29.5.14

ΜΠΑ….

ΠΟΙΟΣ είχε πει προσφάτως (σύμφωνα με διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου) «Εγώ δεν χάνω από τον Τσίπρα»; Ποιος, μωρέ, το είχε πει, ποιος το είχε πει! Μου είναι αδύνατον -θα φταίει και η ηλικία- να... θυμηθώ! Πάσα βοήθεια δεκτή...

ΕΒΓΑΛΑΝ ειδήσεις που σαλεύουν οι ευρωεκλογές! Πρώτον, ότι ο Σαμαράς έπρεπε να ηττηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να ανακοινώσει «αλλαγή πορείας». Προφανώς δεν γνώριζε τα βάσανα του κόσμου στις εφορίες ούτε τις εγκυκλίους του τραγικού Θεοχάρη. Επίσης, δεν... ήξερε τίποτα για τα χαράτσια που γονατίζουν τη μεσαία τάξη! Δεν είχε ακούσει τίποτα για τον σαδισμό του οικονομικού επιτελείου εις βάρος των πολιτών.

ΤΑ «ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ» του «συστήματος» (που βγαίνουν σε κανάλια και ραδιόφωνα) διαδίδουν από χθες ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές» με πρόταση (!!!) που θα κατατεθεί στην τρόικα τον Σεπτέμβριο. Μακάρι, αλλά μέχρι να το δω, επιτρέψτε μου να διατηρώ τις αμφιβολίες μου...

ΔΕΥΤΕΡΟΝ! Οι ψηφοφόροι (βασανισμένοι, τσαλακωμένοι, ισοπεδωμένοι) είχαν συμπεριφορά «λαϊκής Δεξιάς», ακόμη και όσοι προτίμησαν τη νεοφιλελεύθερη (αυτήν τη στιγμή) λόγω μέτρων Ν.Δ. (που υπέστη συντριπτική αλλά ευτυχώς όχι ταπεινωτική ήττα από τους «αναρχοαυτόνομους» του Τσίπρα), δίνοντας μια «τελευταία ευκαιρία».

ΑΚΟΜΗ και αυτοί που εγκατέλειψαν απογοητευμένοι τη «συντηρητική παράταξη» -περισσότερο για να εκδικηθούν, παρά για να δώσουν «δύναμη» στο πρώην κόμμα του Αλαβάνου (με τις... άγριες συνιστώσες)- είχαν μια διασπορά εκκωφαντική προς αυτήν την κατεύθυνση. Δείτε τι εννοώ:

Ο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη έλαβε 103.200 ψήφους (ποσοστό 2,72%), οι Ελληνες Ευρωπαίοι Πολίτες 51.248, η Ενωση για την Πατρίδα και τον Λαό 39.734, το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών 38.579, οι Γέφυρες 34.928, το Παναθηναϊκό Κίνημα 27.903, η Ενωση Κεντρώων (του θρυλικού Λεβέντη) 24.095, η Κοινωνία 22.995, ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας 11.327. Σχεδόν 330.000 ψήφοι, αρκετές περισσότερες από όσες μάζεψε η Ελιά του Βενιζέλου.

ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 125.515 ψήφους περισσότερες από τη Ν.Δ., θα καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ! Ναι! Ηρθε η ώρα -μάλλον υπάρχει και χαρακτηριστική καθυστέρηση- για τη μεγάλη Κεντροδεξιά. Για την οποία θα είναι περήφανοι οι οπαδοί της.

ΤΡΙΤΟΝ (θα την πω την αμαρτία μου), ο Αδωνις επέδειξε -στα πάνελ- σπάνια ευστροφία στην ερμηνεία του αποτελέσματος σε σχέση με άλλους υπουργούς που κοίταζαν τις κάμερες με το βλέμμα της... αγελάδας και μίλαγαν για «νίκη». Τι είναι αυτό το... πράγμα! Εχετε δει καμιά ομάδα να τρώει τέσσερα γκολ και να πανηγυρίζει;

http://www.dimokratianews.gr/

No comments: