25.1.09

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ...ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ...

 

Βαθειά φύλλα 10-12 012

KYΡΙΑΚΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Γρηγορίου θεολόγου , αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως , Μαργαρίτας  οσίας .

Σήμερα γιορτάζουν η Μαργαρίτα , ο Γρηγόρης και η Γρηγορία , ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ σε όσες και όσους γιορτάζουν η έχουν γενέθλια .

ΣΑΝ   ΣΗΜΕΡΑ ...

1720 : Αποκεφαλίζεται στην Κωνσταντινούπολη από τους Τούρκους, ο Νεομάρτυρας Αυξέντιος, από την Ήπείρο.

1821: Συνέλευση Αιγίου, που έγινε με πρωτοβουλία του Παπαφλέσσα, και με συμμετοχή των προκρίτων όλης της Αχαϊας. Σ' αυτήν, πάρθηκαν αποφάσεις για την έναρξη του Επαναστατικού Αγώνα.

1822 : Στο Νησί της Λίμνης των Ιωαννίνων δολοφονείται ο Αλή Πασάς από ανθρώπους της Πύλης. Το γεγονός ήταν δυσμενές για την Επανάσταση, γιατί αποδεσμεύτηκαν οι τουρκικές δυνάμεις, που πολιορκούσαν τα Ιωάννινα, για να χρησιμοποιηθούν στην καταστολή των εξεγέρσεων σε άλλα μέρη της Ελλάδας .

1823 : Σφαγές από τους Τούρκους στο Λασίθι Κρήτης .

1827 : Ο Ιωάννης Νοταράς, επικεφαλής 500 αντρών και με την υποστήριξη των πυροβόλων των πλοίων, επιχειρεί να καταλάβει τη Μονή του Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά , όπου είχαν οχυρωθεί 200 Τούρκοι , αλά αποτυγχάνει .

1897: Οι Κρήτες επαναστάτες εγκρίνουν ψήφισμα (στη Χαλέπα) με το οποίο κηρύττουν την 'Ενωση με την Μητέρα Ελλάδα και ζητούν από τον Βασιλιά Γεώργιο Α' να παραλάβει το νησί ως αναπόσπαστο μέρος του ελεύθερου Ελληνικού κράτους.

1955 : Οι αγγλικές αρχές Κατοχής συλλαμβάνουν στην Πάφο το ιστιοφόρο «Άγιος Γεώργιος», το οποίο μετέφερε πολεμικό υλικό από την Ελεύθερη Ελλάδα για την ΕΟΚΑ.

 

Καλημέρα Λιδορικιώτες , καλημέρα χωριανοί , καλημέρα ..

Greece , United States , Cyprus , Germany , France , Brazil , Switzerland , Italy , καλημέρα ξενητεμένοι Ελληνολιδορικιώτες και φίλοι αγαπημένοι του Λιδορικιού σε..

Athens , Thessaloniki , Norman , Nea Smirni , Patrai , Volos , Karpenissi , Stuttgart , Chalandri , Larisa , Nikaia , Milan , Ioannina , Zurich , Kozani , Kavala , Nea Ionia , Montpellier , Cornelio Procopio , Astoria , Komotini , Nicosia , Kalamaki χρόνια πολλά και..καλά σ' όλους που γιορτάζουν , και να περάσετε μιά όμορφη Κυριακή..

   Επί τέλους αδέρφια , είχαμε χθες ένα ..Λιδορικιώτικο γάμο , στα πλαίσια της..σύσφιξης των Ελληνοαγγλικών ..σχέσεων , το χωριό μας ανέλαβε..πάλι να βγάλει ..ασπροπρόσωπη την πατρίδα μας , έτσι λοιπόν ο αγαπημένος ..εγγονοανιψιός μας ο Δημήτρης Τζαννής , αγγόνι του αξέχαστου πρωτοξάδελφου Γιώργου Ζέκιου , και η Katrina Lethbridge , απ' το Κάρντιφ της Ουαλίας , ήρθαν εις..γάμου κοινωνίαν , όπως συνηθίζεται να..λέμε .

   Πολλοί  οι Λιδορικιώτες που ήταν στο γάμο , στην Παναγίτσα της Ηλιούπολης , και μετά ακολούθησε ..γνήσιο Λιδορικιώτικο γλέντι σε ένα όμορφο κέντρο του Π.Φαλήρου , μιά υπέροχη βραδιά , τέλεια οργανωμένη και ένας πανέμορφος γάμος δυό υπέροχων νέων παιδιών , του Δημήτρη και της Κατερίνας , που είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους μας , εμείς τους ευχηθήκαμε και το ..επαναλαμβάνουμε την πιό ..γλυκειά ..καταδίκη , ΙΣΟΒΙΑ..ΔΕΣΜΑ , ΥΓΙΕΙΑ , ΕΥΤΥΧΙΑ , ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΑΙ ..ΜΠΟΛΙΚΑ ..ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΟΟΥΑΛΆΚΙΑ..

     ΚΑΤΕΡΙΝΑ  ΔΗΜΗΤΡΗ ..ΝΑΣΤΕ  ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ..

 

5901739-md ...Ένα ..ολάνθιστο περιβόλι να 'ναι η ζωή σας ..

 

...Βέβαια ελπίζουμε να 'χουμε το κατάλληλο..φωτογραφικό υλικό και φυσικά θα σας έχουμε και το ανάλογο..ρεπορτάζ σε άλλο μας σχόλιο , κοντολογίς όμως περάσαμε μιά υπέροχη βραδιά ...κι 'έχουμε πολλά..πολλά να πούμε , ολίγη..υπομονή..παρακαλώ..

   Πιείτε το..καφεδάκι σας , γκρινιάξτε..λίγο με τοη η την..σύντροφό σας , έτσι γιά να πάει καλά η ..μέρα και τα ..ματαξαναλέμε...

                        Γειά  σας , σε λίγο πάλι μαζί ........Κ.-

No comments: