17.9.10

Α Ι Σ Χ Ο Σ !!

 

   Καλά , δν έχει κανένας απ' την Κυβέρνησή μας το " σθένος " να απαντήσει όπως πρέπει στους κυρίους της τρόϊκας , που μας καθυβρίζουν , στην επίσημη έκθεσή τους , κανένας τους δεν νοιάζεται για την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού ; Δώσαμε εμείς , εξουσιοδότηση τέτοια στο Γιωργάκη και την παρέα του ; ώστε να μπορεί ο ..πάσα ένας , να μας..ξεφτιλίζει ; Όχι βέβαια , αρκετά λοιπόν έχει τραβήξει ο λαός απ' την ανικανότητα της Κυβέρνησής μας , επί τέλους η πνευματική ηγεσία του τόπου , ο Πρόεδρός μας , δεν βλέπουν ότι...χανόμαστε , οτι οδηγούμαστε στο...βάραθρο , τι περιμένουμε ; Η λύση είναι μια και μοναδική , Κυβέρνηση Προσωπικοτήτων για να σωθεί η Πατρίδα μας απ' την θέση που την έφερε η ανικανότητα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ  ΣΗΜΕΡΑ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝΤΩΝ ...

 

   Ευτυχώς που κάποιοι δημοσιογράφοι του αντιπολιτευόμενου τύπου , δίνουν κάποιες απαντήσεις στις προκλητικές δηλώσεις όλων αυτών των κυρίων , που με την..άδεια της Κυβέρνησης έρχονται κάθε τρεις και μία στην Αθήνα και μας..." ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ " , λες και είμαστε ..ιθαγενείς ...επί τέλους ! η Κυβέρνηση , τι περιμένει γιά να..περαιώσει τη θητεία της ; ΜΆΛΛΟΝ  ΤΙ...ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ , ΑΠ' ΟΣΑ ΈΓΙΝΑΝ ΚΑΙ..ΓΙΝΟΝΤΑΙ ; τι ;

Απάντηση στο ΔΝΤ

 

 

 

 

 

 

 

Ποτέ άλλοτε ένας Διεθνής Οργανισμός, μέσα σε μια μόνο -και σύντομη- έκθεσή του δεν διέπραξε τόσες ασχημίες εναντίον μιας χώρας και εναντίον της περηφάνιας του Λαού της - όσες διέπραξε στην τελευταία του έκθεση για την Ελλάδα και τους Ελληνες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Αφήνοντας κατά μέρος της διπλωματική γλώσσα που χρησιμοποιείται στις διεθνείς αναφορές και εκτιμήσεις -απροσχημάτιστα και απροκάλυπτα- το ΔΝΤ αναφέρει τα εξής πρωτάκουστα και εξοργιστικά στην έκθεση - αποτίμηση για την πορεία υλοποίησης του Μνημονίου:
1. Ότι, η φοροδιαφυγή αποτελεί κουλτούρα των Ελλήνων…
2. Ότι, οι Εφοριακοί Ελληνες, παρεμποδίζουν την είσπραξη των φορολογικών Εσόδων…
3. Ότι, οι μεγάλοι φοροφυγάδες θα πρέπει να συλληφθούν και να φυλακιστούν…
4. Ότι, τα (υπόλοιπα) ελληνικά πολιτικά κόμματα δεν στηρίζουν τις οικονομικές αναδιαρθρώσεις…
5. Ότι, αν δεν καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, θα πρέπει να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα…
6. Ότι, θα πρέπει να ψηφιστεί και να εφαρμοστεί νέα φορολογική νομοθεσία… κ.λπ. κ.λπ…
Οσο πιο νηφάλια είναι δυνατό -παρά την απρόκλητη πρόκληση- θα παρατηρήσουμε, σε ένα προς ένα και στα έξι αυτά σημεία:
Στο πρώτο: Αποτελεί η φοροδιαφυγή κουλτούρα των Ελλήνων μισθωτών και συνταξιούχων, οι οποίοι αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της χώρας; Και, όμως, σ’ αυτή έπεσαν τα βάρη του Μνημονίου, οι οποίοι πιάστηκαν και φυλακίστηκαν στα σπίτια τους, λόγω περικοπών!
Στο δεύτερο: Από πού γνωρίζει το ΔΝΤ ότι οι Εφοριακοί παρεμποδίζουν την είσπραξη των φόρων; Αυτή την πληροφορία του έδωσε η ελληνική κυβέρνηση; Και δεν του είπε ότι οι Εφορίες είναι αποδιοργανωμένες;
Στο τρίτο: Σύμφωνοι: οι μεγάλοι φοροφυγάδες να αντιμετωπιστούν ως κοινοί εγκληματίες και να φυλακιστούν! Εκανε, όμως, το ΔΝΤ την ίδια πρόταση και για τους άπληστους εκείνους τραπεζίτες, οι οποίοι με την ασύδοτη πιστωτική τους επέκταση τίναξαν την παγκόσμια οικονομία στον αέρα; Όχι, βέβαια. Αντί της αυστηρής τιμωρίας τους αξίωσε την ενίσχυσή τους με εκατοντάδες δισεκατομμύρια!
Στο τέταρτο: Γνωρίζει το ΔΝΤ έστω και μια χώρα η κυβέρνηση της οποίας παίρνει αντιλαϊκά μέτρα με τη σύμφωνη γνώμη της Αντιπολίτευσης; Γιατί, τάχα, δεν αναφέρει τα ίδια και για τα κόμματα της Γερμανίας ή της Γαλλίας, που αντιστέκονται στα κυβερνητικά περιοριστικά μέτρα;
Στο πέμπτο: «Πάταξη της φοροδιαφυγής ή άλλα μέτρα» είναι το δίλημμα της χώρας μας και κάθε υπερχρεωμένης χώρας; Ή «ανάπτυξη ή ύφεση»; Αλλά, η λέξη «ανάπτυξη» ποτέ δεν υπήρχε στις συνταγές του ΔΝΤ…
Και στο έκτο: Και εκατό νέοι φορολογικοί νόμοι να ψηφιστούν και να εφαρμοστούν, άχρηστοι θα είναι αν δεν υπάρχει φορολογητέα ύλη. Και φορολογητέα ύλη δημιουργείται μόνο με την ανάπτυξη!

Η σατραπεία του ΔΝΤ η αναίδεια του Π. Τόμσεν

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Ας πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Κύριος συντάκτης της τελευταίας επίθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έκθεση σατραπείας και θεσμικής αναίδειας, είναι ο εκπρόσωπός του στην Τρόικα της Ελλάδας Πόουλ Τόμσεν.
Είναι ασύλληπτη η θρασύτητα με την οποία το ΔΝΤ (που αποτελεί την ηγετική δύναμη των τριών) συμπεριφέρεται και διατυπώνει απόψεις, λες και πρόκειται για χώρα υπηκόων. Οπως τόνισε ορθά πριν γίνει υπουργός ο Χρήστος Παπουτσής, τα αρχικά μέλη της Τρόικας είναι μεσαία στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ε.Ε. Τίποτα περισσότερο. Μάλιστα, η νέα αντιπροσωπεία «ελεγκτών» και «εποπτών» της περασμένης Δευτέρας είναι ακόμη χαμηλότερου βαθμού. Οπότε;
Δεν είναι ντροπή για μια ευρωπαϊκή, δημοκρατική, σύγχρονη χώρα όπως η Ελλάδα να γίνονται δεκτοί αυτοί οι μικρομεσαίοι υπάλληλοι από υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς ως ισότιμοι; Σε πολύωρες συνεργασίες και «εξηγήσεις». Υπάρχει πολλαπλή παρεξήγηση ρόλων. Στο κάτω – κάτω έχουμε δανεισθεί από την Τρόικα με ορισμένους όρους και προϋποθέσεις. Δεν τους έχουμε εκχωρήσει (κι ας το πιστεύει αυτό ο πρωθυπουργός κι ας προβάλλει το Μνημόνιο ως ανώτερο κείμενο από το Σύνταγμα ή τη θεσμική βούληση της Βουλής) μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Εκπρόσωποι των δανειστών μας είναι. Δεν αποτελούν κυβερνήτες της χώρας στα πάντα. Είμαστε δανειζόμενοι, όχι υποτελείς.
Επιτέλους, οι συμφωνίες και οι όροι διεθνούς δανεισμού καθορίστηκαν από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το Συμβούλιο Αρχηγών, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και (μερικώς) από την ηγεσία του ΔΝΤ.
* Μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει το γεγονός επιπλέον ότι ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών συμπαρουσίασε στο Λονδίνο την πορεία εφαρμογής του Μνημονίου σε ξένους επενδυτές, μαζί με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ κ. Π. Τόμσεν και τους άλλους δύο της μεσαίας Τρόικας (!). Δεν θα ήταν καλύτερο, αξιοπρεπέστερο, αποτελεσματικότερο να ήταν συμπαρουσιαστής ο κ. Λουκάς Παπαδήμος;
* Βεβαίως ο κ. Τόμσεν φέρεται ως ο συντάκτης της έκθεσης και των αιχμηρών διατυπώσεων κατά των εφοριακών συλλήβδην και αναιδώς, κατά της αρνητικής στάσης της Αντιπολίτευσης και ειδικά της Νέας Δημοκρατίας. Με ποιο δικαίωμα; Είναι ο σατράπης του ΔΝΤ και δεν το ξέρουμε; Οπως επίσης ο κ. Τόμσεν φέρεται από τη Ρηγίλλης να έκανε ανεπίτρεπτες διαρροές εις βάρος των απόψεων του Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή τους.
Ο κ. Τόμσεν και οι συν αυτώ είναι οπαδοί μιας αντίληψης μονόδρομου για την έξοδο από την κρίση. Τεχνοκράτης, όχι κυβερνήτης. Βολεύει σήμερα την κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από το Μνημόνιο και τις «εντολές» του. Ομως, η ίδια η έκθεσή του στο βάθος πρέπει να διαλύσει τις αυταπάτες Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.
Φροντίζει να υπαινιχθεί τις (πρώτες) ευθύνες και όχι πλέον της Ν.Δ., να απειλεί με νέα μέτρα που θα λάβει ελεύθερα και με ευθύνη της η κυβέρνηση, να νίπτει ήδη τας χείρας του για τα αποτελέσματα των δικών του απαιτήσεων – αποφάσεων.

 

 

"Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο"

 

 

 

 

 

 

 

 

Ασαφής, αλλά αισιόδοξος για την πορεία της χώρας εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά, χθες, ο πρωθυπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, που επικεντρώθηκε στην οικονομική διακυβέρνηση.
Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε τη σημασία της ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη, επισημαίνοντας πως μόνο η λιτότητα δεν θα δώσει τη λύση, ενώ για την Ελλάδα δήλωσε πως "είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας, έχουμε μειώσει τις δαπάνες ώστε ακόμη και η μείωση στα έσοδα να μην επηρεάζει την επίτευξη των στόχων μας".
Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι οι κυρώσεις δεν θα πρέπει να επιβάλλονται μόνο στα κράτη - παραβάτες του Συμφώνου Σταθερότητας, αλλά και στο τραπεζικό σύστημα αν δεν συμμορφώνεται σε κάποιες αρχές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «τράπεζες οι οποίες είτε προωθούν είτε ανέχονται τέτοιες πρακτικές πρέπει να αντιμετωπίζουν και αυτές ανάλογες κυρώσεις».
Ερωτηθείς για αν η ελληνική κυβέρνηση είναι σε θέση να προσδιορίσει χρονικά περίπου πότε θα βγούμε στις αγορές για τις δανειακές μας ανάγκες, ο πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει και περιορίστηκε να πει ότι: "Θα βγούμε και πάλι στις αγορές το γρηγορότερο δυνατό". Επίσης ανέφερε πως η έκδοση ομολόγου της διασποράς έχει εξαγγελθεί από τον κ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις επί του θέματος, ενώ υπογράμμισε τις προσδοκίες της κυβέρνησης για το ενδιαφέρον της Κίνας να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις στην Ελλάδα.
Πέραν αυτών, ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της πολιτικής του και για μία ακόμη φορά "χρέωσε" στη Νέα Δημοκρατία τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας.

adesmeytos typos

No comments: