4.1.15

ΕΛΑΦΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

Η  ΣΥΝΤΑΓΗ  ΤΗΣ  ΗΜΕΡΑΣ

Στο πιάτο σου...

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά σπάλα ελαφιού
  • 3 κρεμμύδια
  • 3 καρότα
  • 400γρ. μανιτάρια λευκά
  • 10γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
  • 100γρ. ελαιόλαδο
  • 100γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Μαρινάρουμε το κρέας από βραδύς με το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τη δάφνη και το κρασί.
  2. Την επόμενη μέρα σοτάρουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι από τη μαρινάδα, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, τη δάφνη και το κρέας. Μόλις ροδίσει το κρέας προσθέτουμε το ζουμί από τη μαρινάδα και 2 ποτήρια νερό.
  3. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες. Μουλιάζουμε σε 3 κουταλιές της σούπας νερό τα πορτσίνι. Όταν μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα πορτσίνι μαζί με το νερό που τα μαλακώσαμε, αλάτι και πιπέρι.
  4. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5-7 λεπτά. Σερβίρουμε το ελάφι με πουρέ πατάτας.

Αυτό το ήξερες;

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Μέτρια

Σκεύος: Κατσαρόλα

Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά

Ποσότητα για: 4-6 άτομα

- See more at: http://www.cooklos.gr/syntages/elafi-lahanika-katsarola#sthash.C4P9GVpx.dpuf

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

No comments: