Είναι ο Κίμωνας Κουλούρης ο μόνος πολιτικός ο οποίος έχει εμπλακεί σε περιστατικό με την ΕΛΑΣ, κατ' επέκταση και με τη Δικαιοσύνη; Η αλήθεια είναι πολύ χειρότερη, με πλήθος πολιτικών να έχει πέσει στα μαλακά. Διαβάστε τις ιστορίες που "ξέθαψε" το News 247
Στέλιος ΜπαμιατζήςΔημοσιεύτηκε: Ιανουάριος 15 2012 10:26 Ενημερώθηκε: Ιανουάριος 15 2012 10:53
Δίκες για πρόκληση δυστυχήματος, περιστατικά με χειροδικία εις βάρος ακόμα και αστυνομικών, μέχρι και καταδίκες για εμπόριο ναρκωτικών, έχει καταγράψει η δημοσιογραφική πένα, πολιτικών και μάλιστα κάποιοι από αυτούς "βαριά" ονόματα στην πολιτική σκηνή.
Ο τελευταίος κρίκος στην αξιοπερίεργη αυτή αλυσίδα, ο Κ. Κουλούρης, ο οποίος όμως όπως διαβάζουμε, έχει ξανααπασχολήσει τις αρχές.
Τη δεκαετία του 1980, με το ΠΑΣΟΚ της αλλαγής να είναι αδιαμφισβήτητος ηγέτης, κάποιοι εκ των υπουργών αποδείχθηκαν βασιλικότεροι του βασιλέως!
Τροχονόμος δεν αναγνώρισε φίλο του τότε υπουργού Α. Δροσογιάννη,ο οποίος τον συνόδευε σε στρατιωτική παρέλαση. Θέλησε λοιπόν ο άνθρωπος, κάνοντας τη δουλειά του, να τον ελέγξει.
Το πλήρωσε πολύ ακριβά.
Εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπέστατο χαστούκι αλλά και μία άκρως δυσμενή μετάθεση.
Το 1998 δύο περιστατικά αμαυρώνουν το πολιτικό σύστημα της χώρας.
Αιτία, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος αλλά και ο βουλευτής Καραμηνάς, ο οποίος στη σοβαρότερη περίπτωση σκότωσε μία νεαρή γυναίκα.
Ήταν πρώτη Ιουνίου του σωτηρίου έτους 1998, όταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμηνάς οδηγούσε πιθανότατα μεθυσμένος, όπως δείχνουν τα γεγονότα στην οδό Υμηττού.
Το ΙΧ μάρκας Μερσεντές που οδηγούσε ο 53χρονος βουλευτής Σάμου κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα, όταν βγήκε από την πορεία του, πέρασε πάνω από τη διαχωριστική νησίδα και συγκρούστηκε διαδοχικά με δύο άλλα ΙΧ και ένα φορτηγό.
Από τη σύγκρουση σκοτώθηκε μία 26χρονη αδιόριστη δασκάλα και τραυματίστηκε ο ίδιος και ο συνεπιβάτης της Μερσεντές.
Στο νοσοκομείο όπου πήγε αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ ενώ δεν συνελήφθη καθώς η πράξη του ήταν πταίσμα.
Η αντίδραση του κόμματός του
Τουλάχιστον κωμική μπορεί να χαρακτηρισθεί η πρώτη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έκανε λόγο για "δημοσιογραφικές πληροφορίες" οι οποίες εφόσον αποδειχθούν αληθινές, τότε τις καταδικάζει.
Όσο για την ποινή που του επιβλήθηκε, αυτή κι αν είναι για γέλια ή για κλάματα.
Εφέσιμη ποινή φυλάκισης 35 μηνών με τριετή αναστολή, χρηματική ποινή 300.000 δραχμών και αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για τέσσερις μήνες.
Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης.
Επίσης, ο εισαγγελέας της έδρας Γ. Γεράκης ζήτησε την ενοχή του Κωνστ. Καραμηνά σύμφωνα με το κατηγορητήριο (για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραβάσεις του ΚΟΚ), κάνοντας λόγο για "ενσυνείδητη ενέργεια" και "ασύστολη κατανάλωση αλκοόλ".
Το σημαντικότερο όλων; Πως επισήμανε ότι "οι συνθήκες του δυστυχήματος έχουν σκιαστεί, τόσο από τον κατηγορούμενο, όσο και από τις παραλείψεις της Τροχαίας".
Όσο για το Γεράσιμο Γιακουμάτο, εκείνος "δικαιολογείται" λόγω... οργής.
Του είχαν διαρρήξει το σπίτι και εμφανίστηκε στις κάμερες με ένα πιστόλι στα χέρια, απειλώντας τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γ. Ρωμαίο.
"Θα τον πλακώσω στο ξύλο όταν τον ξαναδώ στη Βουλή. Θα τον πυροβολήσω!".
Ο Σόλων Κατσίκης και τα ναρκωτικά
Το 2003 ο 22χρονος γιος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Κατσίκη, Σόλων, συλλαμβάνεται στο βουλευτικό όχημα του πατέρα του, μαζί με δύο ακόμα φίλους του.
Ο ένας οδηγούσε χωρίς άδεια οδήγησης ενώ ο άλλος είχε και μικρή ποσότητα ινδικής κάνναβης.
Εις βάρος του Σ.Κατσίκη ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, καθώς είχε παραχωρήσει το αυτοκίνητο σε έναν από τους δυο Αλβανούς, ο οποίος κατά τον έλεγχο της αστυνομίας δεν επέδειξε δίπλωμα οδήγησης.
Στο δικαστήριο, τόσο ο 22χρονος όσο και ο ένας από τους φίλους του, ο οδηγός του οχήματος, αθωώθηκαν, καθώς ο τελευταίος προσκόμισε άδεια οδήγησης.
Καταδικάστηκε το τρίτο άτομο, τόσο για κατοχή ναρκωτικών, όσο και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, και του επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών.
Τα παιχνίδια όμως του νεαρού δεν σταμάτησαν εκεί.
Συνελήφθη για δεύτερη φορά, μετά μερικές εβδομάδες από το πρώτο περιστατικό, να κάνει ελέγχους σε πολίτες, παριστάνοντας τον αστυνομικό, μαζί με τέσσερις φίλους του.
Εναντίον τους είχε ασκηθεί δίωξη για αντιποίηση επαγγέλματος και απειλή, παράνομη κατακράτηση, ενώ ειδικά ο Σ. Κατσίκης κατηγορήθηκε και για παράνομη οπλοκατοχή.
Την νύφη την πλήρωσε ο πατέρας του ο οποίος και παραιτήθηκε.
Ο πρώην υπουργός και το εμπόριο ναρκωτικών
Και φτάνουμε στο 2008, όπου ο πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού και πρώην υπουργός, Γ. Κεφαλογιάννης καταδικάζεται για υπόθεση ναρκωτικών στην οποία εμπλέκονταν και ο ίδιος.
Οι κατηγορίες ανέφεραν πως είχε παρέμβει τηλεφωνικά ώστε να κάνουν δύο αστυνομικοί τα "στραβά μάτια" για καλλιεργητή κάνναβης και να απαλλαχθεί ο τελευταίος.
Μάλιστα φέρεται να είχε τάξει και διορισμό της συζύγου ενός αστυνομικού και ευνοϊκή μεταχείριση και των δύο.
Τελικά, κρίθηκε ένοχος και τιμωρήθηκε... αυστηρά.
Πέντε μήνες φυλάκιση, εννοείται με αναστολή.
Να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό και τη χειροδικία του κ. Γιοβανούδα εις βάρος της φίλης του το 1998.
Ο Βαρσάμης Γιοβανούδας είχε κατηγορηθεί για ξυλοδαρμό της φίλης του αλλά η μήνυση τελικά αποσύρθηκε.
Πάντως για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, το Τριμελές Εφετείο τον τιμώρησε με 18μηνη φυλάκιση, με τριετή αναστολή.
Όχι όμως για τον ξυλοδαρμό αλλά για το πλαστό διαζευκτήριο που της είχε παρουσιάσει.
Έχει ο Κίμωνας ιστορικό βίας;
Περίπου ίδιο επεισόδιο, όπως εκείνο των λίγων ημερών πριν, σημειώθηκε πάλι στο παρελθόν και συγκεκριμένα το Φλεβάρη του 2002 στο Γέρακα Αττικής με τον Κίμωνα Κουλούρη.
Τότε, εμφανίζεται να είχε συγκρουστεί με φορτηγό της εταιρείας Αττικό Μετρό.
Ο οδηγός του φορτηγού κάλεσε τότε το 100.
Λίγο αργότερα έφτασε στο σημείο του ατυχήματος ένα περιπολικό οπότε και διαπιστώθηκε ότι ο βουλευτής τότε της Βʼ περιφέρειας της Αθήνας, δεν είχε μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ενώ είχε λήξει και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του.
Ο αστυνομικός τους ζήτησε να τον ακολουθήσουν στο αστυνομικό τμήμα, αλλά ο Κίμων Κουλούρης αντέδρασε και ανάμεσα στα άλλα, είπε στον αστυνομικό:
"Μετά βίας συγκρατούμαι να μην σε δείρω".
Ποιά ήταν η συνέχεια;
Ακολούθησε τηλεφώνημα του Κίμωνα Κουλούρη και το περιπολικό αποχώρησε.
Λίγο αργότερα, εμφανίστηκε δεύτερο περιπολικό, παρέλαβε τον κ. Κουλούρη, τον πήγε και σπίτι του για να πάρει την ταυτότητά του και μετά τον οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα όπου λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.
Όσο για τον αστυνομικό του πρώτου περιπολικού μετατέθηκε στην επαρχία όπου και βρίσκεται σήμερα.
news247
No comments:
Post a Comment