28.12.10

ΟΡΙΣΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ .

Ολοκληρώνεται όπου να 'ναι η συγκρότηση της νεας Δημοτικής μας αρχής , κι' αυτό που κάνει διαίτερη εντύπωση , είναι η παντελής έλλειψη Λιδορικιώτη εκπροσώπου σ' αυτή .

Οι Αντιδήμαρχοι , τέσσερις τον αριθμό , όπως καλά -καλά βλέπετε παρακάτω , ουδεμίαν σχέσιν έχουν με το Λιδορίκι , βέβαια , είναι η τέταρτη Δημοτική θητεία , που το χωριό μας δεν εκπροσωπείται στη Δημοτική Αρχή , και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει και μάλιστα σοβαρά , γιατί ούτε καν στο Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχει Λιδορικιώτικη εκπροσώπηση , με ό,τι αυτό μπορεί σημαίνει..

Προσωπικά , απ' τους τέσσερις γνωρίζουμε μόνο το Χρήστο Τσιλίκι , με τον οποίο διατηρούμε και παλιά φιλική σχέση , τους άλλους πρώτη φορά τους ακούσαμε προεκλογικά , ευχόμαστε όμως σε όλους τα καλύτερα και κυρίως επιτυχία στο έργο τους .

" Τους 4 Αντιδημάρχους του Δήμου Δωρίδας ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης, σε ειδική σύσκεψη των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής του παράταξης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Ερατεινή.
Πρόκειται για τους Γιάννη Ράπτη από Δ. Βαρδουσίων , Χρήστο Τσιλίκη από Δ. Λιδωρικίου και Ανδρέα Ευσταθίου και Κώστα Αντωνόπουλο από Δ. Ευπαλίου."

"Έτσι στη διαδικασία που ακολούθησε προτάθηκαν για τη θέση του Πρόεδρου η Πένυ Σπυροπούλου, ο Παναγιώτης Ζέτος και ο Αθανάσιος Κοκμοτός που όμως αφού ευχαρίστησε για την πρόταση, δεν αποδέχθηκε να είναι υποψήφιος.
Στη μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε μεταξύ των 16 δημοτικών συμβούλων , έλαβε 10 ψήφους ο Παναγιώτης Ζέτος , 4 η Πένυ Σπυροπούλου και 2 ψηφοδέλτια ήταν χωρίς σταυρό. Έτσι ο Παναγιώτης Ζέτος από το Δ. Τολοφώνας θα προταθεί από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας και θα είναι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδας"

Αυτά τα δύο κομμάτια , απ' την ειδησεογραφία , που αφορά στον ορισμό Αντιδημάρχων και Προέδρου Δ.Σ , κρατείστε τα κάπου στο...μυαλό σας , αγαπημένοι μας φίλοι , και κυρίως τα ονόματα που αφορούν στον παλιό Δήμο Λιδορικίου . Με το δίκιο σας θα ρωτήσετε , γιατί ; Δεν υπάρχει κανένα σοβαρό ..θέμα ή μυστικό , αλλοίμονο , όλα γίνονται ...νόμιμα και ...διαφανή .

Απλά , επειδή έχουμε δει πολλά και ..διάφορα , Αυτοδιοικητικά...σήριαλ , φοβούμαστε πως κάποια ή..κάποιο όνομα απ' όλα αυτά , ίσως στο..άμεσο μέλλον , παίξουν , σε.." επαναληψη " , ΄σε..γνωστό , απ' το παρελθόν , επεισόδιο του σχετικού ..σήριαλ..

Δεν είμαστε , σίγουρα , προφήτες , ούτε και θέλουμε τα .." παίξουμε " τους προφήτες , αλλά πως να το κάνουμε , λίγο -πολύ , όλοι μας γνωρίζουμε καλά , το σύστημα των..συμβάσεων..χρόνου , με το οποίο λειτουργούν τα αυτοδιοικητικά μας πράγματα . Άμποτε , να διαψευτούμε , το θέλουμε πραγματικά , αλλά βλέπεις υπάρχει και το...παρελθόν , που δύσκολα μπορεί να διαγραφεί .

Προς Θεού ! Μη φαντασθείτε πως έχουμε κάτι με τους συμπατριώτες μας που πήραν τα Δημοτικά αξιώματα , κάθε άλλο , δεν σας κρύβουμε δε , πως ειδικά τον αγαπητό Χρήστο Τσιλίκη , τον έχουμε σε υψηλη εκτίμηση , αλλά επειδή δεν μας αρέσει να .." μασάμε " τα λόγια μας και να κάνουμε.." κωλοτούμπες " , δηλώνουμε ευθαρσώς , πως ουδ΄επί στιγμή , πιστέψαμε στο.." ανεξάρτητον " των συνδυασμών , και αυτό είναι που μας φοβίζει , το.." κομματικόν..εξαρτημένον ", που σε στιγμές καίριες , θα λειτουργήσει κατά τα..συνήθη .

Και θα λυπηθούμε ..σφόδρα , αν κάποια στιγμή , ακούσουμε εκείνο το.." ολέθριο " : Ναι...ξέρεις ..αλλά να ..είναι βλέπεις και το...κόμμα ", κάτι που , δυστυχώς , έχουμε ακούσει πολλές , πάμπολλες φορές , και η πρόσφατη είναι όταν γίνονταν οι κινητοποιήσεις για τις περίφημες " εξορύξεις " στο Κόκκινο Χούμα , ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ...

Κ Α Ν Ε Ν Α Σ

δεν..τόλμησε να μας συμπαρασταθεί και να πάρει φανερά θέση , όπως φυσικά και τα..ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ..και φυσικά δεν είναι η μόνη και μοναδική περίπτωση .

Όσο δε , για τα όσα ..προεκλογικά , ΠΕΡΙ ΥΠΕΡΒΑΣΕΩΝ ..λέχθηκαν , εξακολουθούμε να τα θεωρούμε " ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ " και φοβούμαστε , πως το μέλλον θα μας επιβεβαιώσει πανηγυρικά , αυτό κρατείστε το καλά στο...μυαλό σας ..

Επιθυμία όλων μας , είναι να πετύχει ο καινούριος Δήμος , και δεν μας πολυνοιάζει ποιανού ..χρώματος είναι οι Δημοτική μας άρχοντες , βέβαια , διατί να το κρύψωμεν άλλωστε , θα μας ενοχλήσει πολύ , αν καθ' ..οδόν , έχουμε ..αποκαλυπτήρια , γιατί κακά τα ψέματα , ο..πάσα ένας θα ενοχλούνταν αν καταλάβαινε κάποια στιγμή πως ..τον..δούλεψαν , ή ό,τι έτσι τουλάχιστον πίστεψαν , πως τον..δούλεψαν ..

Όλοι οι Δωριείς , ..βόρειοι και..νότιοι , έχουμε μια επιθυμία και ένα σκοπό , να πετύχει στο έργο της η Δημοτική αρχή , και είμαστε μάλιστα διτεθειμένοι , ΟΛΟΙ ΕΛΠΙΖΩ , να βοηθήσουμε όσο και όπου μπορούμε , προς αυτό το σκοπό , όσο βέβαια βλέπουμε καλή...πίστη και καλές προθέσεις , αλλοιώς ..θα είμαστε απέναντι , άτυπη αλλά ζωντανή ..αντιπολίτευση .

Περιμένουμε , να δούμε και τη συγκρότηση των διαφόρων Επιτροπών , που προβλέπονται απ' τον...Καλλικράτη , και με ποιά κριτήρια θα συγκροτηθούν , γιατί αν..ακολουθηθεί η...πεπατημένη , οπότε ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ...ΤΣΟΥΛΑΕΙ , τότε ...ζήτω που...καήκαμε !!

Τελειώνοντας ..τελειωτικά , θα παρακαλέσουμε τον κ. Δήμαρχο και τους συνεργάτες του , μέσα στην ιεράρχηση των πολλών , είναι αλήθεια , Δωρικών προβλημάτων , να συμπεριλάβει και το..έρμο τον Πολιτισμό , όχι βέβαια με την ..έννοια που ξέρουν μερικοί , αλλά την πραγματική του , γι' αυτό σε όποια σχετική επιτροπή υπάρχει ας ορίσουν ανθρώπους που να έχουν κάποια..σχέση , γνώση , πάθος , μεράκι και..προϋπηρεσία , υπάρχουν τέτοιοι Δωριείς , πιστεύουμε , σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου ...

Κάλό σας βραδύ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ...

Απ' το " Λιδωρίκι " με αγάπη....Κ.-

-

-

No comments: