&B και όλες τις όμοιες εταιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο που το μόνο τους επιχείρημα έναντι σε όποιον αντιδρά είναι ότι το κάνει για τα λεφτά. Ότι ,δηλαδή, όλοι όσοι αντιδρούμε είμαστε αλήτες εκβιαστές.


Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της Φωκίδας, από τις εταιρείες βωξίτη και τον Noμάρχη κ. Φουσέκη

17 April, 2010 ·

itea giona2
Από το “Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων – Τμήμα Φωκίδας”

Επιτέλους έπεσαν τα προσωπεία και αποκαλύπτεται η αλήθεια για το τι συμβαίνει στον τόπο μας. Ποια προσωπεία ; Ποια αλήθεια; Ποιού τόπου;

Θα αναφερθούμε εν συντομία σε κάποια δεδομένα και για όσους τα ακούνε πρώτη φορά, υποσχόμαστε ότι θα επανέλθουμε με την πρώτη ευκαιρία με ξεχωριστά κείμενα με αναλυτική τεκμηρίωση και παράθεση στοιχείων για το κάθε ένα από αυτά. Συνοπτικά λοιπόν από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, τη Στατιστική Υπηρεσία κ.λ.π.:


No comments: