27.3.11

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΗΣ

 

image

 

  Βαθειά ..πονεμένη η ιστορία του " περίφημου " πια , Παιδικού Σταθμού Πεντάπολης , μοιάζει πολύ με.." εφιαλτικό " παραμύθι , με ..δράκους και όλα τα..συμπράγκαλά του , αγαπημένοι μας φίλοι .

  Την εποχή που η Ελλάδα μας πνίγεται , κυριολεκτικά , απ' τα ..μνημόνια , την ανεργία , την οινομική..ασφυξία και τη φτώχεια των κατοίκων της , την εποχή που τα Σχολεία μας κλείνουν το ένα μετά το άλλο και τα χωριά μας ερημώνουν , εμείς στη Δωρίδα , έχουμε την ΥΨΗΛΉ ΠΟΛΥΤΈΛΕΙΑ  να διατηρούμε παιδικό σταθμό που δεν πληροί τις προϋποθέσεις ύπαρξής του , το γιατί βέβαια , πααραμένει ..άγνωστο .

   Η όλη ιστορία ξεκίνησε στις αρχές της άνοιξης του 2007 , όταν μας είπαν πως στην Πεντάπολη λειτουργούσε (;) , σταθμός χωρίς..παιδιά , με έτήσιο προϋπολογισμό 140.000 e . Στην αρχή μας φάνηκε περίεργο , εξωπραγματικό , γιατί απλούστατα ισόποσο προϋπολογισμό είχε και ο σταθμός Λιδορικίου που φιλοξενούσε 32 παιδιά , κάτι λοιπόν δεν πήγαινε  καλά ..

   Πράγματι όμως , υπήρχε ο σταθμός αυτός , τον βλέπετε και στις πολλές φωτογραφίες , που ήταν ολόκλειστος κάθε μέρα , το είχαμε ..καρατσεκάρει , που έλεγε και η αξέχαστη Μαλβίνα , και όσο κι' αν προσπαθήσαμε να βγάλουμε άκρη , δεν τα καταφέραμε , βλέπετε οι έχοντες το..πεπόνι είχαν και το..μαχαίρι .

  Μετά από..αγώνα , το μόνο που καταφέραμε , για την επόμενη χρονιά ήταν ο περιορισμός του προϋπολογισμού στο μισό ποσον περίπου , βέβαια το πρόβλημα παρέμενε , μόνο που ήταν λιγότερο δαπανηρό . Οι αρμοδιοϋπεύθυνοι όμως , ξέραν κι' άλλο μονοπάτι , ως..καλά παληκάρια , αντί να σταματήσουν την λειτουργία του σταθμού , εφάρμοσαν άλλο κόλπο , αφού λοιπόν δεν υπήρχαν παιδιά στην Πεντάπολη , που να δικαιολογούν τη λειτουργία του , έκαναν..τρίμπλα !! Μάζεψαν κάποια παιδιά απ' την Αμυγδαλιά και το Μαλανδρίνο , τα οποία μετέφεραν καθημερινά με ταξί , αν δεν κάνουμε λάθος , στην Πεντάπολη και έτσι ούτε γάτα ούτε ...ζημιά .

  Εδώ πια τίθεται άλλο θέμα , γιατί να μεταφερθούν τα παιδιά στην Πεντάπολη και όχι στο Λιδορίκι , όπου υπάρχει ούτως ή άλλως σταθμός και να έχουμε οικονομία σημαντικού ποσού ετησίως ; Γιατί ; Με τα 140.000e , θα μπορούσαμε να κάνουμε στο Δήμο μας ένα σωρό πράγματα που έχουμε ανάγκη . Δεν ξέρουμε αν η νέα Δημοτική αρχή γνωρίζει την περίπτωση , θα παρακαλούσαμε όμως να εξετασθεί το όλο θέμα και να δοθεί έντιμη λύση , που θα επιφέρει εξοικονόμηση σημαντικού ποσού , σήμερα μ'άλιστα που τα πάντα έχουν...στεγνώσει , απ' την έλλειψη  χρημάτων.

   Με το θέμα του σταθμού , όπως βλέπετε πιο κάτω , έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές , χωρίς όμως αποτέλεσμα , και όχι μόνον αυτό , αλλά αντιμετωπίσαμε πολλές φορές και .." αλαζονική " συμπεριφορά , λες και πρόκειται γιά ..οικογενειακή υπόθεση κάποιων ...

   Η σημερινή μας δημοσίευση , έχει θέση " έκκλησης " προς τον κ. Δήμαρχο και τον κ. Αντιδήμαρχο του Δήμου μας και την στέλνουμε ηλεκτρονικά στο Δήμο , για ενημέρωσή τους , περιμένοντας κάποια απάντηση . Καλή , πολύ καλή είναι η αγάπη για τα χωριά μας , αλλά υπεράνω όλων η οικονομία και η δικαιοσύνη...

  Περιμένουμε....Κ.Κ.-

26.2.11

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΗΣ , ΜΝΗΜΟΝΙΟ ..ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ...

Σε ..φουρτουνιασμένο ..πέλαγο , η έρμη η Πατρίδα μας , αγαπημένοι μας  φίλοι , στα πρόθυρα  χρεοκοπίας απ' ό,τι δηλώνουν οι ξένοι , μα και οι δικοί μας Κυβερνητικοί παράγοντες , και όχι μας το λένε , αλλά μς το..ματαξαναλένε συνέχεια , διά στόματος Πεταλωτή , και όχι μόνον , τρομοκρατώντας μας , έτσι ...για να μη παίρνουμε ..θάρρητα και τους χαλάμε τη..σούπα ..

   Καταργούνται , για λόγους οικονομίας και συγχωνεύονται , ΔΟΥ , Στρατολογικά γραφεία , Νοσοκομεία , Σχολεία , Δημοτικά-Γυμνάσια -Λύκεια , Κέντρα Υγείας , έχουν πετσοκοφτεί μισθοί και συντάξεις , έχουν ...κουρευτεί , όπως το λένε και έπεται και μαινούριο..." κούρεμα " κάτι σαν το παλιό με την .." ψιλή " , όπως το λέγαμε ,που έκανε το κεφάλι μας ..γλόμπο , και σύντομα , αναπόφευκτο πια φαίνεται , θα γίνει και το..γυάλισμα , το...ξύρισμα , κι' όποιος ζήσει...έζησε ..

   Όσο για...φως , δεν φαίνεται ούτε στον..κοντίνό , αλλά ούτε και στο μακρινό .." ορίζοντα ", κι' αυτό , δυστυχώς , είναι και το χειρότερο , και μας έχει κόψει τα ..πόδια . Όλοι λοιπόν , θέλουμε δεν θέλουμε , έχουμε δεχτεί την..άγρια επιδρομή των ..εκτελεστών του μνημονίου , και έχουμε νοιώσει στο..πετσί μας τις συνέπειες της πολιτικής των Πολιτικών μας , για πολλές δεκαετίες . Ας μη μπούμε στην ..παραπλανητική διαδικασία , του ποιός φταίει περισσότερο , οι ..πράσινοι ή οι..γαλάζιοι , γιατί θα θύμιζε εκείνο το...άπίθανο , του.." ολίγον ή..πολύ ..έγκυος "...

   Και ενώ λοιπόν οι λεβέντες μας , βγάζουν κι' απ' τη  μύγα..ξύγκι και μας έχουν..στεγνώσει κυριολεκτικά και τσιτσιριζόμαστε όλοι σ' ένα καζάνι , διαπιστώνουμε πως για πολλούς και σε..πολλά , τίποτα απολύτως δεν άλλαξε..η καλοπέραση συνεχίζεται και μάλιστα εις..υγείαν των..κορόϊδων ..

   Όπως θα διαβάσετε στα παρακάτω σχόλιά μας , μια τέτοια περίπτωση , που ..σέρνεται χρόνια , είναι και ο περίφημος παιδικός σταθμός της Πεντάπολης , που για χρόνια "λειτουργούσε " (;) , χωρίς παιδιά , αναλώνοντας ετησίως , φυσικά (..άγνωστο πως ) ,  σεβαστό ποσό ευρώπουλων , όσα σχεδόν και ο σταθμός Λιδορικίου που είχε και έχει 30-35 παιδάκια .

  Όλα άρχισαν , γύρω στις αρχές της άνοιξης του 2007 , όταν μάθαμε για την.." περίεργη " λειτουργία αυτού του " περίεργου " παιδικού σταθμού που όμως δεν είχε κανένα  παιδί , αλλά παρ''όλα αυτά .." λειτουργούσε " ...

   Προσπαθήσαμε να βγάλουμε κάποια άκρη , αλλά στάθηκε , δυστυχώς , αδύνατο , μας έλεγαν πως έχει..κάποια παιδάκια , αλλά εμείς επισκεπτόμασταν καθημερινά και για πολλές μέρες το σταθμό , ο οποίος ήταν..θεόκλειστος , πόρτες και παράθυρα , χωρίς κανένα σημάδι..ζωής..

   Επιμείναμε ..επίμονα , αλλά το μόνο που καταφέραμε , ήταν στον προϋπολογοσμό του επόμενου έτους να προβλεφτεί το μισό ποσόμ απ' αυτό που αναλωνόταν , κάτι βέβαια ήταν κι' αυτό , αλλά το πρόβλημα δεν είχε  λυθεί , και ούτε και λύθηκε βέβαια , γιατί ούτε και η τότε Δημοτική αντιπολίτευση πήρε ..ξεκάθαρη θέση ΄..

   Θα περίμενε κανείς , πως κάτι θα γινόταν , αφου ήταν ολοφάνερο πως κάτι δεν πήγαινε  καλά , και εδώ εφαρμόστηκε το περίφημο : " Το καλό το παλληκάρι , ξέρει κι' άλλο ..μονοπάτι ", οι λεβέντες για να ρίξουν προφανώς στάχτη στα μάτια , προχώρησαν σε ..πονηρή ενέργεια , μη υπαρχόντων αρκετών παιδιών , για να δικαιολογηθεί η λειτουργία του σταθμού , εφάρμοσαν ..επαναστατικό σχέδιο . Μετέφεραν καθημερινά παιδάκια απ' το Μαλανδρίνο και την Αμυγδαλιά , ΄έτσι ώστε μακαλύπτουν οριακά τον προβλεπόμενο αριθμό και έτσι συνεχίστηκε η περίεργη λειτουργία του σταθμού , μόνο που τώρα υπήρχε και η επιβάρυνση της μεταφοράς των παιδιών απ' τα χωριά τους .

   Δεν γνωρίζουμε πόσα παιδιά έχει αυτή τη στιγμή ο συαθμός , όσα όμως και να έχει , που δεν νομίζουμε πως ο αριθμός είναι μεγάλος , υπάρχει λύση που θα εξοικονομήσει σημαντικό ποσό ετησίως , αφού τα παιδιά της Αμυγδαλιάς , του Μαλανδρίνου , αντί να μεταφέρονται στο σταθμό της Πεντάπολης , μπορούν άνετα να μεταφέροντα , όπως επίσης και τα ελάχιστα παιδιά της Πεντάπολης , αν..υπάρχουν τελικά , στον παιδικό σταθμό Λιδορικίου , που έτσι κι' αλλοιώς λειτουργεί , και λετσι να εξοικονομείται ένα σεβαστό ποσό ετησίως , σήμερα μάλιστα που έχουμε ανάγκη και το τελευταίο ευρώ , αλλά και που μας λείπουν ένα σωρό άλλα πράγματα , αφού δεν υπάρχουν οι απαραίτητες πιστώσεις ..

   Θα παρακαλούσαμε τη νέα Δημοτική αρχή , μη λαμβάνοντας υπόψη το.."πολιτικο..φηφο..κόστος " να προχωρήσει σε ..εξορθολογισμό παρόμοιψν καταστάσεων , που και δεν..προσφέρουν , αλλά και ...ξοδεύουν...

    Διαβάστε μερικά απ' τα πολλά..πολλά σχετικά σχόλιά μας και πιστεύουμε πως θα καταλάβετε πολλά...

               Καλό  σας  βράδυ.....Κ.Κ.-

5.12.10
ΞΑΝΑ Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΗΣ
  Θα θυμάστε βέβαια , αγαπημένοι μα φίλοι , εκείνη την περίφημη ιστορία του α-παιδικού σταθμού της Πεντάπολης , που ενώ δεν είχε παιδιά , " λειτουργούσε " (; ) κανονικά με ..κλειδωμένες πόρτες και ..παράθυρα ; Κταβροχθίζοντας βέβαια μερικές δεκάδες χιλιάδες ..ευρώπουλων ; Είχαμε κάνει , αν θυμάστε , ..σκληρό αγώνα για να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει , και τελικά δεν μάθαμε ...
   Το μόνο που ..καταφέραμε τότε , ήταν να ..περιοριστεί ο προ"υπολογισμός στο μισό σχεδόν , αλλά βέβαια κι' αυτο δεν ήταν ικανοποιητικό , αφού ο σταθμός δεν ΕΙΧΕ  ΠΑΙΔΙΑ ,

τέλος πάντων αφού είδαμε κι' απο..είδαμε , και αφού κανένας , απ' τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση , δεν ήταν διατεθειμένος να συμπαρασταθεί στην τότε κίνησή μας , πάψαμε να ασχολούμαστε με το θέμα , γνωρίζοντας φυσικά πως κάτι δεν πάει..καλά .

   Αξίζει δε να μάθετε και τι μας είπαν κάποιοι ..αρμοδιο"υπεύθυνοι , όταν τους ρωτήσαμε πως γίνεται να λειτουργεί σταθμός χωρίς παιδιά . Πρώτα - πρώτα , με το γνωστό..ύφος της περιοχής , μας είπαν : Ναι...έχει κάτι  παιδάκια , αλλά έχουν έρθει και Αλβανοί , που οι γυναίκες τους είναι..." γκαστρωμένες " !!! Οπότε όλα έγιναν...βάσει..προοπτικής τοκετών κλπ...

  Το θέμα , λοιπόν , επειδή δεν  βγάζαμε ..άκρη , το..εγκαταλείψαμε , μέχρι που μας ήρθε η...κεραμίδα ..

  Δείτε τι μάθαμε τελευταία , από καλώς..γνωρίζοντες κοντοχωριανούς μας..και..." φρίξτε " ...

   Επειδή , λέει , παιδιά στη Πεντάπολη δεν υπάρχουν , έστω και στον ελάχιστο αριθμό , που θα δικαιολογούσε τη λειτουργία του σταθμού , τι λέτε πως έκαναν τα...σαϊνια , γιατί για..σαϊνια πρόκειται , απλό , πολύ..απλό , εμ..τζάμπα το 'χουν το κληρονομικό  χάρισμα ; Για να ρίξουν στάχτη στα..μάτια των διαμαρτυρομένων , φέρνουν με ταξί κάποια παιδάκια απ' την Αμυγδαλιά και έτσι ..τυλίγουν το ντορό..

   Βέβαια και πάλι βρίσκονται εν..αδίκω , γιατί απλούστατα , θα μπορούσε , ορθολογικά σκεφτόμενοι οι..αρμοδιοϋπεύθυνοι , να φέρνουν με ταξί στο Λιδορίκι όμως , όπου λειτουργεί ο σταθμός , ούτως ή άλλως , και τα παιδιά της Αμυγδαλιάς , αλλά και της Πεντάπολης , και έτσι θα γλυτώναμε μερικές δεκάδες χιλιο..ευρώπουλα , που είναι και..δυσεύρετα .

  Μπορεί κάποιοι να είναι απ' τη..Στρούζα , αλλά και μεις οι παραδίπλα , δεν βοσκάμε ..κουτόχορτο , βέβαια λύση θα δώσει στο πρόβλημα αυτό η νέα Δημοτική αρχή , και εν ανάγκη και οι Επιθεωρητές Δημόσιας  Διοίκησης ..

  Δείτε , παρακάτω , ένα απ' τα δεκάδες σχόλιά μας της εποχής εκείνης ....

ΥΓ : Έτσι όμως για την ιστορία , και για να αποφευχθεί η.." εξαγωγή " λανθασμένων συμπερασμάτων για τα κίνητρα των δημοσιευμάτων μας , για τον περιβόητο αυτό σταθμό , θα σας αναφέρουμε τα παρακάτω , αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να προσκομίσουμε και τα ακριβή στοιχεία που θα ..τεκμηριώνουν τα γραφόμενά μας .

   Γνωρίζετε όλοι πολύ καλά , πως εδώ και τρία και πλέον  χρόνια , έχει πάψει να λειτουργεί η αρχαιολογική μας συλλογή , το Μουσείο όπως το λένε , και ξέρετε γιατί ; Γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες επισκευές και βελτιώσεις , η δαπάνη για τις οπο΄πιες , απ' όσο γνωρίζουμε θα πρέπει να φτάνει στις 100 με 120.000 , ευρώ .

   Με το δίκιο σας τώρα θα μπορούσατε να με ρωτήσετε , καλά και τι σχέση έχει ο παιδικός σταθμός με τις επισκευές του Μουσείου ; ..Εύλογον , ευλογότατον το ..ερώτημα , υπάρχει όμως και ικανοποιητική , ικανοποιητικότατη..απάντηση : Ξέρετε αγαπημένοι μου φίλοι σε ποιό ύψος έφτανε ο ετήσιος προϋπολογισμός του σταθμού ; Το 2007 τουλάχιστον , στο ύψος της δαπάνης των επισκευών και ίσως και παραπάνω ,  δηλαδή κοντολογίς ...αν ο σταθμός δεν " λειτουργούσε " ελλείψει..παιδιών φυσικά , και το Μουσείο θα είχε επισκευασθεί και θα'χαμε και λεφτά να φκιάξουμε και το πολυπόθητο " ΔΩΡΙΚΟ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ " , ή έστω μια μεγάλη αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων , διακλέξεων , συνεδρίων κλπ , και δεν θα ήταν αναγκασμένος ο ΄νέος Δήμαρχός μας , να κάνει την ημερίδα για τον Καλλικράτη , στην..Μανάγουλη , στο κέντρο " Φλόγες " , και όχι στην έδρα του Δήμου , όπως θα έπρεπε , το λέμε γιατί έτσι μας δικαιολογήθηκε η ενέργεια αυτή από στέλεχος της παράταξης .

     Καλό  σας  βράδυ .....Κ.-

17.9.07

EKΔΡΟΜΗ...ΣΤΗΝ...ΠΕΝΤΑΠΟΛΗ.....

Εδώ..ο..σταθμός...εκεί ο..σταθμός .. Νάτος ο α-παιδικός...σταθμός!!!!!! ανφάς.....

Και....προφίλ......

   Aυτός ο σταθμός που δεν έχει κανένα παιδί , έχει προυπολογισμό δαπανών... γιά το 2007 , ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕΕΕΕΕ , 140.οοο e , όπως ακριβώς το διαβάζετε , ΕΚΑΤΟΝ ..ΣΑΡΑΝΤΑ...ΧΙΛΙΑΔΕΣ...ευρώπουλα , ζεστά-ζεστά , η αν τα θέλετε σε...δραχμούλες , ΣΑΡΑΝΤΑ...ΕΦΤΑ...ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ .....αλλά και αν έχει...΄ΔΥΟ παιδιά όπως μας λένε , που δεν..έχει , πάλι...κομμάτι..ακριβούλια..είναι , δεν νομίζετε ; οι ..παραπάνω τα γνωρίζουν αυτά ; κι' αν ..ναι , τότε τι κάνουν ;

   Εκδράμαμε...αδέρφια στην Πεντάπολη , να καμαρώσουμε κι' από...κοντά αυτόν τον..περιβόητο α-παιδικό σταθμό ...πολυτελείας , πήγαμε , σήμερα 17-9-07 , γύρω στις 11 πμ , καθήσαμε γιά λίγο , κάναμε και...εξαγωγή( !!! ) ...φωτογραφιών , περιμέναμε...περιμέναμε...δεν υπήρχε ψυχή..ζώσα , ρωτήσαμε και δυό κυρίες που ήταν δίπλα , και μας είπαν πως δεν λειτουργεί ο σταθμός , βέβαια όλα ήταν κλειστά , πόρτα , παράθυρα και η εξώπορτα...κλειδωμένη , α...έχουν βάλει και πλαστικό πλέγμα μη ....φύγουν τα παιδιά , παιδιά όμως και δασκαλομαγείρισσες ...δεν...είδαμε , ούτε..ακούσαμε .
Κάθε μέρα , σε..διαφορετική ώρα , θα...επισκεπτόμαστε τον α-παιδικό σταθμό-φάντασμα , ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ , και θα σας ενημερώνουμε σχετικά , μέχρι να ανακοινωθεί ΕΠΙΣΗΜΑ η παύση λειτουργίας της...λερναίας αυτής...ύδρας , που όπως πάει θα μας καταπιεί ..όλους ......παράλληλα , δε , θα ενημερώσουμε ...αρμοδίως τους....αρμόδιους...ελεγκτές γιά τα...περαιτέρω.....και όπως...πάντα , σας έχουμε και τις σχετικές...φωτογραφίες......oi οποίες πάνε...δυό μήνες...πίσω , συγγνώμη αλλά υπάρχει κάποιο πρόβλημα....

   Α... στον....σταθμό δεν υπάρχει καμμιά...πινακίδα , τίποτα δηλαδή που να λέει ότι εκεί λειτουργεί , αν ...λέμε..αν , παιδικός σταθμός , αν λειτουργούσε δεν θάπρεπε νάχει..πινακίδα ;

   Έχουν όμως , λόγω...καταγωγής , κληρονομικό...χάρισμα βλέπεις.....αλλά και τα...γύρω χωριά δεν..βοσκάμε...κουτόχορτο.....


        Καλή σας...όρεξη..........................Κ .

15.12.07

ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΟ..ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ....

 

ΟΙ...ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ.....
 
Π.Σταθ.Πεντάπολης 001
 
   Ο ευρω...φάγος α-παιδικός σταθμός της Πεντάπολης , Θεόκλειστος ..μέρα νύχτα , η...καταπιώνα , που..λέμε, καταβροχθίζει...140.000e το χρόνο , η 389e τη μέρα , η 133.000δρχ , η..4.000.000 δρχ. το μήνα , η...45.000.000 δρχ . το..χρόνο , τσάμπα ..πράμα , φαντάσου νάχε και ...παιδιά. Πόσα έργα θα φτιάχναμε αδέρφια στο Λιδορίκι , μ' αυτά τα λεφτά ; γιά...υπολογίστε......

No comments: