26.12.10

Η ΕΛΛΑΔΑ ...ΣΗΜΕΡΑ ..

Μπότες και… μπότοξ η αποθέωση της μόδας!


ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ οι μέρες, να μη σας βαρύνω κι εγώ με πολιτικό και μίζερο άρθρο... Ας μιλήσουμε για κάτι ελαφρό, για τη μόδα σε άνδρες και γυναίκες που κυριαρχεί σήμερα στην Ελλάδα...
***
ΑΡΧΙΖΩ από τη μόδα στις Ελληνίδες, που προσλαμβάνει μορφή... φαιδρότητας!
* Στις 10 Ελληνίδες οι 8 κυκλοφορούν με μπότες ώς τα γόνατα και πιο πάνω!..
...Και επιμένω ότι είναι γραφική έως κουτή αυτή η μόδα, καθ’ ότι βλέπεις τις μποτοφορούσες να κυκλοφορούν όχι στην... παγωμένη Σκανδιναβία αλλά στην... καλοκαιρινή Ελλάδα, όπου το θερμόμετρο δείχνει από 20 έως 30 βαθμούς!
Και επιπλέον οι μπότες αδικούν μεν τις όμορφες με σμιλεμένα πόδια Ελληνίδες, χειροτερεύουν δε τις όποιες... χαμηλοκώλες «μπουχέσες»!..).
***
ΑΛΛΗ «μόδα» που αγγίζει τα όρια της νοσηρότητας είναι το... κινητό τηλέφωνο.
Δεν θα συναντήσεις στον δρόμο τσουρδίο που να μη μιλά περπατώντας στο κινητό...
...Και τις μισές και βάλε σωφερίνες να μη μιλάνε οδηγώντας στο κινητό τους!
***
ΜΙΑ ακόμα πλευρά της σύγχρονης μόδας που συναγωνίζεται τις μπότες είναι το... «μπότοξ»! Οι αισθητικές παρεμβάσεις στο πρόσωπο, που οι περισσότερες το... παραμορφώνουν!.. Αλλά οι Ελληνίδες –και τελευταία και μερικοί «άνδρες»– επιμένουν!..
***
ΚΑΙ πάμε στον συρμό των Ελλήνων...
Τι μανία είναι αυτή με τη γενειάδα;
Προσωπικά, βλέποντας τους γενειοφόρους, δεν σας κρύβω ότι μου δίνουν την εντύπωση... άπλυτων! Και η εικόνα τους είναι έως αποκρουστική!
Προσπάθησα να ερμηνεύσω και αυτή τη «μόδα». Και ρώτησα κάποιους γενειοφόρους φίλους και γνωστούς:
«Τονίζουμε τον ανδρισμό μας», ήταν μια εξήγηση...
***
Στη συντροφιά όμως υπήρχαν γενειοφόροι νεαροί με... κοτσίδα και με... σκουλαρικάκια!
Πώς συμβιβάζεται, λοιπόν, ο όποιος «ανδρισμός» με κοτσίδες και σκουλαρίκια;
***
ΞΕΡΩ, θα βρεθούν κάποιοι να με χαρακτηρίσουν πάλι ... «μη προοδευτικό». «Συντήρηση του κερατά ο Ρίζος»...
Ας είναι...
Προτιμώ να θαυμάζω καλλίγραμμα πόδια χωρίς μπότες...
...Και καθαρά, ξυρισμένα πρόσωπα...
Αυτά, με όλες τις χριστουγεννιάτικες ευχές μου. Με υγεία, ευτυχία και απαραίτητα με ένα χαμόγελο στα χείλη σας...

136 χρόνια "Μεγάλη Βρεταννία"

Tης ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΦΛΩΡΟΥ
«Θεωρείται και είναι εκ των μάλλον φορολογουμένων πολιτών και λίαν αισθηματίας υπέρ των συμφερόντων του Δημοσίου...». Στις μέρες μας θα σπεύδαμε να αναζητήσουμε τον επιχειρηματία στον οποίο αναφέρεται δημοσίευμα του 1890. Ο λόγος για τον ιδρυτή του θρυλικού ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», Στάθη Λάμψα, που ουδόλως τυχαία παραμένει μετά από 136 χρόνια λειτουργίας, στην ελίτ της παγκόσμιας ξενοδοχίας.
Ολα ξεκίνησαν από το όραμα του νέου 28 μόλις ετών, Στάθη Λάμψα, όταν επιστρέφει στην Αθήνα το 1878 από το Παρίσι όπου είχε μεταβεί με τη βοήθεια των ανακτόρων οκτώ χρόνια νωρίτερα για να τελειοποιηθεί στην τέχνη της μαγειρικής. Είχε υπηρετήσει αρκετά χρόνια ως βοηθός στα μαγειρεία των ανακτόρων. Στο Παρίσι, αφού εργάστηκε για μερικά χρόνια στο Μεζόν Ντορέ, ένα από τα διασημότερα τότε εστιατόρια, υπηρέτησε ως μετρ ντ’ οτέλ στο σπίτι του μεγαλοτραπεζίτη Οπενχάιμ, πριν γυρίσει πλέον στην Αθήνα. Στην πρωτεύουσα πλέον του νέου ελληνικού κράτους, επέλεξε να επενδύσει σε έναν τουριστικό προορισμό που προτιμούσαν να καταλύουν οι εύποροι αλλοδαποί ταξιδιώτες. Στην Αθήνα, γνωρίστηκε με τον ιδιοκτήτη του μικρού ξενοδοχείου στην Πλατεία Συντάγματος Σ. Κέντρο κι εκείνος του πρότεινε να συνεταιριστούν αγοράζοντας έναντι 800.000 δρχ. την πρώην οικία Δημητρίου που μετέτρεψαν σε ένα ξενοδοχείο - έμβλημα της πόλης της Αθήνας.
Από το 1874 -που δέχτηκε τον πρώτο του πελάτη- η «Μεγάλη Βρεταννία» με τους χειρισμούς και του αυτοδίδακτου ξενοδόχου Στ. Λάμψα ανακηρύχθηκε ως ο επίσημος «ξενώνας του ελληνικού κράτους» και καθιερώθηκε όχι απλώς ως ένα ξενοδοχείο, αλλά ως θεσμός που παρ' όλες τις αντιξοότητες (Μικρασιατική Καταστροφή, οικονομική δυσπραγία, συνεχείς υποτιμήσεις της δραχμής) αναπτύσσεται διαρκώς.
Ακόμη και υπό συνθήκες οικονομικής κρίσης, όπως κατά την εποχή της χρεοκοπίας που κήρυξε η χώρα το 1893, μια σειρά έντονων διαβουλεύσεων διενεργούνταν πίσω από τους τοίχους του ξενοδοχείου. Ο Βρετανός εμπειρογνώμων και οικονομικός ακόλουθος της πρεσβείας Law πραγματοποιούσε τις συναντήσεις του και παρέθετε γεύματα στην ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.
Σήμερα, 136 χρόνια μετά η «Μεγάλη Βρεταννία» φιλοξενεί τους εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ή αλλιώς την «Τρόικα», που παρακολουθούν και εγκρίνουν τα δάνεια με τα οποία η Ελλάδα επιχειρεί να ξεπεράσει την οικονομική κρίση. Αναμενόμενο αν σκεφτεί κανείς ότι η «Μεγάλη Βρεταννία» βρίσκεται, λόγω της θέσης της, στο επίκεντρο όλων των σημαντικών εξελίξεων που συμβαίνουν στην καρδιά της Αθήνας. Τον Οκτώβριο του ’40 κατέστη έδρα της κυβερνήσεως, του βασιλέως, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας και των Συμμαχικών Δυνάμεων, ενώ τον Απρίλιο του ’41 οι Γερμανοί προχώρησαν στην επίταξή του και εκεί εγκαταστάθηκε το αρχηγείο της Wehrmacht. Με την απελευθέρωση της Ελλάδας έγινε η έδρα της προσωρινής κυβερνήσεως και των βρετανικών δυνάμεων.
Μία ιστορία που ξεκινά πριν… από τρεις αιώνες!
* 1874 Η «Μεγάλη Βρεταννία» δέχεται τον πρώτο της πελάτη. Ο ιδιοκτήτης Σ. Κέντρος και ο Στ. Λάμψας συμφωνούν να συνεργαστούν και αποκτούν έναντι 800.000 δρχ. την κυριότητα του ξενοδοχείου.
* 1888 Ο Στ. Λάμψας καθίσταται ο μοναδικός ιδιοκτήτης.
* 1910 Ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Πετρακόπουλος αναλαμβάνει τη διεύθυνση του ξενοδοχείου.
* 1991 Οι επίγονοι του Λάμψα, μέλη των οικογενειών Δοξιάδη, Λάμψα και Πετρακόπουλου, πούλησαν τις μετοχές τους στον όμιλο CIGA.
* 1994 O όμιλος CIGA εξαγοράστηκε από την πολυεθνική «Sheraton» με 450 ξενοδοχεία παγκοσμίως. Η «Sheraton», στη συνέχεια, μετασχηματίστηκε στον όμιλο Starwood Hotels and Resorts.
* 1999 H Starwood πούλησε στο επενδυτικό κοινό τις μετοχές της κρατώντας το management του ξενοδοχείου.
* 2000 Η Hyatt Regency A.E. εταιρεία συμφερόντων της Hyatt International S.A. και της οικογένειας Λασκαρίδη αποκτά μειοψηφικό πακέτο και εξασφαλίζει τον έλεγχο του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.
Πλεονέκτημα για την Starwood η σπουδαία φήμη του ξενοδοχείου
Του ΤΙΜ ΑΝΑΝΙΑΔΗ*
«H «Mεγάλη Βρεταννία» είναι ένα ξενοδοχείο με σπουδαία φήμη εντός και εκτός Ελλάδος. Πολλοί από τους ταξιδιώτες ξέρουν το ξενοδοχείο με το όνομά του και αυτό είναι το πλεονέκτημα για την Starwood και τη Luxury Collection.
Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη αλλά και απρόβλεπτη, ιδιαίτερα για την τοπική αγορά. Το ξενοδοχείο έχει μεγάλη εξάρτηση από τη συγκεκριμένη αγορά καθώς ενισχύει τη λειτουργία των εστιατορίων, τη διενέργεια δεξιώσεων και εκδηλώσεων.
H Starwood έχει ένα σύστημα κρατήσεων μέσα από το οποίο αξιολογούμε την κινητικότητα των επισκεπτών σε δύσκολες περιόδους. Εχοντας ως δεδομένο τους επαγγελματίες τουρίστες που προχωρούν σε κρατήσεις τουλάχιστον 6 μήνες νωρίτερα, η ουσιαστική ανάκαμψη εστιάζεται κατά το β’ εξάμηνο του 2012. Εντοπίζεται, ωστόσο, μία αυξητική τάση το καλοκαίρι του 2011 συγκριτικά με το ίδιο διάστημα του 2010.
Επιτρέψτε μου να σας αναφέρω ότι η Ελλάδα δεν είναι ενδεικτικό παράδειγμα για την πορεία της τουριστικής αγοράς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε από το δίκτυό μας στη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, την Τουρκία κι ένα μεγάλο μέρος χωρών της Ευρώπης με εξαίρεση την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία, παρουσιάζεται ήδη ανάκαμψη.
Στόχος της Starwood στην Ελλάδα, εν μέσω κρίσης, είναι να βρούμε τρόπους να προωθήσουμε τα ξενοδοχεία στο ευρύτερο κοινό μέσω του συστήματος κρατήσεων με ιδιαίτερη έμφαση την Αθήνα ως έναν ασφαλή προορισμό.
Οσον αφορά στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», προχωρούμε άμεσα στη ριζική ανακαίνιση του εστιατορίου Roof Garden και στη δημιουργία χώρου για καπνίζοντες στο Cigar Bar. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στο πλαίσιο της παροχής υψηλών υπηρεσιών πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης εγκαταστάσεων αλλά και εξοπλισμού σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου».
* Ο Τιμ Ανανιάδης είναι διευθυντής της Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. και γενικός διευθυντής στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία»
ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
Του ΝΙΚΟΥ ΔΑΝΔΟΛΟΥ*
«To 2011 θα είναι μία δύσκολη χρονιά. Στην Αθήνα τα ξενοδοχεία είναι, πέραν της τουριστικής διάστασης, οι κατεξοχήν χώροι υποδοχής για επιχειρηματίες ταξιδιώτες. Οι πορείες και οι διαδηλώσεις, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, έχουν δημιουργήσει συρρίκνωση του κύκλου εργασιών στα ξενοδοχεία της τάξεως του 25%.
Θεωρώ ότι η ουσιαστική παρέμβαση της Πολιτείας που θα δώσει ανάσα στον τουρισμό είναι να δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας στους ταξιδιώτες και να βελτιώσει την εικόνα της χώρας και του ιστορικού κέντρου της πόλης. Εχουμε υποβάλει πολλαπλά αιτήματα αλλά και προτάσεις στην κυβέρνηση σχετικά με τις πορείες και τις καταστρεπτικές συνέπειές τους, όπως επίσης και μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν για την αλγεινή εικόνα που δημιουργείται από τους ολοένα και αυξανόμενους μικροπωλητές.
Πρέπει άμεσα να υπάρξει παρέμβαση. Είναι δυσάρεστη εικόνα οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα αεροπορικώς να προσεγγίζουν το ιστορικό κέντρο της πόλης μόνο με το Μετρό, επειδή κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι...
Από την πλευρά μας παραμένουμε αισιόδοξοι και αυτό προσπαθούμε να μεταφέρουμε στο προσωπικό μας. Αναμφίβολα, η μείωση του ΦΠΑ είναι σημαντικό μέτρο κυρίως για τα εποχιακά ξενοδοχεία αν υπολογίσει κανείς ότι το κόστος μισθοδοσίας ξεπερνά το 40% του ετήσιου τζίρου.
Η διοίκηση του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» σε συνεργασία με τη διεθνούς κύρους ξενοδοχειακή αλυσίδα Starwood Ηotels and Resorts, η οποία έχει αναλάβει τη λειτουργική διεύθυνση, είναι σε διαρκή επαγρύπνηση προκειμένου να κρατήσουμε σε υψηλά επίπεδα την ποιότητα υπηρεσιών με επενδύσεις που ξεπερνούν σε ετήσια βάση τα 30 εκ. ευρώ».
* Ο Νίκος Δάνδολος είναι σύμβουλος Διοίκησης της Hyatt Regency Ξενοδοxειακή & Τουριστική (Ελλάς) Α.Ε. και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοxείων «ΛΑΜΨΑ» Α.Ε.
Ιστορικό πανέμορφο κόσμημα στην καρδιά της Αθήνας
Του ΓΙΑΝΝΗ ΡΕΤΣΟΥ*
«Το ιστορικό ξενοδοχείο «GRANDE BRETAGNE», το πρώτο ξενοδοχείο που δημιουργήθηκε στην πόλη μας αλλά και το πιο ιδιαίτερο κι αγαπητό λόγω της διαδρομής του, υπάρχει στην καρδιά της Αθήνας (στην Πλατεία Συντάγματος, απέναντι απ’ το Ελληνικό Κοινοβούλιο και το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη) πάνω από έναν αιώνα και παρακολουθεί «ιδίοις όμμασι» την ιστορία της πόλης - την στενά συνδεδεμένη με την ιστορία του έθνους.
Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, απ’ την καίρια και… στρατηγική του θέση, παρακολουθεί τον παλμό της πόλης και του αθηναϊκού λαού που άλλοτε γιορτάζει, πανηγυρίζει, διασκεδάζει, παρελαύνει κ.λπ. στην Πλατεία Συντάγματος κι άλλοτε διαμαρτύρεται - είτε με σωστό είτε με λαθεμένο τρόπο…
Για τα όσα δύσκολα απασχολούν γενικότερα την αθηναϊκή ξενοδοχία το ξενοδοχείο «Grande Bretagne» έχει σφαιρική άποψη, αφού διά εκπροσώπου του συμμετέχει και στο Δ.Σ. του συνδικαλιστικού μας οργάνου - της ΕΞΑ-Α.
Μαζί με το Δ.Σ. της ΕΞΑ-Α συμμετέχει στους αγώνες μας για επανατοποθέτηση του προορισμού και της πόλης στη συνείδηση Ελλήνων και ξένων, στην καταπολέμηση χρόνιων προβλημάτων που αφορούν στην εγκληματικότητα και στην ανομία στην πρωτεύουσα αλλά και στην εδραίωση μιας νέας άποψης για τη φιλοξενία στην Αθήνα - πιο θεματικής, πιο ποιοτικής και πιο σύγχρονης.
Ευχόμαστε να στέκει πάντα εκεί, ισχυρό, ανταγωνιστικό, μοναδικό αλλά και πανέμορφο κόσμημα για την πόλη».
* Ο Γιάννης Ρέτσος είναι πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής .

Αδέσμευτος τύπος

«Μαχαίρι» σε μισθούς και επιδόματα

Νέα μέτρα 12 δισ. ευρώ ζητεί το ΔΝΤ για την περίοδο 2012 - 2014

Μείωση των επιδομάτων που λαμβάνουν τα νοικοκυριά που βρίσκονται πάνω από το όριο της φτώχειας, ζητεί μεταξύ άλλων το ΔΝΤ

Μείωση των επιδομάτων που λαμβάνουν τα νοικοκυριά που βρίσκονται πάνω από το όριο της φτώχειας, ζητεί μεταξύ άλλων το ΔΝΤ (Φωτογραφία: Αρχείο ΔΟΛ )

Αθήνα

Νέα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 12 δισ. ευρώ ή 5% του ΑΕΠ θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση για την τριετία 2012 - 2014, όπως προκύπτει από την έκθεση του ΔΝΤ η οποία συνόδευσε την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου.
Τα μέτρα αναμένεται να συμφωνηθούν επίσημα κατά την τρίτη αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης του Μνημονίου, τον ερχόμενο Μάρτιο. Στην έκθεση διευκρινίζεται ότι μπορεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, αν σημειωθούν αποκλίσεις σε όσες μεταρρυθμίσεις έχουν δρομολογηθεί για το 2011.
Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ ζητεί:
- Στον δημόσιο τομέα κατάργηση φορέων που δεν παράγουν έργο, συγχώνευση φορέων που επιτελούν παρόμοιες λειτουργίες και συγκέντρωση των συναρμοδιοτήτων σε ένα υπουργείο, ώστε να τερματιστούν οι επικαλύψεις. Στο ίδιο πλαίσιο ζητεί απλοποίηση του τρόπου λειτουργίας του δημόσιου τομέα.
- Για το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο ζητεί πάγωμα των προσλήψεων στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αύξηση των ωρών εργασίας από τις 7 στις 8 και εναρμόνιση των συνθηκών με εκείνων του ιδιωτικού τομέα.
Επίσης, ζητεί μείωση των επιδομάτων ως αναλογία του βασικού μισθού και σύνδεσή τους με την εργασία που εκτελείται, αλλά και την εισαγωγή πλαφόν σε αυξήσεις και προαγωγές, ώστε να χορηγούνται πέραν της διετίας.
- Για τις ΔΕΚΟ προτείνει αύξηση των τιμολογίων προκειμένου να περιορισθούν τα κόστη, μείωση των επιδοτήσεων στους συγκοινωνιακών φορείς, πάγωμα προσλήψεων, συρρίκνωση προσωπικού, περιορισμό λειτουργικών δαπανών και μείωση του μισθολογικού κόστους.
- Στο σκέλος της φορολογίας προτείνει νέες αλλαγές στον ΦΠΑ με περαιτέρω μείωση των προϊόντων που υπάγονται στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ και εξάλειψη της γεωγραφικής διαφοροποίησης (όπως τα νησιά).
Ακόμη, το Ταμείο ζητεί μεταρρύθμιση της φορολογίας των επιχειρήσεων, ώστε να διευρυνθεί η φορολογική βάση. Προτείνει δε μείωση των συντελεστών αποσβέσεων, εξάλειψη των εξαιρέσεων από την υποχρέωση καταβολής φόρου και καλύτερο έλεγχο των ενδοομιλικών συναλλαγών. Στο ίδιο πλαίσιο ζητεί εξορθολογισμό της φορολογίας κεφαλαίου.
- Για τις κοινωνικές παροχές ζητεί την μείωση των επιδομάτων που λαμβάνουν τα νοικοκυριά που βρίσκονται πάνω από το όριο της φτώχειας. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το όριο της φτώχειας είναι 6.897 ευρώ ανά άτομο και 14.484 ευρώ ετησίως για ζευγάρι με 2 ανήλικα παιδιά.
Τέλος, συνιστά τη μείωση των αμυντικών δαπανών για όλο το διάστημα έως το 2014.

Newsroom ΔΟΛ

ΑΠΟΨΗ

Κατά καιρούς έχει αποδειχθεί ότι όταν το ελληνικό έθνος φθάνει στο χείλος της αβύσσου, μια μαγική δύναμη, ως από μηχανής θεός, κάνει την εμφάνισή της και το καθοδηγεί ξανά προς τη δόξα... Αλήθεια, γιατί όμως θα πρέπει να αγγίζουμε πάτο για να αποδεχθούμε ότι μπορούμε να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι, να ανταλλάξουμε δυο κουβέντες και να συμφωνήσουμε σε πέντε βασικά πράγματα; Χρόνια τώρα, όλοι συζητούν για τη διαφθορά στο Δημόσιο και όχι μόνον. Για την αδιαφάνεια από την οποία καλύπτονται πολλά από τα πεπραγμένα του δημόσιου τομέα.
Θέλουμε να λεγόμαστε σύγχρονο κράτος. Σε κανέναν δεν αρέσει ο χαρακτηρισμός «ψωροκώσταινα». Παρά ταύτα, μέχρι σήμερα έχουν γίνει ελάχιστα βήματα για να ξεφύγουμε από το παρελθόν. Χθες με το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών φάνηκε αχτίδα φωτός. Παπανδρέου και Σαμαράς βγήκαν και είπαν ότι συμφώνησαν. Οπου συμφώνησαν.
Ηταν θετικό το γεγονός ότι υπήρξε συναίνεση. Και μακάρι σε μεγάλα θέματα να υπάρχουν κοινές αποφάσεις. Χρειάζεται ο ελληνικός λαός πολιτικές συμφωνίες σε μεγάλα ζητήματα όπου κρίνεται το μέλλον του.
Οξύμωρο σχήμα στη χθεσινή ατμόσφαιρα ο «αδιάφθορος» Ν. Ρόβλιας, ο οποίος επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας υπήρξε ο «εισαγγελέας του ΠΑΣΟΚ» για τα σκάνδαλα. Κι επειδή η ζωή κάνει κύκλους, ο υφυπουργός Εσωτερικών βρέθηκε μπλεγμένος σε ρουσφέτια.
Λίγες μόνον ημέρες από την ανάληψη της εξουσίας από το κόμμα του με σημαία τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την καταπολέμηση της διαφθοράς, απεδείχθη ανακόλουθος. Η αναγκαστική «παραίτησή» του ήταν αναγκαία για μια κυβέρνηση που δεν έχει συμπληρώσει ακόμη τις εκατό μέρες της.

e-typos

No comments: