31.1.15

ΣΠΥΡΟΣ ΤΡΙΨΑΣ

“Ήττα Σαμαρά και των ομοτραπεζών του της Πολιτικής Άνοιξης και ακδροδεξιών στοιχείων”

Ημερομηνία δημοσίευσης:31/01/2015

Μιλάμε για μία συντριπτική ήττα για τη Ν.Δ. του κ. Σαμαρά. Παρ’ όλους τους ισχυρισμούς του ιδίου και των ομοτράπεζων του, των συμβούλων του από την Πολιτική Άνοιξη καθώς και των ακροδεξιών στοιχείων που παρεισφρήσαν στην κεντροδεξιά παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει πλέον ο πρώην πρωθυπουργός είναι να παραιτηθεί και να οδηγήσει το κόμμα σε συνέδριο, τόσο εκλογικό όσο και ιδεολογικοπολιτικό, έτσι ώστε να μπορέσει να βρει η ΝΔ τη χαμένη της αίγλη και τη δυναμική που για τέσσερις δεκαετίες εκπροσωπούσε σχεδόν τον μισό ελληνικό λαό. Ο κ. Σαμαράς με την πολιτική που εφάρμοσε, όμηρος της Μέρκελ και των ολιγοπωλιακών συμφερόντων, αγνόησε επιδεικτικά τη μεσαία αστική τάξη που όλα αυτά τα χρόνια ανήκαν και στήριζαν τη χώρα που έβαλε τη χώρα στην Ε.Ε. επί Κωνσταντίνου Καραμανλή και έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες αργότερα με τον Κώστα Καραμανλή με την εθνική ανάταση που έζησαν οι πολίτες την τελευταία πενταετία διακυβέρνησης του. 

Ο κ. Σαμαράς ήταν ίσως ο μοναδικός που θα μπορούσε να φέρει στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού κατόρθωσε να στρέψει τη μεσαία τάξη (νοικοκυραίους) στη δημοκρατική παράταξη του κ. Τσίπρα.

Σε τοπικό επίπεδο με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι χάθηκε η έδρα της Φωκίδας από τη ΝΔ, αλλά και πάλι εδώ ο κ. Σαμαράς έχει τη μοναδική ευθύνη, αφού επέτρεψε σε υποψήφιο του Νομού να σχηματίσει εκείνος το ψηφοδέλτιο, λες και δεν του έφταναν τα τόσα χρόνια, ως κρατικοδίαιτος μισθωτός, ήθελε να γίνει και ο παράγοντας της περιοχής, δημιουργώντας προστριβές μεταξύ στελεχών της Φωκίδας αλλά και την αγανάκτηση των πολιτών. Άρα αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι οι ημέτεροι αποτελούν πληγές που κακοφορμίζουν τόσο σε επίπεδο παράταξης όσο και σε επίπεδο Νομού.

http://www.orafok.gr/

No comments: