20.2.10

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ..ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ..ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ …

Πολλές φορές αγαπημένοι μας φίλοι , έχουμε σχολιάσει τα ..υγειονομικά μας προβλήματα , τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Λιδορικίου , σε ειδικευμένους γιατρούς , και κυρίως σε ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο..όσο δε για τις κενές θέσεις οδηγών ασθενοφόρου , ε..αυτό πια είναι..κακοπαιγμένο..σήριαλ , με..διαχρονική..διαχρονικότητα..

Όταν “ ξεκίνησε “ το κέντρο υγείας μας , ξεκίνησε αλλοιώς , με άλλες προοπτικές και άλλα..όνειρα , σιγά – σιγά όμως βοηθούντων και των..αρμοδιοϋπευθύνων , έγινε ιδανικό στέκι για ..βόλεμα , πολλών και διαφόρων , βοηθητικού κλπ προσωπικού , ενώ κανένας και ποτέ δε νοιάστηκε να λύσει τα υπάρχοντα προβλήματα ολόκληρης της επαρχίας ..

Φαντάζεστε αδέρφια , ένας ταλαίπωρος ηλικιωμένος , μεγαλο..συνταξιούχος του..ΟΓΑ , να πρέπει να κάνει μια..απλή εξέταση ..ούρων ; Θα μου πείτε σπουδαία τα..λάχανα !! Έλα μου όμως , που τα..λάχανα έιναι..επάργυρα , τουλάχιστον ; Γιατί αν ο..έρμος αυτός υπήκοος , μένει στο..Διχώρι , θα πρέπει να κατέβει στο Λιδορίκι , κι’ απο κει στην..Άμφισσα , το πως ..βέβαια , δεν ενδιαφέρει κανένα , ας..κόψει το..λαιμό του , για να κάνει την εξέταση στο νοσοκομείο , και φυσικά αν..τα προλάβει όλα αυτά..μονοημερίς , αλλοιώς ..έχει ο Θεός..

Την ίδια βέβαια ταλαιπωρία , έχει , και για μιά ακτινογραφία , απλή..θώρακος π.χ. όσο για εξετάσεις αίματος , εκεί είναι πιο..τυχερός , μπαίνει σε..λίστα , και κάθε Δευτέρα , αν δεν κάνουμε λάθος , μπορεί ένα αριθμός ασθενών να κάνει την αιμοληψία στο Λιδορίκι , και από εκεί τα δείγματα στέλνονται στην Άμφισσα , και σε μια βδομάδα , περίπου , ή και λιγότερο , έρχονρται στο Λιδορίκι οι απαντήσεις , οπότε ματαξανακατεβαίνει ο άρρωστος για τα..παραπέρα ..τόοοοσο απλά..και..ανέξοδα..

Απορίας , όμως , άξιον είναι το ότι , δεν έχουμε ακούσει . διαβάσει ή..μάθει , κάποιοι , ή κάποιος τέλος πάντων , να έχει ασχοληθεί με αυτό το θέμα , παρότι η ίδρυση του Κ.Υ Λιδορικίου , προέβλεπε και κάποια εργαστήρια, που με τον καιρό…ξεχάστηκαν , βλέπετε τα εργαστήρια δεν έχουν..φήφια , ενώ οι..διορισμένοι εργατοϋπάλληλοι , ποικίλων..ειδικοτήτων και..αποχρώσεων , έχουν…

Είναι , επίσης , γνωστή σε όλους μας η..επικρατήσασα , κατά καιρούς , ..κατάσταση που μέχρι..ανέκδοτα..παρήγαγε , ως προς τον τρόπο λειτουργίας του Κ.Υ .όπως επίσης και για τους τρόπους , και τα..απαιτούμενα προσόντα , προσλήψεων , αν μάλιστα αναφέρετε στους..γνβωρίζοντες , περί..ζεύγους περιστεριών , θα πάρετε μια..απολαυστικότατη..απάντηση..

Δεν θέλουμε , και δεν πρέπει ΟΛΟΙ , ανεξαρτήτως..χρώματος , να ματαξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις , που αποτέλεσαν..μόνιμο στίγμα στη Λιδορικιώτικη κοινωνία , με ..μύριες όσες..συνέπειες που τις ΄..λοζόμαστε , και θα τις..λουζόμαστε για χρόνια , π΄ρέπει κάποτε , να αυτοπροστατευθούμε , τα τόσα..παρατράγουδα που είδαν και..βλέπουν τα μάτια μας , πρέπει επί τέλους να μας βάλουν..μυαλό..

Για των γραφομένων μας το..αληθές , αναδημοσιεύουμε ..ατόφιο , σχετικό , με τα μηχανήματα του Κ.Υ , σχόλιο , απ’ το “ Λιδωρίκι “ , αρ.φυλ 19 –Ιούνιος 1983 , απολαύστε το..

IMG

Θα πρέπει , εδώ , να ξεκαθαρίσουμε , πως μπορεί το παραπάνω σχόλιο να αναφέρεται σε γυγκεκριμένη χρονικά περίοδο , και ως εκ τούτου και..Κυβερνητική , αλλά μη..ξεγελιέστε , η κατάσταση έχει απόλυτη..διαχρονική..συνέπεια , και..χρωματική , βεβαίως..βεβαίως .

Γνωρίζουμε πολύ καλά , πως οι καιροί είναι..δύσκολοι , λεφτά δεν υπάρχουν , και οι απαιτήσεις μας θα πρέπει να είναι..περιορισμένες , το καταλαβαίνουμε και συμφωνούμε πόλυτα , αλλά απ’ την άλλη μεριά , δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μιλάμε για σοβαρότατα θέματα κοινωνικής αντίληψης , για θέματα υγείας , και μ’ αυτά δεν πρέπει να..παίζουμε..

Καλό σας Σαββατόβραδο…..Κ.-

No comments: