29.5.14

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ Ν.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ , ΠΑΠΑ ΚΑΟ ΛΑΓΟ

 

29.05.2014

 

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την επανεμφάνιση του Ν. Μιχαλολιάκου στη Βουλή, καθώς πιθανότατα την προσεχή Τετάρτη η Ολομέλεια θα κληθεί να αποφασίσει επί των αιτήσεων άρσης της ασυλίας του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής και των δύο ακόμη προφυλακισμένων βουλευτών Χρ. Παππά και Ι. Λαγού.
Οι τοποθετήσεις των τριών τελευταίων προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον μετά και το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, που ανέδειξε το κόμμα ως τρίτη πολιτική δύναμη. Σημειώνεται ότι η Χρυσή Αυγή έχει χαρακτηρίσει παράνομη την προφυλάκιση των βουλευτών της, από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στη Βουλή.

Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και αφού προηγουμένως η Εισαγγελία παράσχει την απαιτούμενη άδεια, προκειμένου να γίνει η μεταγωγή του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και των δύο βουλευτών από τις Φυλακές Κορυδαλλού.
Με βάση όσα είχαν συμβεί κατά τη μεταγωγή των Γ. Γερμενή και Ευ. Μπούκουρα στη Βουλή πριν από τις ευρωεκλογές, τα μέτρα αναμένεται να είναι αυστηρά.
Σημειώνεται ωστόσο ότι ο πρόεδρος της Βουλής έχει δώσει εντολή για πλήρη σεβασμό στη δικονομική διαδικασία, ενώ όπως έγινε και την προηγούμενη φορά έτσι και τώρα οι τρεις βουλευτές θα έχουν δικαίωμα ψήφου και λόγου.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής έχει εισηγηθεί την άρση της ασυλίας τους και πλέον η Ολομέλεια είναι εκείνη που θα λάβει την τελική απόφαση με ψηφοφορία.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ζητείται να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών και για σύσταση παράνομου αρχείου, ειδικά στην περίπτωση του Χρ. Παππά.

http://www.dimokratianews.gr

No comments: