22.12.10

ΝΟΣΤΑΛΓΙΚΟ ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΟ ΠΑΛΙΟ..ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ..

 

IMG

   Απ' τους γνωστότερους δημοτικούς μουσικούς της περιοχής Λιδορικίου και..περιχώρων , και όχι μόνον , ο αείμνηστος Φαλιαμπάρας , κατά κόσμον Αθαν. Πίτσιος , απ' το Βελούχι , τελευταίος δεξιά , γαμπρός και νύφη η Μαρία Μαστροκωστοπούλου απ' την Απάνω Μουσουνίτσα , Αθ.Διάκο , με δυο ξαδέρφια του , τον Ηλία Κάρλο , στη μέση και τον Βιολάκη , η μικρούλα είναι κόρη του Βιολάκη . Η φωτογραφία πρέπει να είναι βγαλμένη στο τέλος της δεκαετίας του '40 ή στην αρχή του '50 , στο Βύρωνα .

IMG_0001

  Η χρυσή νεολαία του προπολεμικού Λιδορικιού , σε μια αναμνηστική φωτογραφία . Πρώτος από αριστερά στους όρθιους ο Ηλίας Κάρλος και δίπλα του , μάλλον , ο Γιάννης Σκούτας .

Χρυσούλα Σφέτσου-Γκομόζια

΄  Αθήνα 1950 . Η Χρυσούλα Σφέτσου - Γκομόζια , με δυο ξαδέρφια της στο πασίγνωστο , τότε , λαϊκό κέντρο-ταβέρνα , " Τριάνα " του Χειλά , στη Λεωφόρο Συγγρού , στον Άγιο Σώστη . Αν καλοπροσέξετε , επάνω αριστερά στον ..καθρέφτη , φαίνεται κι' ο ..φωτογράφος .

Κατροδαύλης

  Όμορφη φωτογραφία με τρία γειτονόπουλα , του Αλωνακιού . Ο  Ανδρέας Υφαντής , Κατροδαύλης , με τις αδερφές Παλαιολόγου , Χρυσούλα αριστερά , κατόπιν Γιαλαμά , και Σοφία δεξιά , κατόπιν Ζόγκζα . Ο Ανδρέας , μετά τον πόλεμο έφυγε στην Αμερική και μάλλον δεν ξανάρθε .

No comments: