8.10.09

TA..ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΠΟΨΙΝΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ..

Γκιώνα  - Γιώργος  7-10-09 014

Όμορφη , η αποψινή εκδήλωση του Συνδέσμου μας , ήταν ένα ..αντάμωμα χωριανών , κυρίως ..θηλυκού γένους , που μάλλον ήρθαν γιά τον αγιασμό , αλλά αυτό δεν έχει και τόση σημασία , γιατί η όλη αναφορά στον αξέχαστο Γιώργο Καψάλη , είχε μόνον..συναισθηματικές ..αποχρώσεις , αφού δεν έγινε καμιά..συγκεκριμένη αναφορά στο πολύτιμο , και ..ογκώδες και..πολυσχιδές έργο του .

Προσωπικά , αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω , το φίλο Πρόεδρο του Συνδέσμου , Θύμιο Ξυλάγγουρα , γιά την σκέψη του αυτή , παρότι , πιστεύω ακράδαντα , πως οι παρόμοιες εκδηλώσεις , πρέπει να γίνονται στο χωριό μας , στο Λιδορίκι , εκεί πρέπει να τιμούνται οι Λιδορικιώτες ..

Βέβαια , ήταν ορατό τοις..πάσι , πως σκοπός της αποψινής βραδιάς , ήταν ο..αγιασμός , και επ’ αυτού δεν έχουμε καμιά..αντίρρηση , αλλά αφού τελικά αποφασίστηκε και η απονομή τιμητικής διάκρισης στον αείμνηστο Γιώργο , θα ‘πρεπε , να έχει γίνει και κάποια..υποτυπώδης , ΄έστω , προετοιμασία , να διαβαστεί ένα ..κείμενο , κάτι τελικά απ’ τα τόσα έργα του ..

Γκιώνα  - Γιώργος  7-10-09 015

Δεοντολογικά , επίσης ..λανθασμένη , ήταν και η απονομή της πλακέτας , από κάποιο συμμαθητή του τιμώμενου , οι απονομές , κανονικά..πάντα , γίνονται η από κάποιο..σημαίνον πρόσωπο , του λογοτεχνικού , δημοσιογραφικού χώρου , γιά την προκειμένη περίπτωση , η ελλείψει τέτοιου προσώπου , απ’ τον Πρόεδρο του σωματείου που κάνει την τιμητική..βραδιά , κάτι που θα έπρεπε να γίνει κι’ απόψε..και απ’ότι και οι περισσότεροι απ’ τους παρευεθέντες , μας είπαν , κρυφογελώντας με..νόημα , κάτι τέτοιο..περίμεναν , όπως και εμείς φυσικά..

Βέβαια δεν θα σταθούμε στην περί..Πρυτανείας , αναφορά , του φίλου Προέδρου , γιατί..είναι τοις..πάσι γνωστόν , πως ο ..Πρυτανικός θεσμός , είναι..προνόμιον των..Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων , κάτι που αφορά σε Καθηγητές Πανεπιστημίων και απέχει..παρασάγγας , απ’ την νομική κλπ , υπόσταση του NYC , που , γιά ενημέρωσή σας , παραθέτουμε σχετικό απόσπασμα απ’ την΄ίδια του την ιστοσελίδα…

Γκιώνα  - Γιώργος  7-10-09 007

“ Στην Ελλάδα το NYC λειτουργεί ως Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών, και είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις διατάξεις του νέου νόμου περί κολεγίων, αμέσως μετά την εφαρμογή του.
Το New York College (NYC) έχει λάβει Άδεια Ίδρυσης Κολλεγίου από το Υπουργείο Παιδείας όπως αναγράφεται στο ΦΕΚ 1531-1533, 27/07/2009.”

Πιστεύουμε , όμως , πως ο φίλος Μάκης , από..υπερβάλλοντα ζήλο , προχώρησε στην υπερβολή αυτή , ενώ δεν παρέλειψε να ..διπλώσει , αναφέροντας ότι..χειροτονήθηκε .. Αρχιμανδρίτης , ο πατέρας Χρύσανθος , και γιά να είμαστε ειλικρινείς , περιμέναμε , απ’ τον ίδιο , να διορθώσει τον Πρόεδρο , και δεν το έκανε..και είναι η δεύτερη φορά που αναφέρεται αυτή η..χειροτονία , που δεν έγινε ποτέ , γιατί ; Μα γιατί δεν υπάρχει χειροτονία Αρχιμανδρίτη στην Ελληνοορθόδοξη Εκκλησία , ούτε ο Αρχιμανδρίτης , είναι ιερατικός βαθμός ,΄όχι , απλά είναι ένα..όφίκκιο , ένας,..τίτλος , που απλά προφορικά..απονέμεται..και απορούμε μάλιστα , πως ο επίσκοπος Φωκίδας , επιτρέπει την χρήση αυτού του..όρου , της χειροτονίας δηλαδή..

Βέβαια αδέρφια , ο φίλος Πρόεδρος , πιστεύουμε , ειλικρινά , πως δεν φταίει , όχι , απλά..παραπλανήθηκε η..παρασύρθηκε , βέβαι υπάρχει και κείνο το ..περίφημο : “ …΄καλά..δεν ήξερες , δεν ρώταγες ; “ αλλά αυτό είναι μιά άλλη ιστορία ..πάντως η αλήθεια , πικρή..γλυκειά , πρέπει να λέγεται..

Τελειώνοντας , θα θέλαμε να δηλώσουμε , πως οι παρόμοιες συγκεντρώσεις , είναι και χρήσιμες αλλά και απαραίτητες , αλλά σαν αντάμωμα χωριανών και φίλων , γιατί , λυπούμαστε πολύ , πολιτιστικές εκδηλώσεις ..φυσικά και δεν είναι ..

Ήταν η πρώτη φορά , αδέρφια , που επισκεφθήκαμε το Σύνδεσμο , και η επίσκεψη αυτή μας ήταν πολύ χρήσιμη , βέβαια τα ..τελικά συναισθήματα ήταν ..μάλλον..ανάμεικτα , και δεν σας κρύβουμε πως μας έκανε μεγάλη εντύπωση η..απόλυτη..ανυπαρξία νέων ανθρώπων , παιδιών , γιατί ; Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν , η εμείς δεν ενδιαφερόμαστε για τα..ενδιαφέροντα των νέων , η δεν ενδιαφέρονται οι νέοι μας γιά την ιστορία , τη λαογραφία , τη ..λογοτεχνία και τους ανθρώπους που τις υπηρέτησαν η τις..υπηρετούν . Υπάρχει άραγε απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα ; ..Φοβάμαι πως..όχι..

Τελειώνοντας..τελειωτικά , θα προτείναμε στον Πρόεδρο , κάποιες απ’ τις συγκεντρώσεις αυτές , να τις κάνει ο Σύνδεσμος στο χωριό μας , γιατί όχι ; Και όχι μόνο θα τις χειροκροτήσουμε , αλλά θα προσφέρουμε και όποια βοήθεια μπορούμε…ας μη τα..μηδενίσουμε όμως όλα , ήταν ένα όμορφο αντάμωμα κάποιων χωριανών μας και μακάρι να γίνονταιτέτοια τακτικά , αλλά και στο..χωριό μας…

Γκιώνα  - Γιώργος  7-10-09 009

Καλό σας ξημέρωμα……Κ.-

No comments: