14.10.09

H KOYBENTOΥΛΑ ΜΑΣ..

 

 

        100px-quill_pen

 

   Πολύ..καιρό ,  έχουμε αγαπημένοι μου φίλοι , να τα πούμε , και στο  μεταξύ έγιναν τόσα και ..τόσα , πέρασε το..καλοκαίρι , καλό ήταν βέβαια , μπήκαμε γιά καλά στο..φθινοπωρο..χείμωνο , έγιναν , άρον..άρον , και ..εκλογές , κοσμο..γονία  δηλαδή ..

  Στη Φωκίδα , όπως θα ‘χετε μάθει , πρωτοβγήκε Βουλευτής η κ. Παπαθανάση , απ’ την Άμφισσα , με το ΠΑΣΟΚ , της ευχόμαστε και πάλι επιτυχία στο έργο της , συγχαίροντάς την και γιά την εκλογή της .

   Θα θέλαμε να σας πούμε , ειδικά στους ξενητεμένους μας , πως οι εκλογές αυτές ήταν οι πιό..ήσυχες , οι πιό..ήρεμες και πολιτισμένες , βεβαίως ..βεβαίως , που προσωπικά θυμόμαστε , μακάρι έτσι να γίνονται και στο μέλλον ..άμποτε…

  Θα πρέπει ακόμα να ευχαριστήσουμε τους πολλούς – πολλούς φίλους μας γιά τη..σταθερή τους αγάπη και γιά τα καλά τους λόγια , καλοσύνη τους ..

                                          *

  Ο χωριανός μας και καλός..παλιός φίλος Π.Γ, μας λέει πολλά και όμορφα λόγια , ευχαριστώντας μας , γιά την ενασχόλησή μας με τα..Λιδορικιώτικα , καλέ μου φίλε , όλοι στη θέση μας το ίδιο θα έκαναν , και στο κάτω – κάτω , δεν κάνουμε τίποτα περισσότερο , απ’ το να δείχνουμε , την αγάπη μας γιά τον τόπο που ..γεννηθήκαμε , και…καμαρώνουμε γι’ αυτό..

                                          *

  Παλιέ ..καλέ μου συμμαθητή , ήταν η πρώτη φορά που πήγα στο εντευκτήριο του Συνδέσμου μας , και όπως καλά κατάλαβες , από..καθήκον , δεν θα ‘θελα να πω τίποτα περισσότερο , παρά μόνο πως έφυγα με βαθειά..μελαγχολία , αλλά και με κάποιες ..απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που πάντα είχα και δεν σου κρύβω , και με κάποια ..ικανοποίηση απ’ την επιβεβαίωση κάποιων..σκέψεων και απόψεών μου .

                                         *

   Όχι , αγαπητέ Θ.Γ , δεν έχουν αλλάξει και πολύ τα..πράγματα , όχι , εκτός αν..πρόοδος μπορεί να χαρατηρισθεί η…καφετεριοποίηση των..παραδοσιακών μας καφενείων , και η..αποταυτοποίηση των παλιών γραφικών ..ψησταριών και..ταβερνών μας , αυτά ..και βέβαια έχουν γίνει , σου…αρκούν όμως ;

                                         *

   Πίστευα , και ..πιστεύω , αγαπητέ Βαρ’σιώτη , πως αυτή η αποκομματικοποίηση , των , νεότερων ειδικά , ανθρώπων , μάλλον καλό θα κάνει στο χωριό μας , που έζησε , ας μην ξεχνάμε , περιόδους που δεν θέλουμε ούτε να τις ..θυμόμαστε , δυστυχώς ..

                                         *

   Σ’ ευχαριστώ πολύ-πολύ , γιά τα καλά σου λόγια κύριε..Ομαδάρχα..όσο γιά τη νοσταλγία των ..προσκοπικών μας χρόνων , μη ..αμφιβάλεις καθόλου , γιά το ότι , όλοι τα νοσταλγούν τα όμορφα χρόνια εκείνα , όσο γιά κάποιους που..έκαναν ..αγώνα γιά να..σβύσουν τον προσκοπισμό , στο..χωριό μας τουλάχιστον , χιλιο..μετανοιωμένοι είναι , μη κοιτάς που..κομματικής πειθαρχίας ένεκεν..λένε άλλα  ..          

                                         *

   Είναι..ντροπή μας ,  φίλε  Χρήστο… ένα Λιδορίκι με τόσους και τόσους καταξιωμένους χωριανούς μας , να μην έχει τιμήσει ανάλογα τη..θλιβερότερη μέρα της Λιδορικιώτικης ιστορίας , τη μέρα του καψίματος , η σελίδα μας , σε συνεργασία και με τον Π.Ο.Λ , σύντομα θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες , γιά ..αποκατάσταση του ..ηθικού μας ..χρέους..

                                         *

   Όχι , συμμαθητή , όχι και πάλι όχι , με τα λεφτά που..τ’φεκιούνται στα..τζερτζελοπανήγυρα , της μιάς..βραδιάς , θα μπορούσαμε να κάνουμε χίλια δυό ..πραγματα , στο χωριό μας , που λείπουν , όχι λοιπόν , ο Π.Ο.Λ δεν έχει σκοπό να …ταίσει τα 101..σκυλιά της…Δαλματίας , Ο Χ Ι ….αυτές οι εκδηλώσεις ΔΕΝ   ΕΧΟΥΝ  ΚΑΜΙΑ   ΣΧΕΣΗ  ΜΕ ΤΟΝ…ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ…

       Καλή η..κουβεντούλα μας αδέρφια αλλά..ξημερώνει..

                   Να περνάτε όλοι σας καλά…..Κ.-

1 comment:

Anonymous said...

Αγαπητέ συμπατριώτη-Ρουμελιώτη Κε Καψάλη, σου στέλνω τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη προσπάθεια στην ενημέρωση της Ρούμελης.
Διατηρώ το μπλόκ (http://efpalio.wordpress.com )για το ευπάλιο Δωρίδας και θα ήθελα τη συνεργασία σου, ανταλλαγή ειδήσεων-απόψεων-φωτογραφιών, για τη μεγαλύτερη ενημέρωση των απανταχού Ρουμελιωτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Θανάσης Παπαχαραλάμπους
Ευπάλιο-Δωρίδας
* http://efpalio.wordpress.com
Mail, efpalio.riviera@gmail.com