27.12.10

ΠΑΛΙ Η " ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ " ΜΑΣ .

 

    Διαβάσαμε στο " Λιδωρικιώτη " , μετά από τηλεφωνήματα φίλων της σελίδας μας , το εντελώς..αναίτια  , " οργισμενο γράμμα του αγαπητού Προέδρου , που , ούτε λίγο ούτε πολύ , δείχνει πως δεν έχει , και δεν είχε επι τρία χρόνια , πάρει ..χαμπάρι πως η Αρχαιολογική μας συλλογή , ΄ήταν άδεια !!!

   Όπως , δεν είχε πάρει ..χαμπάρι την άθλια σκουπιδο...κατάσταση που επικρατούσε στον προαύλιο χώρο , όταν μετά την απισκευή της στέγης , που έγινε πριν από..τρία ΄, περίπου , χρόνια , τα υπάρχοντα στην αυλή της Συλλογής , εκθέματα , ήταν " σκεπασμένα " κυριολεκτικά , από : Σάκους τσιμέντου μισογεμάτους , καδρόνια , σανίδια , σίδερα , κεραμίδια , ολόκληρα και..κομματιασμένα , ασβέστες , άμμο , σακούλες με διάφορα υπολείμματα δομικών υλικών , και πολλά άλλα οικοδομικά υλικά ...χύμα , στα οποία αν προσθέσετε και τα..σκουπίδια, που συγκεντρώνονται , δυστυχώς , απ' τα παιδιά των παρακείμενων Σχολείων , δίνουν την εικόνα της απόλυτης εγκατάλειψης και αδιαφορίας ..

    Θλιβερή , πραγματικά κατάσταση , για την οποία ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΣΤΗΚΕ , ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ , και ποιός ξέρει πόσα χρόνια θα ήταν η αυλή ..χωματερή , τυχαία λοιπόν , κάποια μέρα ανεβαίνοντας προς το Γυμνάσιο , κοιτάξαμε προς την αυλή και....ΜΕΙΝΑΜΕ ΚΑΓΚΕΛΟ !!αντικρύζοντας την άθλια κατάσταση που περιγράψαμε , λίαν...επιεικώς , φωτογραφήσαμε τότε την..αθλιότητα , και στείλαμε τις φωτογραφίες σε διάφορους αρμοδιο..ϋπεύθυνους , και βέβαια και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δελφών , ταυτόχρονα τηλεφωνήσαμε στην Εφορεία , και μιλήσαμε με την αρμοδία , για τη συλλογή Λιδορικίου κ. Τσαρούχα , στην οποία μεταφέραμε και προφορικά τα όσα περιγράψαμε , η παρέμβασή μας αυτή , είχε , ευτυχώς , αποτέλεσμα , η κ. Τσαρούχα , προφανώς..είδε μια κατάσταση , την οποία , φυσικά και δεν γνώριζε , και άμεσα επιλήφθηκε του θέματος και , ω του...θαύματος , ένα πρωινό , ήρθε ένα συνεργείο και καθάρισε την αυλή , αφήνοντας μόνο τα ογκώδη εκθέματα .

   Εδώ , αξίζει να σας αναφέρω και κάποιες ..λεπτομέρειες που φυσικά δεν γνωρίζετε , για την ενέργειά μου αυτή , που πιστεύω θα έκανε ΚΑΘΕ  ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΥΧΑΙΝΕ ΝΑ ΔΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ...ΧΑΛΙ , χαρακτηρίσθηκα από κάποιους ..¨λεβέντες " που ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ , κάτοικος..." ΡΟΥΦ " , τουτέστιν...ρουφιάνος , βέβαια...γιατί κατά τη..γνώμη τους έπρεπε να ..αδιαφορήσω και εγώ όπως και όλοι οι..αρμόδιοι , και όχι μόνον ...

   Καθαρίσθηκε τελικά το προαύλιο , αλλά σε λίγο χρόνο ξαναγέμισε σκουπίδια , αφού όλα τα παιδιά , και ..όχι μόνον , όλα τα χαρτιά , σακούλες , κυπελάκια , κουτιά αναψυκτικών , εκεί μέσα τα ρίχνουν . Επανήλθαμε , ερχόμενοι σε επικοινωνία με την κ. Τσαρούχα , που εν τω μεταξύ είχε ανέβει στο Λιδορίκι και γνωριστήκαμε , και παρακαλέσαμε και πάλι για τον καθαρισμό , αν και αυτό δεν λύνει το πρόβλημα , με το να καθαρίζεται δηλαδή 1-2 φορές το χρόνο , γιατί μέσα σε λίγες μέρες πάλι γεμίζει από σκουπίδια..

   Υπάρχει σχετικό φωτογραφικό αρχείο , που θα σας κάνει να...φρίξετε , και όχι μόνο απ' το Νουσείο , αλλά απ' όλο το χωριό μας , κάτι όμως για το οποίο ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ , ΑΓΝΩΣΤΟ ή μάλλοςν...γνωστο για ποιούς λόγους , που φυσικά δεν μπορούμε να αναφλερουμςε .

    Ανέξοδη και εκ του ασφαλούς , και πάντα εκ των΄..υστέρων , κριτική , και μάλιστα  ..οργισμ΄πενη , είναι εύκολο να κάνει ο..πάσα ένας , προσφορά όμως , δεν...βλέπουμε , εκτός αν στον τομέα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ , οι δραστηριότητες των Συλλόγων μας ... εξαντλούνται στα πολιτιστκά..τζερτζελοπανήγυρα και τα...χρωματιστά καπνογόνα .

   Για ενημέρωσή σας , αγαπημένοι μας φίλοι , και προ παντός , να μη πέφτετε θύματα παραπλανητικών ..παραπληροφορήσεων , σας δίνουμε όλη την σχετικη αλληλογραφία , και υποσχόμαστε , πολύ σύντομα να..ανασύρουμε , απ' το αρχείο μας ΌΛΕΣ  ΤΙΣ  ΘΛΙΒΕΡΕΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ .

   Τελειώνοντας , θα θέλαμε να αναφερθούμε..λιγουλάκι και στο άλλο θλιβερό μας Μουσείο , ΤΟ ΜΕΓΑ  ΔΑΠΑΝΗΡΟ  ΛΑΘΟΣ , το ΄περίφημο Λαογραφικό , που ..στοίχειωσε τόσα χρόνια . Κια το ωραίο ξερετε ποιό θα είναι ; Να δούμε καμιά καινούρια επιστολή , πληρη...οργής και...αγανάκτησης , για το χάλι και του Λ.Μ , που εξελίσσεται ..σταθερά , σε..σκουπιδότοπο και..ξέφραγο αμπέλι , και εδώ αναφέρουμε πως το Λ.Μ , έχει...διορισμένο εδώ και πάνω από δύο χρόνια Δ.Σ , όσο για τα ονόματα των..μελών ; καλύτερα να μη τα ..μάθετε , πάντως μέσα σ' αυτά είναι και τοόνομα του κ. Προέδρου της...Γκιώνας , αν θέλει ας κάνει παράπονα στον...εαυτό του , δυστυχώς αυτή είναι η...πραγματική πραγματικότητα , όσο για την...άλλη , που θέλουν , τάχαμου ..τάχαμου , να μας  παρουσιάσουν εκείνη είναι απλά..εικονική , αποκύημα ..αρρωστημένης φαντασίας...ακόμα επειδή , στο θέμα " αρχαιολογική συλλογή " έχουν παιχθεί πολλά..παιχνίδια , και έχουν λεχθεί και...μισές αλήθειες , θα κάνουμε μια εκτ΄νή αναφορά , αλλά όχι απόψε γιατί  η ώρα π'ερασε ..

         ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΟ  ΣΑΣ  ΞΗΜΕΡΩΜΑ

      Απ' το " Λιδωρίκι " με..ειλικρίνεια και αγάπη ...Κ.-

 

19.10.10

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ : ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗ ( ; )

11-11-09 Αρχαιολ.Συλλογή -Τσαγγάρικο 012

   Μόλις αυτή τη στιγμά , αγαπημένοι μας φίλοι , μας ενημέρωσαν απ' το χωριό μας , πως αδειάζουν την αρχαιολογική μας συλλογή , ήδη τα εκθέματα που υπήρχαν στις αίθουσες δεν υπάρχουν πια .

   Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει , αν και πιστεύουμε πως δεν είναι δυνατόν έτσι..απροειδοποίητα να παίρνουν τα εκθέματα , άρα κάποιοι αρμοδιοϋπεύθυνοι θα πρέπει να γνωρίζουν , ό,τι όμως και να συμβαίνει ΔΕΝ  ΠΡΕΠΕΙ  ΤΑ  ΕΚΘΕΜΑΤΑ  ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ  ΑΠ' ΤΟ  ΛΙΔΟΡΙΚΙ .

   Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε νεώτερα και να σας ενημερώσουμε .

 

 

 

19.10.10

ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗ .

image

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δελφών , σχετικά μα τα εκθέματα της συλλογής Λιδορικίου , μας είπαν πως : " Πράγματι μεταφέρονται κάποια εκθέματα στο Μουσείο Άμφισσας " , εμάς όμως φίλος απ' το χωριό μας , που μας ενημέρωσε σχετικά , πήγε στο Μουσείο μας και απ'ότι είδε το έχουν αδειάσει , δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει , αλλά ότι και να συμβαίνει , θα έπρεπε να υπάρχει ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ , ως πότε όλα θα γίνονται..εν κρυπτώ ;

 

 

 

 

 

 

 

20.10.10

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

11-11-09 Αρχαιολ.Συλλογή -Τσαγγάρικο 014

Σε σημερινή μας τηλεφωνική επικοινωνία , με αρμόδιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δελφών , σχετικά με τη μεταφορά των εκθεμάτων  στο Νουσείο Άμφισσας , μας δόθηκε η εξής εξήγηση .

   Λόγω εισροής υδάτων στην αίθουσα όπου φυλάσσονται τα εκθέματα , αλλά και των κακών συνθηκών φύλαξης ( υγρασία κλπ ) τα εκθέματα μεταφέρθηκαν προσωρινά στην Άμφισσα , να συντηρηθούν και να παραμείνουν μέχρις ότου , βελτιωθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις της Λιδορικιώτικης συλλογής , αφού όπως μας εδήλωσαν , τα αρχαία ευρήματα κινδυνεύουν να καταστραφούν .

   Θα πρέπει πάντως εδώ να τονίσουμε , πως εδώ και τρία σχεδόν χρόνια , η συλλογή είναι κλειστή , με τη δικαιολογία των κτιριακών επισκευών , ενώ παράλληλα , δεν καθαρίζονται οι έξω χώροι , όπου υπάρχουν εκτεθειμένα διάφορα ευρήματα , δεν έχουμε καταλάβει τελικά , ποιός είναι ο λόγος της τόσης καθυστέρησης , στις επισκευές , πάντως αν πρόκειται για λίγες χιλιάδες ευρώ , να καταστραφούν τα αρχαιολογικά ευρήματα , θα προτείναμε να μη γίνουν για μια χρονιά όλα αυτά τα.." πολιτιστικά " πανηγύρια , και με τα χρήματα αυτά να γίνουν οι βελτιώσεις , να σωθούν και τα ευρήματα αλλά και να λειτουργήσει , επί τέλους , και η συλλογή , γιατί  είναι δώρον...αδωρον , να λέμε πως έχουμε αρχαιολογική συλλογή , αλλά να είναι μονίμως κλειστή .

   Δείτε και τον προαύλιο χώρο που θυμίζει..χωματερή ..

11-11-09 Αρχαιολ.Συλλογή -Τσαγγάρικο 004

   Όλα αυτά που βλέπουμε , μας φέρνουν στο νου τις παλιές εκείνες αξέχαστες εποχές , που υπήρχε ο θεσμός της .." προσωπικής ..εργασίας " , κάτι τέτοιο μας λείπει νιμίζουμε , το ΠΡΟΣΩΠΙΚ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ  ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ  ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ....

               Καλή  σας μέρα , να περνάτε καλά......Κ.-

 

23.10.10

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗ .

11-11-09 Αρχαιολ.Συλλογή -Τσαγγάρικο 014

ΚΛΕΙΣΤΟΝ   ΛΟΓΩ....

         ΥΓΡΑΣΙΑΣ

Όλα τα έχουμε δει αγαπημένοι μας φίλοι , σε τούτο τον τόπο , αλλά να παραμένει τρία χρόνια και..βάλε , η αρχαιολογική μας συλλογή , λόγω...υγρασίας , δεν το ματαξαναείδαμε..

   Τέλος πάντων , μετά τα προχθεσινές σκηνές ..απείρου κάλλους , ούτε Ρι-Φι-Φι να ήταν , καταφέραμε να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τη συλλογή μας , αν και ό,τι ήταν να ..συμβεί , έχει συμβεί πριν από καιρό , και για να καταλάβετε την υπόθεση ας βάλουμε τα πράγματα στη σειρά τους .

   Επικοινωνήσαμε λοιπόν με την κ. Τσαρούχα , αρχαιολόγο της εφορείας αρχαιοτήτων Δελφών , η οποία κα μας εξήγησε τι ακριβώς συμβάινει . Κατ' αρχάς , οι αίθουσες έχουν αδειάσει από τα εκθέματα εδώ και 3 , περίπου , χρόνια , όταν δηλαδή επισκευάσθηκε η στέγη της συλλογής , και φυσικό ήταν να γίνει αυτό , γιατι αλλοιώς θα καταστρέφονταν τα εκθέματα .

   Όσο για την προχθεσινή επιχείρηση , δεν είχε καμιά σχέση με τα εκθέματα των αιθουσών αφού είχαν απόκαιρό μετφερθεί στην Άμφισσα , απλά ήρθαν για να μεταφέρουν στην Άμφισσα καί κάποια τεμαχισμένα μικροαντικείμενα , τα " όστρακα " , όπως τα χαρακτήρισε η κ. Τσαρούχα , που ήταν συσκευασμένα σε κιβώτια και αποθηκευμένα στη μικρή αποθηκούλα που υπάρχει στον προαύλιο χώρο , και που φαίνεται σε μια απ' τις φωτογραφίες .

  Πιστεύουμε βέβαια , πως θα πρέπει να πήραν και κάποια βαρειά εκθέματα που ήταν στον προαύλιο χώρο τελείως εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες , όλα λοιπόν τα εκθέματα και τα " όστρακα " μεταφέρθηκαν στο μουσείο Άμφισσας για να συντηρηθούν και να προστατευθούν , γιατί απ' όσα μας είπε η κ. Τσαρούχα η επικρατούσες στη συλλογή συνθήκες είναι...απαράδεκτες , αφού μπαίνουν νερά στις αίθουσες  , με κίνδυνο να καταστραφούν τα αντικείμενα .

   Μας είπε , επίσης , η κ.Τσαρούχα , πως γίνεται μελέτη , τώρα μετά από..τρία χρόνια , για να γίνουν οι κτιριακές επισκευές και βελτιώσεις , ώστε να είναι δυνατή η επιστροφή των αρχαίων στην έδρα τους . Βέβαια κανένας δεν γνωρίζει πόσο καιρό ακόμα θα ..μελετάται το..θέμα , και πόσο ακόμα καιρό θα χρεισθελι η..υλοποίηση της...μελέτης , που ακόμα , βέβαια , δεν έχει τελειώσει.." ζήσε μαύρε μου , μα φας ..τριφύλλι " , που λέει κι΄ο λαός μας ..

   Απ' ότι όμως καταλάβαμε , δεν απαιτείται και κανένα..τεράστιο ποσό για να επισκευασθεί το κτίριο , καο πολύ πιστεύουμε , πως αν όσα δίνουμε για μιά.." πολιτιστική " (!!!) καλοκαιρινή ν]βραδιά , τα δίναμε για τη συλλογή , τώρα τα εκθέματα , από καιρό ..θα ήταν στη θέση τους .

11-11-09 Αρχαιολ.Συλλογή -Τσαγγάρικο 009

11-11-09 Αρχαιολ.Συλλογή -Τσαγγάρικο 005

11-11-09 Αρχαιολ.Συλλογή -Τσαγγάρικο 010

Μέχρι να γίνουν όμως όλα αυτά , μελέτες...σχέδια και..υλοποίηση , δεν θα ήταν άσχημο να γίνει και ένα καθάρισμα του προαυλίου χώρου και να φύγουν από εκεί τα διάφορα στοιβαγμένα δομικά υλικά , όπως επίσης ελπίζουμε να έχουν μεταφερθεί και τα αρχαία αντικείμενα που είναι σκορπισμένα στην αυλή , αν πάλι δεν έχουν μεταφερθεί , ας τα βάλουν στην αποθήκη ή κάτω απ' το υπάρχον υπόστεγο .

   Για τον καθαρισμό του χώρου της συλλογής , έχουμε να κάνουμε μια..ταπεινή πρόταση . Απ' όσο γνωρίζουμε στο Δήμο μας υπηρετούν , με συμβάσεις 8 ή 18 μηνών , δεν έχει και τόση σημασία , αρκετοί και αρκετές , που έχουν προσληφθεί σαν καθαρίστριες , φύλακες , εργάτες γενικών καθηκόντων , μήπως , λέμε ...μήπως , κάποιοι ή κάποιες απ' αυτούς ή απ' αυτές θα μπορούσαν να λύσουν το ..πρόβλημα ; Λέμε ...μήπως...

   Τελειώνοντας , σας ενημερώνουμε πως η κ. Τσαρούχα , μας υποσχέθηκε να μας στείλει mail , με κάθε πληροφορία σχετική , το οποίο εμείς θα δημοσιεύσουμε για να ενημερωθέιτε και σεις σχετικά , μέχρι τότε ..

                 Να περνάτε καλά.....Κ.-

2.11.10

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

11-11-09 Αρχαιολ.Συλλογή -Τσαγγάρικο 014

Για την αποκατάσταση της αλήθειας , αγαπημένοι μας φίλοι , σχετικά με την μεταφορά των εκθεμάτων της Αρχαιολογικής μας συλλογής , στο Μουσείο της Άμφισσας , σας δίνουμε τη σχετική αλληλογραφία , που δίνει την εξήγηση .

Τι συμβαίνει με την αρχαιολογική συλλογή Λιδορικίου ;

Υπόψη κ. Τσαρούχα‏

From:
Kostas Kapsalis (kkapsalis@hotmail.com)

Sent:
Wednesday, October 20, 2010 12:28:56 AM

To:
Αρχαιολογική Εφορία Δελφών (iepka@culture.gr)

   Αγαπητή κ. Τσαρούχα ,
                                   με μεγάλη μας έκπληξη , μάθαμε πως σήμερα τα εκθέματα της μουσειακής αρχαιολογικής συλλογής του χωριού μας μεταφέρθηκαν απ' το Λιδορίκι στην Άμφισσα , έτσι τουλάχιστον μας είπε κάποια κυρία απ' την υπηρεσία σας .
   Το ότι άδειασε η συλλογή απ' τα εκθέματα , μας το επιβεβαίωσαν και χωριανοί μας , οι οποίοι και μας ενημέρωσαν για τα τεκταινόμενα . Άραγε εκεί αποσκοπούσε η πλήρης εγκατάλειψη της συλλογής μας ; Διότι πάνε πάνω από 2 χρόνια που είναι κλειστή με όλες τις ..συνέπειες , και τώρα εκκενώνεται , μήπως θα πρέπει κάποιος να μας δώσει κάποια απάντηση σε όλα αυτά ; Απευθύνομαι σε σας, γιατί πριν δυό , περίπου ,  χρόνια , είχατε ανταποκριθεί στην..έκκλησή μας για τον καθαρισμό του προαυλίου χώρου , για μια φορά μόνον , με αποτέλεσμα να ξαναγίνει..σκουπιδότοπος . Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για την τύχη της συλλογής , όπως επίσης και αν η σημερινή μεταφορά των εκθεμάτων , είχε γνωστοποιηθεί στην Δημοτική μας αρχή .
                                                 Ευχαριστώ εκ των προτέρων 
                                                            Με εκτίμηση 
                                                    Κωνσταντίνος Ευθ . Καψάλης 
                                                  Τηλ : 210 7010644  -  6946243033

 

 

7.11.10

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ " ΜΙΑ ΚΑΙ...ΜΟΝΑΔΙΚΗ "...

Επειδή , αγαπημένοι μας φίλοι , σήμερα , ερχόμενοι στο χωριό μας , ακούσαμε , από..σκοπού πάντα , πολλά και διάφορα ..περίεργα , σχετικά με την μεταφορά των εκθεμάτων , της Αρχαιολογικής μας συλλογής , και επειδή , όπως και παραπάνω είπαμε , η αλήθεια είναι μια και ..μοναδική , πέρα από σκοπιμότητες και ..μικροκομματικά οφέλη , ματαξαναδημοσιεύουμε σχετικά ντοκουμέντα για το παραπάνω θέμα , για να πάψουν κάποιοι να λένε όσα , ασύστατα , λένε , για το εν λόγω θέμα .

   Είτε το θέλουν , είτε ...όχι , τα πράγματα έχουν όπως αναφέρονται στο επίσημο έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δελφών , δηλαδή ο Δήμος Λιδορικίου δεν έχει καμιά απολύτως αρμοδιότητα για την συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Συλλογής , αφού έχει εκχωρηθεί η χρήση του , και ως εκ τούτου και η συντήρηση και ο καθαρισμός του στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού , και εν προκειμένω στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δελφών .

   Σαφέστατα , το παρακάτω έγγραφο της Εφορείας , διευκρινίζει πως ΤΩΡΑ  ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ  ΤΟΥ ΚΤΙΡΊΟΥ , όσο δε για την ..καθυστέρηση των επισκευών , αυτή οφείλεται , αποκλειστικά , στην..έλλειψη χρημάτων , πιστώσεων ..δηλαδή ..

  Αυτά προς αποκατάστασιν της..." πάσας ...αλήθειας " , και δεν πρόκειται να ματαξαναασχοληθούμε με τα διάφορα.." σενάρια " που μερικοί φκιάχνουν , σκόπιμα ..πάντα ..

    Αρκετά...

  Απ' το " Λιδωρίκι " με αγάπη ....Κ.-

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

 

Για την αποκατάσταση της αλήθειας , αγαπημένοι μας φίλοι , σχετικά με την μεταφορά των εκθεμάτων της Αρχαιολογικής μας συλλογής , στο Μουσείο της Άμφισσας , σας δίνουμε τη σχετική αλληλογραφία , που δίνει την εξήγηση .

Τι συμβαίνει με την αρχαιολογική συλλογή Λιδορικίου ;
Υπόψη κ. Τσαρούχα‏

From:
Kostas Kapsalis (kkapsalis@hotmail.com)

Sent:
Wednesday, October 20, 2010 12:28:56 AM

To:
Αρχαιολογική Εφορία Δελφών (iepka@culture.gr)

   Αγαπητή κ. Τσαρούχα ,
                                   με μεγάλη μας έκπληξη , μάθαμε πως σήμερα τα εκθέματα της μουσειακής αρχαιολογικής συλλογής του χωριού μας μεταφέρθηκαν απ' το Λιδορίκι στην Άμφισσα , έτσι τουλάχιστον μας είπε κάποια κυρία απ' την υπηρεσία σας .
   Το ότι άδειασε η συλλογή απ' τα εκθέματα , μας το επιβεβαίωσαν και χωριανοί μας , οι οποίοι και μας ενημέρωσαν για τα τεκταινόμενα . Άραγε εκεί αποσκοπούσε η πλήρης εγκατάλειψη της συλλογής μας ; Διότι πάνε πάνω από 2 χρόνια που είναι κλειστή με όλες τις ..συνέπειες , και τώρα εκκενώνεται , μήπως θα πρέπει κάποιος να μας δώσει κάποια απάντηση σε όλα αυτά ; Απευθύνομαι σε σας, γιατί πριν δυό , περίπου ,  χρόνια , είχατε ανταποκριθεί στην..έκκλησή μας για τον καθαρισμό του προαυλίου χώρου , για μια φορά μόνον , με αποτέλεσμα να ξαναγίνει..σκουπιδότοπος . Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για την τύχη της συλλογής , όπως επίσης και αν η σημερινή μεταφορά των εκθεμάτων , είχε γνωστοποιηθεί στην Δημοτική μας αρχή .
                                                 Ευχαριστώ εκ των προτέρων 
                                                            Με εκτίμηση 
                                                    Κωνσταντίνος Ευθ . Καψάλης 
                                                  Τηλ : 210 7010644  -  6946243033

 

image

Όπως βλέπετε λοιπόν , η μεταφορά των εκθεμάτων , που όλοι πιστέψαμε πως έγινε , δεν ήταν παρά μια λανθασμένη εκτίμηση , που ήταν αποτέλεσμα της έλλειψης πληροφόρησής μας , σε σχετική τηλεφωνική μας , μάλιστα , επικοινωνία η κ. Τσαρούχα είχε την ευγενή καλοσύνη να μας εξηγήσει λεπτομερώς την κατάσταση , που έχει ως εξής .

   Η αρχαιολογική μας συλλογή δεν άδειασε τώρα από τα εκθέματα , αλλά είναι άδεια εδώ και 2-3 χρόνια , απ' την εποχή δηλαδή που έγινε η αντικατάσταση της στέγης , και βέβαια για λόγους προφύλαξης των εκθεμάτων . Από τότε δε , είναι κλείστή η συλλογή , γιατί , δυστυχώς , οι συνθήκες που επικρατούσαν εντός του κτιρίου δεν ήταν οι κατάλληλες και υπήρχε άμεσος κίνδυνος καταστροφής των ευρημάτων , έκτοτε , γίνονται κάποιες μελέτες για την βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων , που μέχρι σήμερα , τουλάχιστον , δεν έχουν ολοκληρωθεί .

   Το κυριότερο βέβαια πρόβλημα είναι η έλλειψη των απαραίτητων πιστώσεων για τις βελτιώσεις αυτές , όπως επίσης και της εγκατάστασης κλιματισμού , θέρμανσης και ψύξης , ώστε να αποφευχθούν οι ζημιές των εκθεμάτων .

   Η κ. Τσαρούχα επίσης μας ενημέρωσε πως το κτίριο όπου φιλοξενείται η συλλογή , έχει εκχωρηθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού , το οποίο  έχει πλέον την υποχρέωση του καθαρισμού και συντήρησής του , κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει .

   Τελειώνοντας , θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δελφών , για την πλήρη ενημέρωσή μας , όπως επίσης και την κ . Τσαρούχα για την μέχρι σήμερα βοήθειά της και να παρακαλέσουμε όπως , στα πλαίσια πάντα των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων τους να βοηθήσουν στην επαναλειτουργία της Αρχαιολογικής μας συλλογής και στον καθαρισμό του προαυλίου χώρου .

                   Καλό  σας  βράδυ , να περνάτε  καλά ......Κ.-

No comments: