27.1.15

ΒΓΗΚΑΝ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗ Ν.Δ ΦΩΚΙΔΑΣ !!

 

Οι δηλώσεις των Μανδρέκα, Παπαθανασίου και Χαλιορή
Μαχαίρια βγήκαν μεταξύ στελεχών της Νέας Δημοκρατίας Φωκίδας λίγες ώρες αφ΄ότου έκλεισαν οι κάλπες, ενώ άλλα είχαν βγεί και νωρίτερα κατά τον προεκλογικό αγώνα.
Έντονη είναι η παραφυλογία ότι κάποια στελέχη και μάλιστα επιφανή όχι μόνο δεν στήριξαν τον προεκλογικό αγώνα του κόμματος αλλά πολλές στιγμές με τον δικό τους τρόπο τον υπονόμευσαν !
Φτάνουν στο σημείο μάλιστα στην ενδοκομματική κόντρα να επιρρίπτουν και ευθύνες ότι τα στελέχη αυτά όχι μόνο δεν στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία αλλά με υπόγειες διεργασίες διοχέτευσαν ψηφοφόρους τόσο προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες όσο ακόμα και στο ...ΣΥΡΙΖΑ !
Το DORIDANEWS έχει στη διάθεσή του αρκετές από τις καταγγελίες αυτές και αρκετές έγκυρες πληροφορίες αλλά αν δεν τις διασταυρώσει πλήρως με κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία δεν θα ήθελε να ρίξει λάδι στη φωτιά , μόνο και μόνο για δημιουργία εντυπώσεων.
Μάλιστα όπως δημοσιεύτηκε σε κάποιο από τα ανώνυμα τοπικά Blog, στο περιθώριο της κοινής συγγκέντρωσης των υποψηφίων της Ν.Δ. σε ξενοδοχείο της Ερατεινής, μερικά μικρομεσαία τοπικά στελέχη μόνο μπουνιές που δεν έπαιξαν.
Δηλώσεις Ασπασίας Μανδρέκα

Αργά το βράδυ της Κυριακής των εκλογών, η πρώην βουλευτής Ασπασία Μανδρέκα ανέβασε στο fb κάποια μικρή της δήλωση που άφηνε αρκετά υπονοούμενα και ίσως χρειαζόταν... Πυθία του Δήμου Δελφών για να ερμηνευθεί.
Συγκεκριμένα στη δήλωση αυτή η πρώην βουλευτής ανέφερε
“Απόψε στις τάξεις της παράταξης στη Φωκίδα νίκησε η αλήθεια, το ήθος και η αξιοπρέπεια!
Είναι απόψε πιο σημαντική η νύχτα ακόμη και από τη νύχτα που εκλέχτηκα βουλευτής το 2012!
Υποκλίνομαι στον κόσμο της Φωκίδας που προχωρά και δεν υποκύπτει.
Η αγάπη σας είναι ολοκληρωτική και αποστομωτική.
Ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή.
Σας αγαπώ και σας τιμώ όλους!!! συνεχίζουμε μαζί!”
Το απόγευμα της Δευτέρας η πρώην βουλευτής εστειλε στα ΜΜΕ επίσημα ανακοίνωση αναφέροντας ότι “ αυτή είναι η επίσημη δήλωσή μου προς τα ΜΜΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν ήταν δήλωση η προσωπική μου στιγμή που ανέβηκε χθες τη νύχτα στο fb. Σάς ευχαριστώ πολύ!”
Η επίσημη λοιπόν αυτή δήλωση ανέφερε
“Η ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού είναι σεβαστή. Εύχομαι Καλή Δύναμη στον εκλεγέντα Βουλευτή του Σύριζα.
Θα πρέπει, όμως, να συνεκτιμηθεί ότι οι συμπολίτες μας με ψήφο ευθύνης όχι μόνο κράτησαν τις δυνάμεις της παράταξης στην Φωκίδα αλλά και την ενίσχυσαν.
Είμαι δυσαρεστημένη που η Ν.Δ απώλεσε την έδρα, αφού η μεγάλη διαφορά μεταξύ Σύριζα και Ν.Δ πανελλαδικά επηρέασε εκλογικά και τη Φωκίδα.
Σε προσωπικό επίπεδο, η χθεσινή νύχτα είναι πιο σημαντική ακόμη και από τη νύχτα που εκλέχθηκα Βουλευτής πριν από 2,5 χρόνια.
Και αυτό γιατί στις τάξεις της παράταξης μας Νίκησε η Αλήθεια, το Ήθος και η Αξιοπρέπεια.
Υποκλίνομαι στον κόσμο της Φωκίδας που προχωρά και δεν υποκύπτει.
Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου οι οποίοι με ανέδειξαν πρώτη σε σταυρούς προτίμησης ανάμεσα στους υποψηφίους όλων των κομμάτων, ενώ συγχρόνως έλαβα το ποσοστό του 50% επί του συνολικού αριθμού των ψηφοδελτίων της Ν.Δ.
Το γεγονός αυτό φανερώνει ότι οι συμπολίτες μας αναγνώρισαν τούς μέχρι σήμερα αγώνες αλλά και την υπεύθυνη και αξιοπρεπή διαδρομή μου. Η αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό μου υπήρξε ολοκληρωτική και αποστομωτική.
Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη απέναντι στον κόσμο τον οποίο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Ευχαριστώ, ιδιαίτερα, και εκείνους του ανθρώπους, που πέραν από τον ποιόν υποψήφιο υποστήριζαν, δούλεψαν με σθένος και ανιδιοτέλεια για το καλό της παράταξης μας.
Συνεχίζουμε όλοι Μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλον, για τη Φωκίδα.”

Δηλώσεις Κώστα Χαλιορή
Εξ΄άλλου ανακοίνωση έστειλε και ο νεότερος υποψήφιος Κώστας Χαλιορής που αν διαβαστεί σωστά και σε βάθος λέει πολλά .
Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής :
“Μετά το πέρας μιας σύντομης, αλλά επίπονης και σκληρής προεκλογικής περιόδου, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω αρχικά εκείνους που μου έκαναν την ιδιαίτερη τιμή να μου εμπιστευθούν μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην πατρίδα μου, τη Φωκίδα.
Στο ασφυκτικό χρονικά περιθώριο των 15 ημερών που είχα στη διάθεσή μου έπραξα το ανθρωπίνως δυνατό, ίσως και κάτι περισσότερο. Επέλεξα να μην επαναλάβω τις παραδοσιακές μεθόδους επικοινωνίας με τους πολίτες, που αποδείχτηκαν ξεπερασμένες. Δεν προχώρησα σε συγκεντρώσεις σε ξενοδοχεία και καφενεία, όπου οι ψηφοφόροι περισσότερο ακούνε προκατασκευασμένους λόγους κι εύκολες υποσχέσεις.
Προτίμησα να πάω πόρτα-πόρτα, σπίτι-σπίτι, μαγαζί-μαγαζί σε όσες περισσότερες πόλεις και χωρία είχα το χρόνο να το κάνω, προσπαθώντας να ακούσω και να εκφράσω μέσα από την πολιτική μου παρουσία τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των κατοίκων της Φωκίδας μας.
Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, όσους συμπατριώτες μου με τίμησαν με την ψήφο τους. Και ιδιαίτερα τη νέα γενιά.
Πέρα από τη μεγάλη τιμή, μου δημιούργησαν και μια σημαντική υποχρέωση. Υποχρέωση να είμαι από την επόμενη μέρα των εκλογών παρών και να εκφράσω την εντολή αντιπροσώπευσης που μου έδωσαν στο πολιτικό προσκήνιο της περιοχής και του νομού μας. Να είναι σίγουροι ότι θα ανταποκριθώ πλήρως.
Φίλες και φίλοι,
Το αποτέλεσμα των εκλογών στο νομό μας δεν ήταν αυτό που ευχόμασταν και περιμέναμε. Τούτες τις δύσκολες ώρες δεν πρέπει να περισσέψει η εσωστρέφεια. Οφείλουμε να αναλύσουμε με ψυχραιμία κι αυτοκριτική το μήνυμα που μας έστειλαν οι συμπατριώτες μας. Και με αδιαπραγμάτευτη ΕΝΟΤΗΤΑ να προχωρήσουμε στη νέα εποχή για να φέρουμε τη ΝΔ στην ιστορική της θέση στη Φωκίδα.”

ΜΗΝΥΜΑ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Αργά χθες βράδυ Δευτέρας μήνυμα έστειλε και ο Κώστας Παπαθανασίου που αναφέρει:

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από βάθους καρδίας, όλους εσάς, που με τιμήσατε με την ψήφο σας στις πρόσφατες Βουλευτικές Εκλογές. Οφείλω ακόμη να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες της Φωκίδας που υποστήριξαν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο της Κεντροδεξιάς Παράταξης.
Προσπάθησα καθ όλη τη διάρκεια της Προεκλογικής Περιόδου , κόντρα στο ρεύμα των καιρών, με ειλικρίνεια και σοβαρότητα, να εξηγήσω στους συμπολίτες μου την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης για το μέλλον του τόπου.

Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους.
Συγχαίρω για την εκλογή του το νέο Βουλευτή Φωκίδος κ. Κωστοπαναγιώτου και του εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, σε ένα Νομό με πολλά συσσωρευμένα προβλήματα.
Όσον αφορά εμένα προσωπικά, παραμένω πιστός στις ιδέες της μεγάλης Κεντροδεξιάς Παράταξης για την επίτευξη των κοινών μας στόχων και την διεκδίκηση αυτών που μας αξίζουν.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Κώστας Παπαθανασίου

"DORIDANEWS “

No comments: