23.3.11

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

 

Οι εξελίξεις στη Λιβύη, η υστέρηση των εσόδων στο πρώτο δίμηνο, τα έκτακτα μέτρα που μελετάει το υπουργείο Οικονομικών, η κατάργηση των επιδομάτων, και η αναγνώριση των πλασματικών χρόνων εργασίας για συνταξιοδότηση, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

"Ε": "12 τρόποι για αναγνώριση χρόνου".
"Μέσα από 12 τρόπους οι εργαζόμενοι μπορούν να αναγνωρίσουν έως 7 πλασματικά έτη και να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις είτε πρόωρης συνταξιοδότησης είτε «εξόδου» με πλήρη σύνταξη".

Η ΑΥΓΗ: "Ερήμην Βουλής και λαού".
"Κατά παράβαση του Συντάγματος η είσοδος στη χώρα μας ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών που εμπλέκονται στον πόλεμο κατά της Λιβύης. Να τηρηθεί το Σύνταγμα ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας, απέρριψε την πρόταση μόνο ο Γ. Παπανδρέου".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι πρασινοφρουροί και οι Κλαδικές ξανάρχονται!..".
"Το κομματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ επιστρέφει δριμύτερο διεκδικώντας την πλήρη άλωση του δημοσίου τομέα με την τοποθέτηση -χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες- «ημετέρων» στις θέσεις-κλειδιά".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Χρεωκόπησαν και τους Δήμους".

"Ενα βήμα πριν το λουκέτο βρίσκονται οι Δήμοι της χώρας καθώς αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, να πληρώσουν τους εργαζομένους τους και τις λειτουργικές τους δαπάνες".
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Φον Δρούτσας σε νέες περιπέτειες".
"Πολλαπλά εκτεθειμένος είναι ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας ο οποίος με τους χειρισμούς τους (μαζί φυσικά με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου) στο θέμα της Λιβύης οδηγεί τη χώρα σε νέες περιπέτειες".
ΕΘΝΟΣ: "Στο τραπέζι νέα έκτακτη εισφορά για το 2011".

"Πρόσθετα μέτρα για την κάλυψη της «μαύρης τρύπας» του προϋπολογισμού ετοιμάζει η κυβέρνηση. Στο τραπέζι υπάρχει πρόταση για επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς, τώρα σε ελεύθερους επαγγελματίες".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Θέλουν και... δεύτερη ευκαιρία για να τον ξανασταυρώσουν!".

"Λίγο πριν πεθάνει ο καμπαλιστής ραββίνος Γιτζάκ Καντούρι «πληροφόρησε» τους χιλιάδες οπαδούς του ότι ο Ιησούς Χριστός... επιστρέφει στο Ισραήλ. Εγραψε μάλιστα και σχετικό σημείωμα ζητώντας να παραμείνει σφραγισμένο για ένα έτος, μετά τον θάνατό του. Είπε, επιπροσθέτως, ότι ο Μεσσίας θα επανεμφανιστεί μετά τον θάνατο του Αριέλ Σαρόν".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Παπακωνσταντίνου: Αποτύχαμε εσείς όμως θα πληρώσετε".

"Κοντά στο Πάσχα «σουβλίζουν» τον Ελληνα φορολογούμενο. Ερχεται και η τρόικα για τον... επιτάφιο. Παπακωνσταντίνου: «Δεν θα υπάρξει οριζόντια μείωση μισθών, δεν θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές, δεν θα μειωθούν οι δημόσιες επενδύσεις. Ενεργοποίηση μηχανισμού τιτλοποιήσεων μελλοντικών εσόδων από τα διόδια, όπως επί Σημίτη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σύμβουλος φάντασμα θα «αποφασίσει» για τα 50 δισ. ευρώ".
"Μείζον ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξης προκύπτει για τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου από την απόφασή του να αναθέσει το δύσκολο, ογκώδες και εξαιρετικά κρίσιμο για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας έργο του σχεδιασμού, συντονισμού και υλοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, ύψους 50 δισ. ευρώ, σε μια άγνωστη και μηδενικής εμπειρίας εταιρία με έδρα το Λονδίνο και μετοχικό κεφάλαιο μόλις 1 λίρα!".
ΕΣΤΙΑ: "Δεν υπάρχει εθνικό όραμα".

"Σήμερα το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει όραμα. Ο ελληνικός λαός έχει απογοητευθή και έχει χάσει κάθε ελπίδα. Οι κυβερνώντες του μιλούν συνεχώς για κρίση και για κάποιο απροσδιόριστο φως στο τούνελ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Καταργούν όλα τα επιδόματα".
"Μαχαίρι σε μισθούς και επιδόματα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών. Σε ό,τι αφορά τον ιδιωτικό τομέα, όσα επιδόματα παραμείνουν θα χορηγούνται με κριτήριο το όριο φτώχειας, που προσδιορίζεται στα 6.500 ευρώ περίπου, ενώ στο δημόσιο τομέα το ενιαίο μισθολόγιο θα ορίζει ένα ανώτατο όριο μισθού".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η υστέρηση εσόδων φέρνει έκτακτα μέτρα ύψους 1,8 δισ.".
"Η υστέρηση των φορολογικών εσόδων κατά τους πρώτους δυόμισι μήνες του τρέχοντος έτους ενεργοποιεί την πρόβλεψη του Μνημονίου για έκτακτα μέτρα ύψους τουλάχιστον 1,8 δισ. ευρώ εντός του Απριλίου".
Η ΝΙΚΗ: "Ανθρωποκυνηγητό και πακέτο 1,8 δισ. ευρώ".

"Στο στόχαστρο επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν έκαναν περαίωση. Μειωμένα τα έσοδα του πρώτου διμήνου κατά 9,1%, ενώ χειρότερη είναι η κατάσταση το Μάρτιο".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Δεν προβλέπονται μειώσεις μισθών και αύξηση ΦΠΑ".
"Η προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος τα επόμενα χρόνια, στα 3 δισ. ευρώ στο τέλος του 2015 από 17 δισ. ευρώ στο τέλος του 2011, θα εστιαστεί περισσότερο στο σκέλος των δαπανών και λιγότερο στο σκέλος των εσόδων, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε Ημερίδα με θέμα: «Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής: Δημοσιονομική Εξυγίανση και Ανάπτυξη»".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ωμότητα ΠΑΣΟΚ - Κυνισμός ΝΔ για τα συμφέροντα των αστών στον πόλεμο".

"Κυβέρνηση και ΝΔ μιλούν για πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιήσουμε στον πόλεμο. Τα πλεονεκτήματα είναι ότι η Ελλάδα είναι οικόπεδο, για τη Σούδα, για την Ανδραβίδα, για τον Αραξο, για το Ακτιο, είναι ο εναέριος χώρος, είναι διέλευση στρατευμάτων".
ΤΑ ΝΕΑ: "1,7 δισ. τα νέα μέτρα".

"Η μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό υποχρεώνει την κυβέρνηση και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να καταφύγουν τελικά στη λήψη πρόσθετων μέτρων, ύψους 1,7 δισ. ευρώ, για το 2011".
City Press: "Νέος λογαριασμός λόγω αστοχίας".

"Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου προετοιμάζει το έδαφος για νέα μέτρα. Η υστέρηση στα φορολογικά έσοδα τα καθιστά αναπόφευκτα".

Metro: "Κραχ στα έσοδα και νέα μέτρα".

"Ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων ύψους 1,7 δισ. άφησε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Πρωτοφανής εκτροχιασμός του Προϋπολογισμού και «μαύρη τρύπα» άνω του 1 δισ. Εισηγήσεις στο οικονομικό επιτελείο και για νέα έκτακτη εισφορά".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Πλήρης εξάλειψη 13ου και 14ου μισθού".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "Υπό αξιοποίηση ακίνητα ΔΕΚΟ με αξία 8 δισ. ευρώ".

"Η αξιοποίηση ακινήτων μη εισηγμένων στο χρηματιστήριο δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, η αξία των οποίων εκτιμάται σε 8 δισ. ευρώ, θα αποτελέσει «αιχμή» του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Προς πώληση το 10% του ΟΤΕ".

¨"Εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου τις συζητήσεις με την Deutsche Telekom για την ενεργοποίηση της option που προβλέπει την απόκτηση επιπλέον 10% του ΟΤΕ από το ελληνικό δημόσιο. Στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία, τα έσοδα του Δημοσίου θα πλησιάσουν τα 500 εκατ.".

ΚΕΡΔΟΣ: "Δημιουργείται ταμείο ακινήτων".

"Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ. ευρώ με τη Διϋπουργική Επιτροπή να ορίζει σήμερα τους πρώτους συμβούλους του προγράμματος και να εξετάζει όλα τα σύγχρονα εργαλεία αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας, στα οποία περιλαμβάνονται η ίδρυση εθνικού ταμείου ακινήτων και η τιτλοποίηση εσόδων από τα διόδια".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το «ναυάγιο» των εσόδων φέρνει νέα δέσμη μέτρων".

"Νέο κύκλο φοροεισπρακτικών μέτρων και περικοπών δαπανών, πάνω από το 0,75% του ΑΕΠ, ανοίγει η δραματική υστέρηση των φορολογικών εσόδων, στο πρώτο δίμηνο του έτους, αλλά και οι ενδείξεις για διεύρυνση των απωλειών το Μάρτιο".

enet.gr

No comments: