24.5.14

ΔΕΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΑΟΣ

Άρθρο παρέμβαση της Βουλευτού κ. Ασπασίας Μανδρέκα

Ημερομηνία δημοσίευσης:23/05/2014

Κυριαρχεί η αντίληψη ότι οι ευρωεκλογές είναι εκλογές δεύτερης κατηγορίας, δεύτερης σημασίας, σε σύγκριση με τις Εθνικές.

Η ψήφος στις ευρωεκλογές θεωρείται χαλαρή και αντισυστημική ψήφος, αφού ο ψηφοφόρος πιστεύει ότι δεν διακινδυνεύει τίποτα και είναι μια ευκαιρία να τιμωρήσει αλλά όχι να καταψηφίσει οριστικά το κόμμα που κυβερνά.

Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο. Και αυτό γιατί; Η κρίση στην Ελλάδα αλλά και η κρίση που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη καθιστά αδήριτη την ανάγκη να ενδυναμωθούν οι δυνάμεις εκείνες που πιστεύουν και αγωνίζονται για ακόμη περισσότερη Ευρώπη, ενώ αντίστοιχα να αποδυναμωθούν οι φυγόκεντρες εκείνες δυνάμεις του ευρωσκεπτικισμού.

Πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό ότι στις ευρωεκλογές της 25ης Μαϊου κρίνεται το μέλλον της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας μέσα στο Διεθνές περιβάλλον.

Η κρίση των ψηφοφόρων αυτή τη φορά πρέπει να βασιστεί στην πραγματική πολιτική πρόταση των κομμάτων.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει ένα τεράστιο αγώνα προκειμένου να αποφύγουμε την άτακτη χρεοκοπία και το απόλυτο χάος για την ελληνική κοινωνία. Σε δυο χρόνια έγιναν μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να έχουν γίνει μέσα σε είκοσι χρόνια. Η Ελλάδα σταθεροποιήθηκε και βαίνουμε προς την ανάκαμψη χάρη στην επιμονή και τη δουλειά της σημερινής κυβέρνησης και κυρίως χάρη στις θυσίες και την υπομονή του ελληνικού λαού.

Θα ήταν, λοιπόν, μέγα λάθος τούτη την ώρα να αφήσουμε να δημιουργηθεί ξανά αστάθεια εξαιτίας των ευρωεκλογών. Ένα άσχημο αποτέλεσμα σε αυτές τις εκλογές θα δημιουργήσει αναπόφευκτα ξανά αστάθεια η οποία μπορεί να έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Όπως προανέφερα χρειάστηκαν πολλές θυσίες για να σηκωθεί η Ελλάδα στα πόδια της. Αλλά θα αρκούσε ένα ατύχημα στις εκλογές της επόμενης Κυριακής για να πάνε όλα «στράφι» και να γυρίσουμε πάλι εκεί που βρισκόμασταν πριν από τέσσερα χρόνια.

Τώρα χρειαζόμαστε σταθερότητα περισσότερο από ποτέ. Αποφύγαμε τα χειρότερα αλλά ο κίνδυνος να γυρίσουμε πίσω δεν έχει αποτραπεί τελείως.

Ένα άσχημο αποτέλεσμα θα γίνει όπλο στα χέρια των δυνάμεων που αποζητούν την αποσταθεροποίηση για τη χώρα. Οι δυνάμεις αυτές είναι εκείνες που με περισσή ανευθυνότητα έχουνε προαναγγείλει ότι σε μια τέτοια περίπτωση, θα ζητήσουν πρόωρες εθνικές εκλογές.

Ο Ελληνικός λαός, όμως, δεν θέλει τώρα πρόωρες εκλογές γιατί κάτι τέτοιο θα προκαλούσε αποσταθεροποίηση η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε πολλή μεγάλη περιπέτεια.

Τούτη την ώρα η καθένας από εμάς πρέπει να σκεφτεί όλα αυτά και με μοναδικό κριτήριο τη λογική και την πραγματικότητα να επιλέξει και να στηρίξει το ορθό, το ξεκάθαρο, το βασισμένο σε επιχειρήματα, το αποτελεσματικό. Να πει όχι στο αβέβαιο, στο αντιφατικό σε αυτό που οδηγεί σε σκοτεινές διαδρομές, σε ότι θα γυρίσει τη χώρα μας πίσω.

Πάμε, λοιπόν, μπροστά! Ολοκληρώνουμε την πολύκοπη προσπάθεια για την ανόρθωση της χώρας μας.

Στηρίζουμε τη μόνη σταθερή και αποτελεσματική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας που οδηγεί με βέβαια βήματα στην έξοδο από την κρίση και καθιστά ξανά την Ελλάδα αξιόπιστο και ισότιμο μέλος της Ευρώπης των κρατών – μελών.

Στηρίζουμε δυνατά σε αυτές τις ευρωεκλογές την Ευρώπη που οραματίστηκε ο ιδρυτής της παράταξης μας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Στηρίζουμε τη Νέα Δημοκρατία, στηρίζουμε δυνατά την Πατρίδα και το μέλλον της.  

 

Ώρα  της  Φωκίδας

No comments: