24.9.10

ΤΗΣ ΓΚΙΩΝΑΣ ΜΑΣ ΤΑ...ΠΑΘΙΑ ..

P1010059(3)

   Συνεχίζοντας τις προσπάθειές τους οι Λιδορικιώτες , είχαμε ζητήσει απ΄το Δήμο , να πάρει θέση και να ενεργήσει δραστικά και άμεσα , έγινε μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , η οποία δυστυχώς , ήταν.." εκτός ..θέματος " , όπως αναφέρεται και στην παρακάτω  Αίτηση - Διαμαρτυρία , που ακολούθησε .

   Το ζητούμενο , πια , είναι Η  ΠΛΗΡΗΣ  ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΖΗΜΙΩΝ , που έγιναν απ΄τις επι δεκαετίες  πραγματοποιηθέισες εξορύξεις , κάτι που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗς  ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ , σύμφωνα με τους Νόμους αλλά και τις συμβάσεις .

ΑΙΤΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λιδωρικίου

 

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. συζητήθηκε το θέμα επιφανειακής εξόρυξης Βωξίτη στο «Κόκκινο Χούμα», ύστερα από αίτησή μας.

Η συζήτηση και απόφαση του Δ.Σ. ήταν εκτός θέματος και του πνεύματος της αίτησή μας.

Ενώ η Δημοτική αρχή καλείται να δράσει αναλόγως κατά της επιφανειακής εξόρυξης- η οποία ξεκίνησε με δραματική καταστροφή του τόπου μας- να διαμαρτυρηθεί στην εταιρεία, στις αρχές και στα Μ.Μ.Ε, αποφάσισε να δηλώσει περίπου συμπαράσταση στην κίνηση ενεργών πολιτών Λιδωρικίου.

Επειδή εμείς δεν ζητήσαμε συμπαράσταση αλλά δράση της Δημοτικής Αρχής για την με κάθε τρόπο προστασία του περιβάλλοντος, όπως έχει καθήκον και έπρεπε να πράξει αυτοβούλως και χωρίς παρακίνηση, ζητούμε:

Να επανέλθει το θέμα στο Δ.Σ., να πάρουν θέση όλοι ανεξαιρέτως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, να ληφθεί απόφαση καταδίκης των επιφανειακών εξορύξεων, με απαίτηση άμεσης διακοπής τους, να σταλεί διαμαρτυρία στην εταιρεία ‘S & B’, να δημοσιευτεί στα Μ.Μ.Ε τοπικά και πανελλήνια και να ενημερωθούν όλοι οι δημότες μέσω του δημοτικού εντύπου.

Επιπλέον να απαιτήσει η Δημοτική αρχή από την εταιρεία, την αποκατάσταση όλων των προηγούμενων πληγών από εξορύξεις, όπως έχει υποχρέωση από το νόμο και έχει υποσχεθεί στο παρελθόν.

Λιδωρίκι 15η Σεπτεμβρίου 2010

Για την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Λιδωρικίου :

 

Γιώργος Φωτόπουλος

Δημήτρης Νάκος

Μάκης Κλώσσας

Κώστας Καψάλης

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ    ΔΗΜΟΤΩΝ

 

Γιάννης Πατούρας

Γιάννης Φωτόπουλος

Χρίστος Φωτόπουλος

Ασημάκης Τσιάντας

Γιώργος Μπεζαΐτης

Κων/νος Μωραΐτης

Ευθύμιος Απ. Κλώσσας

Μιλτιάδης Κατσαρός

Αφροδίτη Λακαφώση

Κολοκυθάς  Αθανάσιος

Κολοκυθά Ελένη

Κοράκης Δημήτριος

Παπαθανασίου Θεμιστοκλής

Πουρνιάς Γιάννης

Δημητρακόπουλος Γιώργος

Δρόσος Σταύρος

Παπαδόπουλος Κων/νος

Νίκος   Πανάγος

 

τριημερο(2)

 

    Καλό  σας  βράδυ ....Κ.-

No comments: