27.1.15

ΠΙΤΣΑ ΚΑΠΡΙΤΣΙΟΖΑ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΟΥ

 

Μπες στην κουζίνα και φτιάξε αυτή την τέλεια πίτσα. Θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλα τους.



 

Το cookbox.gr σου δείχνει τον τρόπο να φτιάξεις μόνη σου την μοντέρνα εκδοχή της πίτσας καπριτσιόζα. Και για να ξέρεις, καπριτσιόζα σημαίνει "ιδιότροπη".

 

Πήρε αυτό το όνομα γιατί δεν υπάρχουν συγκεκριμένα υλικά που να αποτελούν τη βάση της. Για επίστρωση πάνω στη ζύμη μπορούμε να διαλέξουμε ότι υλικό θέλουμε.  Σε αυτή τη συνταγή θα βρεις τα υλικά με τα οποία συνήθως φτιάχνεται. Η συνταγή είναι  για μια πίτσα διαμέτρου 30cm.

ΥΛΙΚΑ

15 γρ. νωπή μαγιά

150 ml νερό χλιαρό

250/300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι 1 κ.γ.

1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα 200 γρ. στραγγίζουμε τα πολλά υγρά.

60 γρ. προσούτο κομμένο σε λωρίδες

6 φιλέτα αντζούγιας

125 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε κυβάκια

60 γρ. αγκιναράκια στο λάδι στραγγισμένα και κομμένα στη μέση.

60 γρ. άσπρα μανιτάρια χοντροκομμένα

60 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε φέτες.

1 κ.γ. ξερή ρίγανη

60 ml. ελαιόλαδο

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα και 50 λεπτά

Βαθμός Δυσκολίας: Μέτρια

Αριθμός ατόμων: 2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιμάζουμε τη ζύμη (οδηγίες για τη ζύμη εδώ).

Αφού έχουμε ετοιμάσει τη βάση για την πίστα μας, τη μεταφέρουμε  σε ένα ταψί που το έχουμε αλείψει με λάδι. Περιχύνουμε με την ντομάτα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και προσθέτουμε, διάσπαρτα τη μοτσαρέλα, τις αντζούγιες, το προσούτο, τις αγκιναρούλες, τα μανιτάρια, τις ελιές και το σκόρδο.

Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.   Ψήνουμε την πίτσα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 C για περίπου 15 - 20 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμη τη βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και σερβίρουμε την πίτσα ζεστή.

http://news247.gr/

No comments: