24.1.12

Ο ΓΗΤΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

 

Ο γητευτής των κροκόδειλων είναι Έλληνας

Ο Ελληνοκύπριος Πίτερ Προδρόμου, είναι 29 ετών, κάτοικος Λονδίνου κι έχει μία ομολογουμένως περίεργη ειδικότητα. Είναι… «κροκοδειλάκιας» ή αλλιώς ο γητευτής των κροκόδειλων ή πολύ απλά εξουδετερώνει κροκόδειλους.

Ο ίδιος εμφανίζεται συχνά σε προγράμματα για την άγρια ζωή και φύση, ενώ προσκλήθηκε από τις αρχές της Ουγκάντα να εκπληρώσει μια δύσκολη αποστολή. Να κυνηγήσει και να εξουδετερώσει έναν κροκόδειλο, που έχει γίνει ο υπ’ αριθμόν ένα δημόσιος κίνδυνος σε μια περιοχή της αφρικανικής χώρας, καθώς απειλεί καθημερινά τη ζωή των μικρών παιδιών. Μέχρι σήμερα, φέρεται να έχουν πέσει θύματά του αρκετά παιδιά.

Οι αρχές της χώρας υποχρεώθηκαν να ζητήσουν τη βοήθεια του Ελληνοκύπριου, μιας και οι κάτοικοι της περιοχής όπου δρα ο δολοφόνος κροκόδειλος απειλούν ότι θα δηλητηριάσουν και θα σκοτώσουν όλους τους κροκόδειλους εκεί.

«Συχνά μου ζητούν να βοηθώ σε προβλήματα που έχουν σχέση με τους κροκόδειλους. Μπορεί να πάρει μια βδομάδα για να εντοπίσω τον συγκεκριμένο κροκόδειλο στην Ουγκάντα. Θα χρησιμοποιήσω περίεργες, ίσως, μεθόδους για να τον προσελκύσω, όπως μια μεγάλη κούκλα με ανθρώπινη μυρουδιά.

Φυσικά, υπάρχουν λίγοι κροκόδειλοι στην περιοχή, αλλά ο κροκόδειλος που θα επιτεθεί αμέσως και άγρια στην κούκλα θα είναι πιθανότατα ο κροκόδειλος που επιτίθεται και τρώει τα μικρά παιδιά», δήλωσε, πριν αναχωρήσει από το Λονδίνο για την Ουγκάντα, ο Ελληνοκύπριος κυνηγός κροκοδείλων.

Ο Πίτερ Προδρόμου, έχει μεγάλη εμπειρία στο κυνήγι των κροκοδείλων και δίνει τώρα διαλέξεις για το θέμα αυτό σε σχολεία και πανεπιστήμια.

«Από μικρός», δήλωσε σε εφημερίδα, «ήθελα να ασχοληθώ με το κυνήγι του κροκόδειλου και πηγαίνω συχνά στη Φλόριντα, όπου ο πληθυσμός κροκοδείλων είναι μεγάλος. Έχω μεγάλο σεβασμό σε αυτά τα ζώα και μου αρέσει να τα πλησιάζω. Ο μεγαλύτερος σε μέγεθος κροκόδειλος που έχω πιάσει είχε μήκος σχεδόν έξι μέτρα. Γλύτωσα μερικές φορές από μεγάλο κίνδυνο, αλλά, ευτυχώς, μέχρι στιγμής, δεν με έχει δαγκώσει κανένας».

ΠΗΓΗ: 24h NewsRoom

No comments: