29.9.10

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ...

 

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

 

Με τα αποτελέσματα των τεστ κοπώσεως για τις τράπεζες ασχολείται σήμερα η πλειονότητα των εφημερίδων. «Αυγή» και «Ριζοσπάστης» επιλέγουν να αφιερώσουν το πρώτο θέμα τους στην τροπολογία για την ακύρωση αποφάσεων του οργανισμού διαιτησίας, ενώ ο «Κόσμος του Επενδυτή» αφιερώνει το πρωτοσέλιδό του σε συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει ικανοποιημένος από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:  "Τα 3 σενάρια για τις τράπεζες- Η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων βλέπει και κρατικοποιήσεις"

"Ακόμη και τις κρατικοποιήσεις τραπεζών, εκτός από τις ιδιωτικοποιήσεις και τις συγχωνεύσεις, έβγαλε η οικονομική κρίση από τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων", αναφέρει η εφημερίδα. Σημειώνει ότι οι διεθνείς τραπεζικοί σύμβουλοι, που θα αποτιμήσουν τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο και θα διερευνήσουν όλα τα εναλλακτικά σενάρια αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Η ΑΥΓΗ: "Παίρνει και τα ρέστα"

Η εφημερίδα ασχολείται με την κατάθεση της τροπολογίας για το πάγωμα των αυξήσεων, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση σε ευθεία παραβίαση του Συντάγματος.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πέρασαν τα τεστ αντοχής οι Τράπεζες"

"Η Αγροτική Τράπεζα δεν κατάφερε να αντέξει στα δυσμενή σενάρια ύφεσης για την περίοδο 2010-2011, γεγονός που προβληματίζει τον βασικό της μέτοχο, δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο για τις επόμενες στρατηγικές κινήσεις της τράπεζας", τονίζεται μεταξύ άλλων.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Κάντε διακοπές χωρίς ενοχές!... Απίστευτη παρότρυνση του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κι ενώ οι πολίτες στενάζουν!"

Η άδεια που έδωσε ο Γ. Παπανδρέου στα μέλη της κυβέρνησης για διακοπές τον Αύγουστο απασχολεί το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

ΑΥΡΙΑΝΗ:  "Ανοίγει ο δρόμος για εξαγορές και συγχωνεύσεις- Ψήφος εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες που πέρασαν με επιτυχία τα σκληρά τεστ αντοχής".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι ελληνικές τράπεζες -πλην ΑΤΕ- έδωσαν "το δικό τους "αγώνα" και με επιτυχία.

ΤΟ ΒΗΜΑ:  "Αντέχουν οι τράπεζες στο κόκκινο μόνο η ΑΤΕ"

Γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου περί ισχυρού ελληνικού τραπεζικού συστήματος και στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της ΑΤΕ.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "ΣΤΡΕΣ με το τεστ αντοχής των τραπεζών"

Στη δοκιμασία κοπώσεως των τραπεζών αφιερωμένο και το πρωτοσέλιδο της "Βραδυνής"

ΕΘΝΟΣ: "Προσλήψεις με δόσεις στα νοσοκομεία- "Ανάσα" για τη λειτουργία του ΕΣΥ"

Για ενίσχυση των δημοσίων νοσοκομείων με 6.103 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέχρι το τέλος του έτους κάνει λόγο η εφημερίδα. "Οι 3.103 αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο επόμενο δίμηνο και αφορούν προκήρυξη του Δεκεμβρίου του 2009.Σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Υγείας, το ΑΣΕΠ έχει ολοκληρώσει ήδη τις διαδικασίες για τους υπαλλήλους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ)" αναφέρεται.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Δ. Ιωαννίδης εκλεκτός του Κ. Καραμανλή"

Στις τελευταίες ημέρες της χούντας αφιερωμένο το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:"Φωτιά στους υπουργούς! Καταντήσατε μάνατζερ των υπαλλήλων του ΔΝΤ".

Η εφημερίδα καταγράφει δηλώσεις του στελέχους της "Αριστερής Πρωτοβουλίας" του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παναγιωτακόπουλου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι φόροι διώχνουν ελληνικές & ξένες επιχειρήσεις"

Η εφημερίδα κάνει λόγο για σκέψεις του υπουργείου Οικονομικών για νέες αλλαγές στη φορολογία των ανωνύμων εταιρειών, γράφοντας ότι "ο καθορισμός του συντελεστή φορολόγησης των διανεμόμενων κερδών στο 40% για όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους των μερισμάτων, δηλαδή ακόμη και για πολυεθνικές εταιρίες που ελέγχουν κατά 100% θυγατρικές τους στην Ελλάδα, είναι μία από τις βασικές εταίρες για τις οποίες έχει ξεσπάσει κύμα αποχωρήσεων μεγάλων ομίλων από την Ελλάδα".

ΕΣΤΙΑ: "Οι δημιουργοί των ελλειμμάτων"

Στα χρέη των κομμάτων αναφέρεται η εφημερίδα. "Οι ίδιοι άνθρωποι που διαχρονικά υπερχρέωσαν το ελληνικό δημόσιο και το οδήγησαν στα πρόθυρα της πτωχεύσεως, έχουν υπερχρεώσει και τα κόμματά τους", σημειώνει.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αλλαγές στις τράπεζες, αρχή από την ΑΤΕ"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εξελίξεις δρομολογούν τα αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών τραπεζών. Η επιτυχία των πέντε από τις έξι, που πέρασαν τη βάση, αλλά και η αποτυχία της Αγροτικής, αναμένεται ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις, με την πρώτη να καταγράφεται από την πλευρά του Δημοσίου, το οποίο ανακοίνωσε μεν ότι θα συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, καθώς είναι ο βασικός της μέτοχος..."

Ο ΛΟΓΟΣ: "Θετικό το τεστ αντοχής... για τις μεγάλες τράπεζες της ΕΕ"

"Αν και η τράπεζα, παρά την κρίση, κατάφερε να διατηρήσει ικανοποιητική ρευστότητα με το δείκτη δανείων προς καταθέσεις στο 94,5%, οι ελλείψεις σε ίδια κεφάλαια επηρέασαν περαιτέρω αρνητικά τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας", αναφέρει για την Αγροτική.

ΤΑ ΝΕΑ:  "Καταπίνει ΔΕΚΟ η μαύρη τρύπα- Στο στόχαστρο της τρόικας νοσοκομεία, δήμοι, ΟΣΕ, λεωφορεία"

Ο ΟΣΕ, τα νοσοκομεία, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι άλλες ΔΕΚΟ με τα μεγάλα ελλείμματα. βρίσκονται στο στόχαστρο της τρόικας, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η ΝΙΚΗ: "Ο νέος αναπτυξιακός νόμος- Οι ενισχύσεις που δίνονται ανά περιοχή και μέγεθος επιχείρησης".

Παρουσίαση των βασικών σημείων του νέου αναπτυξιακού νόμου.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Στο "γύψο" μισθοί-μεροκάματα με νόμο στον ιδιωτικό τομέα".

Κριτική στην κυβέρνηση για την τροπολογία που βάζει ταβάνι στις αυξήσεις, αλλά και στη ΓΣΕΕ για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης που χαρακτηρίζει "συμφωνία της ντροπής".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:  "Θετικό τεστ για τις τράπεζες- Αντεξαν οι πέντε στις έξι"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Τι σπουδάζει η Θεσσαλονίκη- Η κρίση αποτυπώνεται στα μηχανογραφικά"

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:  "Διακοπές με...δυσοσμία- Διαμαρτυρία παραθεριστών της Ασπροβάλτας"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Πλεόνασμα κεφαλαίων 3,3 δισ. για 6 τράπεζες"

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τα τεστ δείχνουν deals- Πέρασαν τον πήχυ οι τράπεζες, εκτός ΑΤΕ".

ΚΕΡΔΟΣ: "Αντεξαν τα τεστ οι τράπεζες"

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Δεν προστατεύω τις πλάτες μου - Συνέντευξη - Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δηλώνει αισιόδοξος και άγνοια κινδύνου..."

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οι ελληνικές τράπεζες άντεξαν τη δοκιμασία"

enet Ελευθεροτυπία

No comments: