17.1.09

ΝΟΣΤΑΛΓΙΚΟ ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΟ ΠΑΛΙΟ..ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ...

 

Η θεατρική εκδήλωση στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς , ήταν θεσμός στο Λιδορίκι ανέκαθεν , και είχε πλέον καθιερωθεί ως " Εξετάσεις " , εδώ λοιπόν οι Λιδορικιώτες παρακολουθούν μ' ενδιαφέρον τις " εξετάσεις " του Δημοτικού μας , το 1935 , φυσικά στην αυλή του παλιού μας Δημοτικού Σχολείου .

" Εξετάσεις " του Δημοτικού μας , στο τέλος της δεκαετίας του 1950 , οι..συντελεστές της παράστασης Ηλέκτρα Παλούκη , Έλλη Κουτσούμπα και Αλ.Λαλαγιάννης , με δυό παιδιά που δεν γνωρίζουμε , σε μιά χαρακτηριστική ..πόζα , μπροστά στη σκηνή , ο αξέχαστος φίλος Τάκης Ανδρίτσος .

Γυμναστικές επιδείξεις του Δημοτικού μας το 1963 , μαζί με τις δεσποινιδούλες κι' ο δάσκαλός τους ο αξέχαστος χωριανός μας δάσκαλος Παν.Πανάγος .

Τα Λιδορικιωτόπουλα του Δημοτικού σκάβουν τον..σχολικό..κήπο , που ήταν δίπλα απ' το σχολικό κτίριο , υπό την ..επίβλεψιν των Δασκάλων τους Σφέτσου και Κοντολάτου .

Κάμποσα χρόνια αργότερα , στα δύσκολα χρόνια , 1948 , μαθητικό συσσίτιο , πάλι στην αυλή του Δημοτικού μας , ο τότε στρατιωτικός Διοικητής , ο παπά Κοράκης , ο μοίραρχος Γ.Παπαγεωργίου , η μαγείρισσα Βασ. Αποστολοπούλου - Ματέραινα , και οι Δάσκαλοι , Π.Πανάγος , Θ.Πέτρου και Σ.Ταμβάκη , το κοριτσάκι που παίρνει συσσίτιο είναι η Ευθυμία Μποβιάτση- Κορδοπάτη .

Την ίδια εποχή , 1930 , μαθητικό συσσίτιο στην αυλή του Δημοτικού , αριστερά οι Δάσκαλοι , Μίχος , Κοντολάτου , Σφέτσος και δεξιά η μαγείρισσα με τη..μεγάλη στολή της , η Βάσω Κλώσσα - Τραμποβάσω .

Λιδορίκι 1930 ! Τα παιδιά του Δημοτικού μας Σχολείου εκτελούν τις γυμναστικές ασκήσεις υπό το..βλέμα του Δασκάλου τους Γιαν. Σφέτσου .

                  Καλό  σας  Σαββατόβραδο .......Κ..-

No comments: