20.12.10

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ .

 

Nέες ερωτήσεις που αφορούν την Φωκίδα κατέθεσε η βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Κυρίας Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη, υπεύθυνη του κόμματος για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Τα θέματα αφορούν την Αγροφυλακή Φωκίδας, το ΙΚΑ Γραβιάς, την ΔΟΥ Λιδωρικίου και τους Αστυνομικούς Σταθμούς της Φωκίδας.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ : Τον Αξιότιμο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κύριο Χρήστο Παπουτσή.

ΘΕΜΑ :  Αστυνομικοί Σταθμοί Φωκίδας.

Οι Αστυνομικοί σταθμοί του Νομού Φωκίδας κλείνουν και απομένουν μόνο 6 αστυνομικά τμήματα και 2 αστυνομικοί σταθμοί οι οποίοι είναι βέβαιο ότι δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες αστυνόμευσης στο νομό κι αυτό γίνεται λόγω μη επάρκειας του προσωπικού για την επάνδρωση των συγκεκριμένων σταθμών. Αυτό συνεπάγεται ότι η αστυνόμευση, θα γίνετε πλέον με εκπομπές περιπόλων.

Το οδικό δίκτυο του Νόμου είναι άθλιο και κλείνει με την πρώτη κακοκαιρία. Έχει κριθεί στατιστικά από τα ποιο επικίνδυνα στην Ελλάδα αφού ο νόμος ήταν πρώτος σε τροχαία ατυχήματα το 2009 σε σχέση με τον πληθυσμό του.

Οι αποστάσεις κάλυψης αστυνόμευσης σε μερικές περιπτώσεις υπερβαίνουν τα 140 χιλ με επιστροφή που πρέπει να διανύσουν τα περιπολικά κατά την αποστολή τους για περιπολία ή περιστατικό που πρέπει να αντιμετωπίσουν.

Η συνεχής κίνηση των περιπολικών σε μεγάλες αποστάσεις και σε πεπαλαιωμένο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο συνεπάγεται υψηλό κόστος μετακινήσεων από πλευράς καύσιμων και φθορών των οχημάτων.

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός :

1. Ποια είναι η θέση του Υπουργείου στο συγκεκριμένο θέμα;

Η Ερωτώσα Βουλευτής  -  Αθήνα 17 Δεκεμβρίου 2010

Ουρανία Παπανδρέου – Παπαδάκη

————————————

———————–

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ : Τον Αξιότιμο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κύριο Χρήστο Παπουτσή.

ΘΕΜΑ :   Αγροφυλακή Φωκίδας.

Η Αγροφυλακή της Φωκίδας κλείνει και οι υπηρετούντες σ αυτή μετατάσσονται στο δασαρχείο τη στιγμή που υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα προσωπικού στην Αστυνομία από υπεράριθμες (πάνω από κάθε όριο)  παραιτήσεις που υποβλήθηκαν λόγω του Ασφαλιστικού.

Η αγροφυλακή στο Νομό καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες διότι η παραγωγή στο Νομό είναι κυρίως Αγροτική και δεν υπάρχουν άλλες υποδομές καθώς η βιομηχανική δραστηριότητα στο Νομό είναι ανύπαρκτη. Υπό αυτές τις συνθήκες θεωρώ ότι επιβάλλεται να συνεχιστεί η δράση της. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται όλοι οι Νομοί τις περιφέρειας με τα ίδια μέτρα και σταθμά.

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός :

1. Ποια είναι η θέση του Υπουργείου στο συγκεκριμένο θέμα;

Η Ερωτώσα Βουλευτής                   Αθήνα 17 Δεκεμβρίου 2010

Ουρανία Παπανδρέου – Παπαδάκη

—————————————-

  ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ : Τον Αξιότιμο Υπουργό Οικονομικών, Κύριο Γεώργιο Παπακωνσταντίνου.

ΘΕΜΑ:      Δ.Ο.Υ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ.

Μεγάλη έκταση στην κοινωνία του δήμου Δωρίδας έχει πάρει η φημολογούμενη κατάργηση της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. Οι πολίτες νιώθουν αγανάκτηση και αναφέρουν ότι για ακόμη μία φορά αντιμετωπίζονται σαν πολίτες δευτέρας κατηγορίας από το κράτος. Η συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ εξυπηρετεί χιλιάδες φορολογούμενους του νέου Δήμου Δωρίδας, ο οποίος καλύπτει σε έκταση το μισό νόμο Φωκίδος.  Η Δ.Ο.Υ. Άμφισσας βρίσκεται σε απόσταση 55 χιλιομέτρων από Λιδωρίκι. Η χρονική απόσταση πλησιάζει περίπου τα τρία τέταρτα από την έδρα του δήμου και πάνω από δυο ώρες από τα απομακρυσμένα  χωριά του Δήμου που έχουν απόσταση πάνω από 120 χιλιόμετρα και πλέον από την Άμφισσα, το οδικό δίκτυο του Νόμου είναι άθλιο και κλείνει με την πρώτη κακοκαιρία. Έχει κριθεί στατιστικά από τα ποιο επικίνδυνα στην Ελλάδα αφού ο νομός ήταν πρώτος σε τροχαία ατυχήματα το 2009 σε σχέση με τον πληθυσμό του .

Όπως γίνεται αντιληπτό η συνεχής μετακίνηση των πολιτών για τις διαδικασίες συναλλαγής τους με άλλη Δ.Ο.Υ. συνεπάγεται υψηλό κόστος μετακινήσεων, κίνδυνο και αρκετό προσωπικό χρόνο.

Συνεπώς ερωτάται o κ. Υπουργός :

1. Ποια η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα;

Η Ερωτώσα Βουλευτής  -  Αθήνα 17 Δεκεμβρίου 2010

Ουρανία Παπανδρέου – Παπαδάκη

-

No comments: