31.10.09

EΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…

IMG0007

Καλημέρα Λιδορικιώτες , καλημέρα Greece , United States , Cyprus , Italy , Switzerland , United Kingdom , Denmark .

Καλημέρα Λιδορίκι , καλημέρα Athens , Thessaloniki , Patrai , Nicosia , Sparti , Kastoria Worth , Iraklion , Nea Smirni , Chalandri , Larisa , Norman Kavala , Amfissa , London , Nea Ionia , Ioannina , Veroia Naples , Ostermundigen , Kozani , Kerkira , Katerini , Mokena Helsingor , Khania .

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

· Μνήμη Επιμάχου.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ..

1029 : Τα Βυζαντινά στρατεύματα υπό τον Μιχαήλ Σπονδύλη ηττώνται από τους Άραβες στο Χαλέπιο της Αντιόχειας.

1754 : Αποκεφαλισμός από τους Τούρκους του νεομάρτυρα Νικολάου από τη Χίο.

1827 : Σφαγές πατριωτών από τους Τούρκους στην Κύπρο.

1828 : Απελευθέρωση της Αράχωβας από τις δυνάμεις μας. Οι Τούρκοι παραδίδουν με συνθήκη τη Μονή Δομπούς Βοιωτίας στον Δημήτριο Υψηλάντη.

1835 : Πεθαίνει ο Υδραίος Δημήτριος Τσαμαδός που είχε διαθέσει όλη του την περιουσία στον αγώνα.

1912 : Μικτό στρατιωτικό απόσπασμα, υπό τον Αντισυνταγματάρχη Μήτσα, μετά από σκληρό αγώνα, απελευθερώνει το Μέτσοβο. Τον αγώνα βοήθησε και τμήμα από 53 εθελοντές Κρήτες, υπό το Γ. Σκουλά.

1918 : Μετά την υπογραφή της Συνθήκης του Μούδρου, ναυτική συμμαχική μοίρα, στην οποία συμμετείχαν και τα ελληνικά θωρηκτά «Κιλκίς» και «Αβέρωφ» περνά τα Στενά και αγκυροβολεί μπροστά από τα Ανάκτορα του Ντόλμα Μπακτσέ. Η Ελληνική Σημαία ήταν πλέον ορατή από την Αγία Σοφία. Ταυτόχρονα, τμήμα της Κρητικής Χωροφυλακής εγκαθίσταται στο φανάρι, ως φρουρά του Πατριαρχείου. Τα περιστατικά αυτά έγιναν αφορμή για συγκινητικές εκδηλώσεις ενθουσιασμού απ' όλο τον ελληνικό πληθυσμό της Κωνσταντινούπολη που πίστεψε ότι πλησίαζε η μεγάλη ώρα της λύτρωσης.

Στο ακρωτήριο Έλλη και στο Κου Καλέ αρχίζει η αποβίβαση της 28ης Βρετανικής Μεραρχίας και επιτυγχάνεται η είσοδος των συμμαχικών και ελληνικών πολεμικών πλοίων στο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης.

1940 : Ελληνικά αεροσκάφη ενεργούν αναγνωρίσεις στην περιοχή Αγίων Σαράντα, Αυλώνα, Δυρραχίου, Ελβασάν, Ρονικόνιζα, Λούσια, Βερατίου, Πρεμετής και κοιλάδας Δεβόλη ποταμού, σε όφελος του Γενικού Στρατηγείου.

Τα αντιτορπιλικά «Ψαρά», με Κυβερνήτη τον Αντιπλοίαρχο Κώνστα Π. και «Σπέτσαι», με Κυβερνήτη τον Αντιπλοίαρχο Ασημάκη Β., ενεργούν τολμηρό βομβαρδισμό των παραλίων και της ενδοχώρας της περιοχής Κονίσπολης - Φιλιάτες - Σαγιάδας, ανακουφίζοντας τα ελληνικά τμήματα που πιέζονταν σκληρά από τον εχθρό

28-12 Χιόνι -Μαρία 001

Σάββατο να’ναι μάστορα , κι’ ας είναι χίλιες..ώρες , έτσι λέγαμε παλιά αδέρφια , βέβαια ΄, τότε το λέγαμε ..ένεκα που το Σάββατο ήταν μέρα..πληρωμής του..βδομαδιάτικου , τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα , το Σάββατο ..μετακόμισε ..Παρασκευή , αλλά παραμένει μέρα..ραχατιού και..ξενυχτιού , γι’ αυτό και οι περισσότερες νυχτερινές έξοδοι , γίνονται Σαββατόβραδο , γιά να ‘χουμε το περιθώριο της Κυριακάτικης …ξάπλας…

Ψυχρός ο καιρός μας , εδώ στο χωριό , συννεφο..λιακάδα , περίεργα πράματα , αλλά ας μη ξεχνάμε πως είμαστε και στο..μυοκάρδιο του χειμώνα , ε..μην τα θέλουμε κι’ όλα δικά μας , πάντως , υπάρχει ΄..διάχυτη , στην Λιδορικιώτικη ατμόσφαιρα , αυτή η..αίσθηση αναταραχής , σχετικά με την..εξόρυξη του “ Κόκκινου Χούματος “ , και θα πρέπει να το τονίσουμε , πως έχει αρχίσει να ..γίνεται το θέμα γνωστό , γιατί μέχρι προχθές , κανένας δεν ήξερε τίποτα , τώρα το ποιός ..φταίει γι’ αυτό …θα..δείξει..

Παράλληλα όμως , άρχισαν να ..φαίνονται και οι..αρνητικές συνέπειες της τηρηθείσας , μέχρι τώρα … διαδικασίας , που μεταξύ μας , δεμ ήταν και η…διαφανέστερη , και φοβούμαστε , πως θα..χωριστούμε εδώ στο χωριό , σε..αρτυθέντες και..νηστεύσαντες , και όχι τίποτ’ άλλο , αλλά οι…αρτυθέντες , δεν θα μπορούν να…ματαλάβουν της Θείας..κοινωνίας !!

Ξεκαθάρισμα 179

Τη ..λύση , θα δώσει μόνο η Βαθειά , αλλά ..σύντομα , πριν ..παραμυρίσει το πράμα , και τότε πιά θα είναι..αργά..πολύ αργά , ενημέρωση , λοιπόν , και ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ , να ειπωθούν , επί τέλους , ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ !! Τα άλλα είναι..εκ του..πονηρού …θα πρέπει όμως να τονίσουμε , πως οι Λιδορικιώτες , τουλάχιστον , είναι..αποφασισμένοι να ..αντισταθούν ..

Υπάρχουν όμως αδέρφια , πολλά, πάρα πολλά ερωτήματα , και πρώτα – πρώτα , κανένας μας δεν γνωρίζει τους..άσσους , που κρύβει στο ..μανίκι της η εταιρεία των μεταλλείων , γιατί αν , λέμε..αν , έχει αδειοδοτηθεί από..παραπάνω , τότε το όλο θέμα μπαίνει σε άλλη..βάση , όπως επίσης θα πρέπει να..ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΘΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ , πως οι κτηνοτρόφοι μας , καλοί και άγιοι , φίλοι και χωριανοί μας , αλλά μέχρις εκεί , δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ γιά τα..Λιδορικιώτικα , και όχι μόνον , προβλήματα , αφού αποτελούν και την ..συντριπτική..μειοψηφία ..αλλά είναι μιά παλιά..κακιά..συνήθεια αυτή , που η εταιρεία την ..εκμεταλλεύτηκε κατά τον καλύτερο ..τρόπο…

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , αδέρφια , θα λύσουμε , και τώρα , αλλά και στο,,μέλλον , τα ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ , γιατί κακά τα ψέματα , προβλήματα , ψευτες να,.βγούμε , πάντα θα ..υπάρχουν , αν λοιπόν συνεχίσουμε να είμαστε..χίλια..δυό κομμάτια , ΘΑ ΜΑΣ…ΦΑΝΕ , ΘΑ ΜΑΣ..ΚΑΤΑΠΙΟΥΝΕ , οι διάφοροι..ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ , αυτό να το ‘χουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ , ΚΑΤΑ..ΝΟΥ …φιά να μην έρθει κάποια στιγμή , που θα μετανοιώσουμε…

Ενημέρωση λοιπόν , και..λαϊκή συμμετοχή , στις ..αποφάσεις , κάτι βέβαια , που θα ‘πρεπε να γίνεται σε κάθε σοβαρό θέμα που..ανακύπτει στο χωριό μας , ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ , χρειάζεται πάντα , όχι όμως με κείνη τη..λαϊκίστικη..όψη , όοοχι , ΞΕΚΑΘΑΡΗ..ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ …

Καλή μέρα αδέρφια να περάσετε , ένα όμορφο Σαββατοκύριακο …

Απ’ το ..πανέμορφο χωριό μας με αγάπη……Κ.-

No comments: