21.3.11

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ..

 

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

 

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των δυτικών δυνάμεων με βομβαρδισμούς στη Λιβύη, η ενεργειακή κρίση μεγάλης διάρκειας και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για εξοικονόμηση πόρων 7 δισ. ευρώ είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

"Ε": "Οδύσσεια βομβαρδισμών".
"Μέσα στο θολό τοπίο που συνθέτουν αντιφάσεις, αυτοσχεδιασμοί και συμβολικές κινήσεις εντυπωσιασμού, Γαλλία, Βρετανία και ΗΠΑ, με τη συμμετοχή Κατάρ, Εμιράτων, ξεκίνησαν από το απόγευμα του Σαββάτου το βομβαρδισμό του στρατού της Λιβύης, με την ονομασία «Αυγή της Οδύσσειας»".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ευρώπη και Αμερική κατά Καντάφι!..."
"Τον ηγετικό ρόλο στον σχεδιασμό και στην εκτέλεση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη αναλαμβάνει πλέον η Ουάσιγκτον, μετά το «ρήγμα» που παρουσιάστηκε απρόσμενα χθες στη συνεδρίαση μονίμων αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες όπου θα λαμβάνονταν η απόφαση για τη διεξαγωγή από τη Συμμαχία, στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πράσινο φως από Μέρκελ για ελεγχόμενη χρεωκοπία".

"Η Γερμανία έδωσε το πράσινο φως για αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας. Η δήλωση του οικονομικού συμβούλου της Μέρκελ ότι η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με τα βάση που έχει στις πλάτες της ακόμα και αν υλοποιήσει όλες τις αποφάσεις των Μνημονίων αποτελεί το σύνθημα για να προετοιμαστούν οι αγορές προς την κατεύθυνση της ελεγχόμενης χρεωκοπίας".
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ζεστό χρήμα σε φίλους και... γνωστούς".

"Ζεστό χρήμα «ανακάλυψε» ο Βορίδης μέσω σκοτεινού κωδικού του Προϋπολογισμού στην εποχή της άγριας λιτότητας. Η φράση «ανάλυση λοιπών επιχορηγήσεων» που χρησιμοποιήθηκε από το δοβλέτι του κ. Παπακωνσταντίνου για την απόδοση λογαριασμού για 2,6 δισ. ευρώ μόνο ως ευφημισμός μπορεί να λογιστεί".

ΕΘΝΟΣ: "Πολεμική «Οδύσσεια» στη Μεσόγειο".

¨Η στρατιωτική μηχανή του Καντάφι, αλλά και το κρησφύγετό του στην Τρίπολη, σφυροκοπούνται από τους σχηματισμούς της επιχείρησης «Αυγή της Οδύσσειας. Επίκειται συμμετοχή του Κατάρ και των Αραβικών Εμιράτων στους βομβαρδισμούς»".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αγωνία και θυμός από την Θεσσαλονίκη για την «διαβολοκάρτα»!..".
"Βροντερή και αποφασιστική η κραυγή των χιλιάδων Μακεδόνων που, χθες, συγκεντρώθηκαν στην συμπρωτεύουσα για να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στο επερχόμενο «σφράγισμα» των Ελλήνων".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Σφάζουν άμαχους στη Λιβύη, στο απυρόβλητο ο Καντάφι".
«Δεν έχουμε στόχο να απομακρύνουμε τον Καντάφι» λένε οι Αμερικανοί με δήλωση του Αρχηγού του Μεικτού Επιτελείου των αμερικανικών Ενόπλων δυνάμεων, στρατηγού Μαϊκ Μαλεν. Οι πολεμικές επιχειρήσεις έγιναν για να προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός από τον στρατό του Καντάφι, αλλά τελικά βομβαρδίζουν και σκοτώνουν αμάχους οι ευρωπαϊκές-αμερικανικές δυνάμεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σχέδιο 10 ημερών για την εξόντωση του Καντάφι".

"Σχέδιο 10 ημερών για την καταστροφή της πολεμικής μηχανής και των γραμμών ανεφοδιασμού των δυνάμεων του Καντάφι θέτουν σε πλήρη εφαρμογή οι συμμαχικές χώρες που πραγματοποιούν ήδη στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη".
ΕΣΤΙΑ: "Παγκόσμιες ανακατατάξεις".
"Στα τέλη της δεκαετίας του '80 είχαμε την πρώτη μεγάλη παγκόσμια ανακατάταξη που άλλαξε τις ισορροπίες οι οποίες είχαν δημιουργηθή μετά την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου: Την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων της Ανατολικής Ευρώπης και την διάλυση της Σοβιετικής Ενώσεως. Σήμερα, είκοσι χρόνια αργότερα βλέπουμε να συμβαίνη κάτι ανάλογο με τα αραβικά καθεστώτα των χωρών της Μέσης Ανατολής".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ωρα μηδέν για τον Καντάφι".
"Σε κλοιό επιθέσεων βρίσκεται το τελευταίο 48ωρο η Λιβύη, με τις γαλλικές, τις βρετανικές και τις αμερικανικές δυνάμεις να σφυροκοπούν από τον αέρα και τη θάλασσα στρατιωτικές θέσεις του συνταγματάρχη Καντάφι, ο οποίος αν και απείλησε τη Δύση με αντίποινα, αργά χθες το βράδυ φέρεται να έδωσε εντολή στις δυνάμεις της χώρας του για άμεση κατάπαυση του πυρός".
ΤΑ ΝΕΑ: "Ανελέητοι βομβαρδισμοί".

"Με αδιάκοπο σφυροκόπημα από αέρα και θάλασσα, το οποίο φέρει τη σφραγίδα Γάλλων και Αμερικανών, άρχισε η επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας» στη Λιβύη. Ο Μουαμάρ Καντάφι απειλεί με «πόλεμο χωρίς όρια» τους συμμάχους, ενώ ερωτήματα εγείρονται όσον αφορά τη διάρκεια, τους πραγματικούς στόχους και την επόμενη μέρα της επέμβασης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο. Οι φονιάδες ιμπεριαλιστές σφάζουν το λαό της Λιβύης".

"Τους μακελάρηδες του λαού της Λιβύης καταδικάζουν ΠΑΜΕ, ΕΕΔΥΕ, ΟΓΕ, ΜΑΣ, άλλοι φορείς, καλώντας το λαό σε πάλη για απεμπλοκή της Ελλάδας και αλληλεγγύη στο λαό της Λιβύης".

City Press: "Ενεργειακή κρίση μεγάλης διάρκειας"

"Τα γεγονότα στη Λιβύη και στην Ιαπωνία έχουν μια ενεργειακή διάσταση που επηρεάζει άμεσα την ελληνική οικονομία και την προοπτική της. Η κυβέρνηση Παπανδρέου καλείται να προχωρήσει στην άμεση προσαρμογή της ενεργειακής πολιτικής που ακολουθεί στη νέα διεθνή πραγματικότητα".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Σκάνδαλο διαρκείας η Πολιτιστική '97".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Καταιγίδα μέτρων για 7 δισ. Κλείνουν νοσοκομεία, κόβουν φοροαπαλλαγές".
"Θερμό τρίμηνο με στοχευμένες παρεμβάσεις για δραστικές περικοπές δαπανών. Χάνουν την έκπτωση φόρου όσοι έχουν εισοδήματα πάνω από 60.000 ευρώ. «Καλλικράτης» και στην Υγεία με καταργήσεις μονάδων του ΕΣΥ. Καμία επιχορήγηση στους «απείθαρχους» φορείς του Δημοσίου".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ακροβατεί πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων".
"Σε τεντωμένο σχοινί ισορροπεί το φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης, που επιδιώκει να εισπράξει 50 δισ. ευρώ μέχρι και το 2015, ποσό υπερδιπλάσιο σε σύγκριση με αυτά που εισέπραξε την περίοδο 1996-2009".

Εnet.gr

No comments: