30.1.15

AΣΠΑΣΙΑ ΜΑΝΔΡΕΚΑ : ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ

 

Η τ.Βουλευτής Φωκίδας Ασπασία Μανδρέκα κατέθεσε  στην  εφημερίδα  "
ΩΡΑ της Φωκίδας" την άποψή της για την επόμενη μέρα στη ΝΔ.
Αναλυτικά στις δηλώσεις της τόνισε τα εξής:

«Αρχικά θα πρέπει να τονίσουμε ότι η ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού είναι σεβαστή. Αυτό επιτάσσει η Δημοκρατία μας και εμείς στη Ν.Δ το υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο. Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του εξέλεξε για πρώτη φορά και στην πιο κρίσιμη φάση της ιστορίας μας μια αριστερή Κυβέρνηση για τη χώρα. Τα ζητήματα, όμως, που τίθενται και πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα η Ελλάδα δεν είναι κομματικά.

Το κρισιμότερο ζήτημα είναι η επιβίωση της και η διασφάλιση του μέλλοντός της. Είναι σαφές ότι δεν είναι η ώρα για στείρα αντιπολίτευση αλλά για σύνεση και Εθνική ενότητα.

Όμως, πραγματικά, τα πρώτα δείγματα δεν είναι θετικά, όταν σήμερα μετά από σχετικές δηλώσεις των στελεχών της νέας Κυβέρνησης περί επανακρατικοποίησης της ΔΕΗ και του Λιμανιού του Πειραιά το χρηματιστήριο αξιών υποχώρησε κατά 7,25 μονάδες αφού οι επενδυτές θέλουν ουσιαστικά να «ξεφορτωθούν» ακόμη και με χαμηλό τίμημα τις μετοχές τους. Και οι Τράπεζες, όμως, αρχίζουν να έχουν πρόβλημα.

Η νέα Κυβέρνηση, σε αυτές τι πρώτες ώρες της ζωής της, αναπτύσσει μια νέα οικονομική θεωρία, κυρίως, δια στόματος του νέου Υπουργού Οικονομικών, την οποία θέλει να «περάσει» στην Ευρώπη. Πολύ καλά, μέχρι εδώ. Και ποιος δεν θα ήθελε, άλλωστε, να γίνουν πραγματικότητα όσα υπόσχονται. Τι θα γίνει, όμως, αν αυτά δεν τα δεχθούν οι εταίροι μας, οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω, δεν δείχνουν τέτοια πρόθεση; Απομένει να το δούμε. Και αυτό θα γίνει σύντομα.

Σχετικά με τη Νέα Δημοκρατία, είναι αλήθεια, ότι σε αυτές τις εκλογές ήρθε αντιμέτωπη με μια μεγάλη ήττα. Κατά την άποψή μου, η Κυβέρνηση μας κατά τη θητεία της των 2,5 ετών δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει στους πολίτες την κατάσταση. Δηλαδή, ούτε πού βρισκόμασταν το 2012 που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Χώρας η Ν.Δ, ούτε που βρεθήκαμε το 2010, αλλά ούτε που είμαστε σήμερα.

Υπήρξαν, βέβαια και λάθη και ολιγωρίες. Αλλά, επαναλαμβάνω, δεν εξηγήθηκε ποτέ επαρκώς στους πολίτες τί ακριβώς συμβαίνει. Για παράδειγμα, δεν νομίζω ότι έχουν καταλάβει οι Έλληνες ότι το 2010 είχαμε ελλείμματα της τάξης των 24 δις ευρώ και σήμερα έχουμε πλεονάσματα. Μέσα σε 2,5 χρόνια έγιναν άλματα, με τις θυσίες του Ελληνικού Λαού. Έγιναν άλματα, που δεν θα τα ξαναδεί η Ελληνική κοινωνία. Αυτά δεν μπορούν να ξανασυμβούν.

Υπήρξαν, λοιπόν, επικοινωνιακά λάθη τόσο κατά τη διακυβέρνηση της χώρας όσο και κατά την προεκλογική περίοδο εκ μέρους της Ν.Δ.

Παρόλα, αυτά, δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς ότι παρότι η Ν.Δ πέρασε τα δυσκολότερα μέτρα που έλαβε ποτέ Κυβέρνηση αυτά τα 2,5 χρόνια για να κρατηθεί η χώρα όρθια, το ποσοστό της ανήλθε, αναλογικά πάντα, σε υψηλά επίπεδα. Και αυτό γιατί ο μέσος συνετός ψηφοφόρος της παράταξης αντιλήφθηκε τη μεγάλη Εθνική προσπάθεια που καταβλήθηκε αλλά και τα θετικά αποτελέσματά της.

Αυτόν τον κόσμο που κρατήθηκε στην παράταξη πρέπει σήμερα να προφυλάξουμε και να μείνουμε δίπλα του. Και εγώ από την πλευρά μου αυτό έχω σκοπό να κάνω σχετικά με τη Φωκίδα.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει εσωστρέφεια, η οποία θα έχει οδυνηρά αποτελέσματα για την παράταξή μας. Θα είμαστε παρόντες και θα στηρίξουμε τον κόσμο στην πράξη. Θα κάνουμε γόνιμη αντιπολίτευση και θα συνεισφέρουμε με τις προτάσεις μας.

Σίγουρα, όμως, θα πρέπει να ανασυγκροτηθεί ο κομματικός μηχανισμός, ο οποίος πρέπει να ενισχυθεί κυρίως σε ανθρώπινο δυναμικό.

Να φέρουμε κοντά ανθρώπους που νοιάζονται για τη μεγάλη Δημοκρατική παράταξη της Κεντροδεξιάς. Ανθρώπους που δεν εξυπηρετούν συμφέροντα.

Να ανοίξουμε τις πόρτες του κόμματος στην κοινωνία γενικά αλλά και στις τοπικές κοινωνίες.

Και, ναι, κατά την άποψή μου, πρέπει να γίνει Συνέδριο, ώστε νε εκφραστούν οι απόψεις όλων των ανθρώπων, να αναζητηθούν τα αίτια της ήττας, και να διαμορφωθεί  μια κοινή και ξεκάθαρη στόχευση για το μέλλον», καταλήγει η δήλωσή της".

"DORIDA news"

No comments: