18.9.10

ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

18/09/2010

 

Της ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Σοκ στην ιατρική κοινότητα της χώρας! Γνωστός γιατρός των Αθηνών που εργαζόταν σε κλινική-μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, συνελήφθη από την Ασφάλεια, γιατί έπαιρνε ωάρια από εξαθλιωμένες γυναίκες που είχαν πέσει στα δίχτυα διεθνούς κυκλώματος σωματεμπορίας!!!
Ο 47χρονος γιατρός και έξι ακόμα μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στην κλινική των Αθηνών που εργαζόταν ο γυναικολόγος!
Η αντίστροφη μέτρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες, όταν στο Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων έφτασε η πληροφορία, ότι μεγάλο κύκλωμα Βουλγάρων και Ρουμάνων σωματεμπόρων που δραστηριοποιείται στη χώρα μας, έχει ξεφύγει από την «πεπατημένη» της πορνείας και πλέον δραστηριοποιείται και στο να αρπάζει τα ωάρια από τις δυστυχισμένες γυναίκες που πέφτουν στα νύχια τους, τα οποία στη συνέχεια πουλάει, σε γνωστό γυναικολόγο της Αθήνας!!!
Οι έρευνες ξεκίνησαν άμεσα, και σε συνεργασία με τις Βουλγάρικες αρχές Ασφαλείας, το κουβάρι των ερευνών άρχισε να ξετυλίγεται. Όπως γρήγορα διαπιστώθηκε, τον Νοέμβριο του 2009, μέλη του κυκλώματος, προσέγγισαν στην Βουλγαρία μία 32χρονη, την οποία έπεισαν να τους ακολουθήσει στη χώρα μας, εκμεταλλευόμενοι τη δεινή οικονομική της κατάσταση, πείθοντάς την ότι εδώ θα βρει δουλειά.
Αντί γι’ αυτό, τη φυλάκισαν, της αφαίρεσαν τα έγγραφα και την πούλησαν για 1.800 ευρώ, σε άλλον Βούλγαρο που ζούσε στη χώρα μας, ηλικίας 26 χρονών. Ο Βούλγαρος σε συνεργασία με άλλα μέλη του κυκλώματος, ασκώντας σωματική και ψυχολογική βία, ανάγκασαν τη γυναίκα να εκδίδεται σε ξενοδοχεία των Αθηνών, και σαν να μην έφτανε αυτό, αφού την υπέβαλλαν σε ειδική φαρμακευτική αγωγή, την οδήγησαν σε κλινική, όπου ο γυναικολόγος, της αφαίρεσε τα ωάρια!
Όπως κατέθεσε η τραγική γυναίκα, στην διαδικασία αυτή, την ανάγκασε το κύκλωμα τέσσερις φορές μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο! Όταν υποβαλλόταν στην 12ήμερη θεραπεία με φάρμακα, την οδηγούσαν στον γιατρό, ο οποίος την έβαζε να υπογράψει μία φόρμα στα ελληνικά, και στη συνέχεια της αφαιρούσε 8 ωάρια κάθε φορά. Όταν η διαδικασία τελείωνε, ο γιατρός έδινε 2.000 ευρώ σε μια 37χρονη Ρουμάνα, μέλος του κυκλώματος!
Όπως κατέθεσε η εξαθλιωμένη γυναίκα, στην ίδια διαδικασία έχουν υποβληθεί, τουλάχιστον έξι ακόμα αλλοδαπές γυναίκες που είχαν πέσει στα νύχια του κυκλώματος! Το ίδιο κύκλωμα, όταν δεν έβγαζε στο σφυρί τα ανθρώπινα ωάρια, εξωθούσε αλλοδαπά αγόρια και κορίτσια στην πορνεία, συνοδεύοντάς τα μάλιστα, στα μέρη του έκλειναν τα ερωτικά ραντεβού!
Χτες, παρουσία εισαγγελέα, έγινε έρευνα στην κλινική-μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όπου συνελήφθη ο γιατρός και άλλα μέλη του κυκλώματος. Συνολικά συνελήφθησαν επτά άτομα, ενώ αναζητείται ένα ακόμα και με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους για την συγκλονιστική αυτή υπόθεση, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

 

 

18/09/2010

SOS από τη Unicef

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Unicef για τον αριθμό των παιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο που πεθαίνουν καθημερινά, πριν συμπληρώσουν το πέμπτο έτος της ηλικίας τους, με δύο κυριότερες αιτίες την πνευμονία και τη διάρροια. Όπως αναφέρεται στην έκθεση της υπηρεσίας UN Inter-Agency Group for Child Mortality Estimation, στην οποία συμμετέχουν εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Unicef, της Παγκόσμιας Τράπεζας, αλλά και ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες, τουλάχιστον οι μισοί θάνατοι σημειώνονται σε Ινδία, Νιγηρία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Πακιστάν και Κίνα. Παρόλο που το ποσοστό παιδικής θνησιμότητας έχει μειωθεί με γρήγορους ρυθμούς κατά το ένα τρίτο από το 1990, ωστόσο 22.000 παιδιά εξακολουθούν να πεθαίνουν σε ημερήσια βάση, ενώ το 70% από τα 8,1 εκατομμύρια παιδιά απεβίωσαν πριν συμπληρώσουν το πρώτο έτος της ζωής τους. Παράλληλα, το ανησυχητικό στοιχείο της έκθεσης είναι ότι η πτωτική τάση της θνησιμότητας δεν προσφέρει εγγυήσεις για την επίτευξη του στόχου να μειωθεί κατά δύο τρίτα το ποσοστό των θανάτων έως το 2015, στο πλαίσιο των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας που έχει θέσει ο ΟΗΕ. Παρ’ αυτά, χώρες όπως οι Βόρεια Αφρική και η ανατολική Ασία, έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη πρόοδο στον περιορισμό του αριθμού των θανάτων παιδιών κάτω των 5 ετών, ενώ ουραγοί στη λίστα είναι η υποσαχάρεια Αφρική, η Νότια Ασία και η Ωκεανία.

 

adesmeytos  typos

No comments: