20.3.11

ΛΑΟΣ ΚΑΙ ... ΚΟΛΩΝΑΚΙ !!

 

  Επιδημία..Κολωνακιώτικου σύνδρομου , αγαπημένοι φίλοι , έχει πέσει τελευταία στους Δωρικούς Συλλόγους , οι Λιδορικιώτες γιόρτασαν τη γυναίκα στην Μεγαλη Βρετανία και η Ένωση Ευπαλιωτών  έκανε τη σύναξή της , στο γνωστό Κολωνακιώτικο νεολαιίστικο στέκι club-bar messiah .

   Βέβαια οι..Λιδορικιώτισσες ..Λιδορικιώτισσες , όχι μόνο δεν.." πληγώθηκαν " που ο σύνδεσμος απαξιεί να γιορτάσει 'εστω και μια φορά στο χωριό μας το Λιδορίκι , γι' αυτό γιόρτασαν κι' αυτές τη γυναικογιορτή , λεβέντικα και κατά πως..πρέπει , στην ταβέρνα του Βασίλη στη Βαθειά , στο Λιδορίκι .

image 

image

 

  Δεν γνωρίζουμε το..εν..Ευπαλίω , επικρατούν γενικά κλίμα , έχουμε πολλά χρόνια να πάμε , αλλά πιστεύουμε πως κάτι παρόμοιο με το Λιδορίκι θα είναι , οι Σύλλογοί μας δηλαδή , κάνουν όλες τους τις εκδηλώσεις στην Αθήνα , πλην της..Δεκαπενταυγουστιάτικης , που γίνεται , αναγκαστικά στο χωριό μας , για τους γνωστούς..τεχνικούς  λόγους .

   Μη νομίσετε όμως πως το ίδιο γίνεται σε όλους τους Συλλόγους , στην υπόλοιπη΄Ελλάδα , όχι βέβαια , γιατί απ' όσο ξέρουμε , πολλοί Σύλλογοι , χωριών - κωμοπόλεων , όπως το Λιδορίκι και το Ευπάλιο , τις εκδηλώσεις τους τις κάνουν ΣΤΟΝ  ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ , ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΉ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΜΑΣ που εν βρίσκεται και στα ..καλύτερά της ..

  Πέρα όμως απ' όλα αυτά το περασμένο Σαββατοκυριακο..δεύτερο , 5-7 Μαρτίου , στο χωριό μας πραγματοποιήθηκαν , για πρώτη φορά , μετά από πάρα πολλά χρόνια , αποκριάτικες εκδηλώσεις και όχι μόνον , που έφησαν άριστες εντυπώσεις όχι μόνο στους  χωριανούς μας , αλλά και στους επισκέπτες μας που  διασκέδασαν και το φχαριστήθηκαν πραγματικά , γιατί ότι έγινε , ήταν αφτιασίδωτο , αυθόρμητο και είχε παραδοσιακή ρίζα..

   Το Σάββατο , 5-3-2011 , ο Π.Ο.Λ , πραγματοποίησε και την πρώτη του εκδήλωση , με την Αμφισσιώτικη Χορωδία και το σχήμα Γιώργος - Μίνα .

Συναυλία 5-3-2011 010

Συναυλία 5-3-2011 018 

Συναυλία 5-3-2011 033

Συναυλία 5-3-2011 013

  Την Κυριακή 6-3-2011 , Δήμος και Σύλλογοι , παρουσίασαν έν όμορφο ποκριάτικο ξεφάντωμα , με μασκαράδες , γαϊτανάκι , καρνάβαλο , φωτιές και το κυριότερο , εκπληκτικό γλέντι και μεγάλη συμμετοχή .

Καρνάβαλος 6-3-2011 048

Καρνάβαλος 6-3-2011 052

Καρνάβαλος 6-3-2011 055 Picture 153

  Η Καθαρή Δευτέρα , τελευταία μέρα των τριήμερων εκδηλώσεων , ξεκίνησε με την  πατροπαράδοτη φασολάδα ..

Picture 212

...και λαγάνες με χαλβά , σαρακοστιανά και  κρασί..

0

Picture 219

....και συνεχίστηκε με πέταγμα χαρταετού το απόγευμα , παρότι ο καιρός είχε ήδη ..χαλάσει..

Picture 259

Picture 260

   Έτσι λοιπόν περάσαμε εμείς , ο..λαός , στο Λιδορίκι , όμορφα , οικογενειακά , ανάμεσα σε φίλους και χωριανούς και πανθομολογουμένως , ΟΛΟΙ  ΤΟ  ΦΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΥΧΗΘΗΚΑΝ  ΚΑΙ ΤΟΥ...ΧΡΟΝΟΥ ..΄

   Τώρα κατά..Σύνταγμα και..Κολωνάκι μεριά , δεν ξερουμε , γιατί δεν έχουμε πληροφόρηση , αλλά και δεν μας πολυαπασχολεί , εμείς για το χωριό και τους χωριανιούς μας νοιαζόμαστε , όσο για το Σύνταγμα και το Κολωνάκι , τα έχουμε γνωρίσει προ..δεκαετιών..

         Καλό  σας  βράδυ , να περνάτε  καλά ....Κ.Κ.-

No comments: