14.1.09

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ...ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ...

14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

· Μνήμη μαρτύρων Νείλου και Θεοδούλου .

373 : Σφαγές των μοναχών της Μονής Σινά και του Μετοχίου της Ραιθώ .

1822 : Ο Διοικητής της Κορίνθου Κιαμίλ Μπέης και οι υπόλοιποι Τούρκοι Αγάδες παραδίδουν την Ακροκόρινθο στους Έλληνες, μετά από διαπραγματεύσεις με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη . Ο Θ. Κολοκοτρώνης υψώνει για πρώτη φορά την επίσημη ελληνική σημεία στην κορυφή του κάστρου. Η Κόρινθος ορίζεται έδρα τις Διοικήσεως.

1824: Ο Ι. Ορλανδός και ο Α. Λουριώτης φτάνουν στο Λονδίνο για να εξασφαλίσουν δάνειο για τον Αγώνα.

1878 : Οι Κρητικοί υψώνουν τη σημαία της Επανάστασης στο χωριό Σερβιλί Αλικιανού των Χανίων και ζητούν την Ένωση του Νησιού με την Μητέρα Ελλάδα .

IMG0018  Αυτή η φωτογραφία  αδέρφια , εκθέτει ανεπανόρθωτα (..ες  αεί..) τους...ξυλοκόπους του εκκλησιαστικού συμβουλίου που πετσοκόψανε τα κυπαρίσια , που φυτεύτηκαν πριν από...80 χρόνια...φυσικά όχι από ...αυτούς..

 

   Καλημέρα Λιδορικιώτες , καλημέρα σε : Greece , Cyprus , United States , Germany , Canada ,Switzerland , Bulgaria .

   Καλημέρα στα ξενητεμένα μας αδέρφια και τους αγαπημένους φίλους του Λιδορικιού από : Athens , Thessaloniki , Patrai , Nicosia , Kavala , Kozani ,Nea Smirni , Serrai , Norman , Chalandri , Komotini , Kallithea , Karditsa , Stuttgart , Limassol , Worth , Larisa , Etobicoke , Essen , Mannheim , Gainesville , Mont-Royal, Nea Ionia , Sofia , Ioannina , Amfissa , Rethimnon , Zurich , να είστε όλοι καλά και να περάσετε μιά όμορφη και ήσυχη μέρα ..

   Στο χωριό μας , απ' ότι μας λένε οι..εκεί ανταποκριτές μας , σήμερα έχει..ανεμούρα , μετά ψύχους φυσικά και..βροχής , πάντως το μάθημα της μπάντας θα γίνει κανονικά , 5-8 το απόγευμα , στις αίθουσές μας στο Γυμνάσιο , το αναφέρουμε γιατί πολλά παιδιά μπαίνουν στο internet , και έτσι έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται..

   Μάθαμε αδέρφια , πως ο Δήμος παραχώρησε οικόπεδο γιά την ανέγερση κτιρίου γιά τη στέγαση του Αστυνομικού τμήματος , και ότι το οικόπεδο αυτό είναι ΄κάπου στον..Ψαλά , που ακριβώς δεν μπορέσαμε να μάθουμε , αλλά όπου και ναγίνει αδέρφια φοβούμαστε πως θα..μεγαλώσει το ήδη υπάρχον πρόβλημα , της ανυπαρξίας δηλαδή αστυνόμευσης .

   Πολλές φορές απ' τη σελίδα μας , μεταφέροντας το..λαικό Λιδορικιώτικο  αίσθημα , σχολιάσαμε την αστυνομική...δυσλειτουργία στο χωριό μας , και πιστεύουμε πως αν τελικά το Α.Τ , πάει στον Ψαλά τότε...νιψ' κι' απουφάγαμι , π' λέει κι' ου μπάρμπα Μήτσους , είναι αμαρτία να ξοδευτούν λεφτά γιά κάτι που δεν θα βοηθήσει σε τίποτα την ήδη υπάρχουσα ..όχι καλή κατάσταση , ας το ξαναμελετήσουν το θέμα οι αρμόδιοι , κι' ο Δήμος θα πρέπει , πάνω στο θέμα αυτό , να παρέμβει και να αναθεωρήσει την απόφασή του , δεν είναι δυνατό να  ψάχνει ο πολίτης να βρει την Αστυνομία και τον αστυνομικό , τουναντίον ο Αστυνομικός πρέπει να είναι..διαρκώς και..παντού..παρών...γιά κάντε μιά σφυγμομέτρηση ανάμεσα στους ..απλούς Λιδορικιώτες , γιά το θέμα αυτό , και θα...καταλάβετε ...

   Μάθαμε επίσης πως μέσα στις προθέσεις του Δήμου μας , και μάιστα ..υψηλής προτεραιότητας , είναι και η ανέγερση , δεν ξέρουμε που ακριβώς , αίθουσας εκδηλώσεων , κάτι που είναι απολύτως αναγκαίο στο Δήμο μας αλλά και τη Δωρίδα γενικότερα , πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στην έλλειψη αυτή , που δυστυχώς έχει αποβεί μοιραία στην πολιτιστική μας...ανάπτυξη , στην πολιτιστική μας ζωή , που δυστυχώς είναι..ανύπαρκτη , όσον αφορά στις πολλές αναφορές μας στο...ΔΑΠΑΝΗΡΟ ΛΑΘΟΣ , της κατασκευής του Λ.Μουσείου , τα γεγονότα μας έχουν ήδη επιβεβαιώσει ..αρκετά , αλλά τώρα πιά είναι..αργά , το λάθος έγινε...και θα μας...πληγώνει ες...αεί...

   Ένα άλλο θέμα που θα πρέπει ν' απασχολήσει τη Δημοτική μας αρχή , είναι η...γιατρειά ενός άλλου...λάθους , που ακόμα , μετά από τόσα χρόνια , κανένας δεν μπορεί να μας το εξηγήσει , ποιό είναι αυτό ; Μα..αυτό το τσιμεντένιο εκκλησάκι , που κάποτε ...ξεφύτρωσε σε Δημλοτικό χώρο , εντελώς..τελείως..αυθαίρετα , από πάσης απόψεως , και το χειρότερο , και το...ωραιότερο ξέρετε ποιό είναι ; Πως όποιον , αρμόδιο η...αναρμόδιο ρωτήσαμε , πως έγινε , γιατί έγινε και ποιός ..πλήρωσε τη δαπάνη γιά το εκκλησάκι αυτό , ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ  ΞΕΡΕΙ ΝΑ  ΜΑΣ ΠΕΙ ...

   Δεν είμαστε αδέρφια ..εναντίον της θρησκείας , όχι , βέβαια δεν ανήκουμε 'ομως στην κατηγορία των...θρησκολήπτων , όχι , πιστεύουμε στην ηθικότητα της θρησκείας , αλλά αρνούμαστε το...δικτυακό θρησκευτικό μάρκετινγκ και τους ..παραγγελιοδόχους-διεκπεραιωτές ..παρατρεχάμενούς του που αποβλέπουν κάπου..τιμάμε τους ταπεινούς , τους απλούς , τους σεμνούς , έστω και όχι πολυμορφωμένους  αλλά αγνούς και ανθρώπινους παπάδες , με τα τριμμένα και ..ξέθωρα ράσα , που έχουν ..διαγράψει απ' το λεξιλόγιό τους αυτό το...άθλιο ΕΓΩ , και είναι χωμένοι στις ψυχές όλω όσω έχουν ανάγκη , αυτούς τους παπάδες θέλουμε , όσο γιά τις εκκλησίες ; αν κατέβαινε καμιά μέρα ο Χριστός στη γη , φοβάμαι πως τους πρώτους που θα...κυνήγαγε , δεν θα 'ταν οι ...λαικοί , ο απλός κοσμάκης , τους κληρικούς θα ...κυνήγαγε ..

  Τελειώνοντας αδέρφια το σχόλιό μας , καλούμε , παρακαλούμε όπως θέλετε πέστε το , τη Δημοτική αρχή να αποκαταστήσει την..τάξη στο αλσύλλιό μας , να ..αποσυρθεί το αυθαίρετο , και άνευ χρησιμότητας , τσιμεντόκτισμα και ας κάνει μιά όμορφη μελέτη γιά ανάπλαση του χώρου , λαμβάνοντας υπόψη και την ακόλουθη πρότασή μας : Στο χώρο του αλσυλλίου , που βέβαια θα πρέπει να ..αναμορφωθεί και να..ευπρεπισθεί , σε κάποιο σημείο  να ανεγερθεί ένα σεμνό μνημείο στη μνήμη των χωριανών μας που χάθηκαν άδικα στις 29-8-1944 , αλλά και του χωριού μας που κάηκε ολοσχερώς , απ' τις δυνάμεις κατοχής , κάποτε πρέπει , εκτός απ' τα..ψιμοτύρια , τα κοκορέτσια και τα...σπληνάντερα , να μάθουμε να..τιμάμε , τα όσια , τα..ιερά μας και την ιστορία μας ...

           Καλό σας μεσημέρι , καλή όρεξη ..

( ..Σημερινή μας ..δημοσκόπηση λέει ότι το 72,9 % των νοικοκυριών , σήμερα το μεσημέρι έχει...φασολάδα , μετά..ρέγγας , ελιών κλπ !!  Ελπίζουμε και σεις...)

              Απ' την  Αθήνα , δυστυχώς , με αγάπη.......Κ.-

 

A...ξεχάσαμε το σημερινό μας..ημερολόγιο....

ΤΕΤΑΡΤΗ  14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ..ΣΗΜΕΡΑ

· Μνήμη μαρτύρων Νείλου και Θεοδούλου .

ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ..

373 : Σφαγές των μοναχών της Μονής Σινά και του Μετοχίου της Ραιθώ .

1822 : Ο Διοικητής της Κορίνθου Κιαμίλ Μπέης και οι υπόλοιποι Τούρκοι Αγάδες παραδίδουν την Ακροκόρινθο στους Έλληνες, μετά από διαπραγματεύσεις με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη . Ο Θ. Κολοκοτρώνης υψώνει για πρώτη φορά την επίσημη ελληνική σημεία στην κορυφή του κάστρου. Η Κόρινθος ορίζεται έδρα τις Διοικήσεως.

1824: Ο Ι. Ορλανδός και ο Α. Λουριώτης φτάνουν στο Λονδίνο για να εξασφαλίσουν δάνειο για τον Αγώνα.

1878 : Οι Κρητικοί υψώνουν τη σημαία της Επανάστασης στο χωριό Σερβιλί Αλικιανού των Χανίων και ζητούν την Ένωση του Νησιού με την Μητέρα Ελλάδα .

   Τώρα μπορείτε να φάτε...ήσυχοι ..τη  φασολάδα σας !!!

 

image

 

                                   Γειά  σας .................Κ.-

No comments: