5.12.10

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ..

 

Για «εν ενεργεία τρομοκρατικές οργανώσεις» κάνει λόγο η ΕΛΑΣ

Οπλοστάσιο στη Νέα Σμύρνη, έρευνες σε όλη την Αθήνα

Σε εξέλιξη βρίσκονται μεγάλης έκτασης έρευνες, σε ολόκληρη την Αθήνα, μετά την έφοδο, νωρίς το απόγευμα, σε γκαράζ, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης όπου ανακαλύφθηκαν μεγάλες ποσότητες όπλων.

H αστυνομία ανακοίνωσε ότι μέσα στο γκαράζ βρέθηκαν τρία υποπολυβόλα, τα δύο τύπου Scorpion, δύο τυφέκια Καλάσνικοφ, επτά πιστόλια (τύπων glock, cz, baikal), ένας σιγαστήρας, γεμιστήρες, πολλά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 50 κιλά εκρηκτικού μείγματος Anfo, τέσσερις χειροβομβίδες και 200 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ.

Τα όπλα που βρέθηκαν μεταφέρονται στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες.

Έρευνα διεξάγεται και σε διαμέρισμα στον Πειραιά.

Σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες από την αστυνομία, οι έρευνες θα συνεχιστούν, ενώ έχουν γίνει τουλάχιστον δέκα προσαγωγές.

Υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας που δεν επιθυμούν να κατονομαστούν, υποστήριξαν ότι οι έρευνες αφορούν σε "εν ενεργεία τρομοκρατικές οργανώσεις" ενώ δεν διέψευσαν την πληροφορία πως ορισμένα από τα όπλα που βρέθηκαν σήμερα, απεικονίζονται σε φωτογραφία η οποία συνόδευε πρόσφατη προκήρυξη.

Η επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία για το σύνολο των ερευνών αναμένεται να γίνει αύριο, μετά την ολοκλήρωσή τους.

Ελευθεροτυπία

 

Συγχωνεύουν εφάπαξ με συντάξεις και μερίσματα!

Του Κ. ΚΑΤΙΚΟΥ
Σχέδιο σωτηρίας για το εφάπαξ που προβλέπει τη συγχώνευση του Ταμείου Πρόνοιας με το επικουρικό (ΤΕΑΔΥ) και το Μετοχικό Ταμείο (ΜΤΠΥ) των Δημοσίων Υπαλλήλων, εξετάζουν τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, με στόχο να βρεθούν λεφτά για να αρχίσει να πληρώνεται το βοήθημα, έστω και αν θα είναι μειωμένο σε σχέση με αυτό που περιμένουν να πάρουν όσοι έχουν ήδη βγει και όσοι πρόκειται να βγουν στη σύνταξη.
Η «τριπλή» ενοποίηση βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων τις τελευταίες μέρες, καθώς μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει καταλήξει στις τελικές της προτάσεις.
Το σχέδιο χειρίζονται ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης και ο υφυπουργός Οικονομικών Φιλ. Σαχινίδης. Η συνένωση του εφάπαξ με το ταμείο επικουρικής σύνταξης και το «Μετοχικό» των δημοσίων υπαλλήλων δεν αποτρέπει τις μειώσεις, αλλά είναι «το μη χείρον βέλτιστον», όπως είπαν στον «ΑΤ» αρμόδια στελέχη, εξηγώντας ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ένα μέρος των πόρων του ΤΕΑΔΥ (έχει πλεόνασμα 130 εκατ. ευρώ) για να πληρώνεται το εφάπαξ μειωμένο μεν, αλλά σε καλύτερους χρόνους και όχι μετά από μια 5ετία.
Το σχέδιο για το ψαλίδισμα στο εφάπαξ τελεί υπό την έγκριση της τρόικας, η οποία στην τελευταία επίσκεψή της πρότεινε το εξής απλό: «Αφού δεν έχει λεφτά το ταμείο, τότε να δώσετε πίσω τις εισφορές στους υπαλλήλους».
Το μελέτησαν και αυτό στο ΤΠΔΥ και διαπίστωσαν ότι σήμερα ένας ασφαλισμένος με 35ετία, δικαιούται να πάρει πίσω κατά μέσο όρο εισφορές 16.000 ευρώ, ενώ το εφάπαξ που δικαιούται ξεπερνά τα 40.000 ευρώ!
Το πρόβλημα είναι πιεστικό και οι μειώσεις στο εφάπαξ, όπως πρώτος αποκάλυψε ο «ΑΤ» στο φύλλο της 6ης Νοεμβρίου, είναι στο τραπέζι από τη στιγμή που το έλλειμμα του ΤΠΔΥ (1,3 δισ. ευρώ) θεωρήθηκε από τη Eurostat ως κρατικό έλλειμμα και ως εκ τούτου για να μειωθεί θα πρέπει και εδώ να γίνουν περικοπές.
Λεφτά στο ταμείο δεν υπάρχουν και οι άλλες λύσεις που εξετάζονται είναι είτε να μπει ένας έκτακτος φόρος (εισφορά) της τάξης του 2%-3% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων (σ.σ. λύση που έχει προταθεί από το 2008 και δεν προχώρησε), είτε να μειωθεί οριζόντια κατά ένα ποσοστό το ποσό του εφάπαξ, είτε ακόμη και να πληρώνεται με δόσεις…
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ!
Μέσα στη συγκυρία που συμβαίνουν όλα αυτά, στο χρεοκοπημένο Ταμείο Πρόνοιας, αναλαμβάνει νέος πρόεδρος ο Ν. Παπαροδόπουλος (αναλογιστής-μαθηματικός). Η σύμπτωση είναι ότι προέρχεται από ασφαλιστική εταιρεία του Ομίλου Ασπίς, που όπως όλοι θυμούνται έχει χρεοκοπήσει! Τυχαίο ή όχι, ο μάνατζερ που προέρχεται από εταιρεία που έκλεισε, καλείται τώρα να σώσει από μια βέβαιη στάση πληρωμών το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Μακάρι να τα καταφέρει.

adesmeytos

 

  ΑΠΟΨΗ

Κατά καιρούς έχει αποδειχθεί ότι όταν το ελληνικό έθνος φθάνει στο χείλος της αβύσσου, μια μαγική δύναμη, ως από μηχανής θεός, κάνει την εμφάνισή της και το καθοδηγεί ξανά προς τη δόξα... Αλήθεια, γιατί όμως θα πρέπει να αγγίζουμε πάτο για να αποδεχθούμε ότι μπορούμε να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι, να ανταλλάξουμε δυο κουβέντες και να συμφωνήσουμε σε πέντε βασικά πράγματα; Χρόνια τώρα, όλοι συζητούν για τη διαφθορά στο Δημόσιο και όχι μόνον. Για την αδιαφάνεια από την οποία καλύπτονται πολλά από τα πεπραγμένα του δημόσιου τομέα.
Θέλουμε να λεγόμαστε σύγχρονο κράτος. Σε κανέναν δεν αρέσει ο χαρακτηρισμός «ψωροκώσταινα». Παρά ταύτα, μέχρι σήμερα έχουν γίνει ελάχιστα βήματα για να ξεφύγουμε από το παρελθόν. Χθες με το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών φάνηκε αχτίδα φωτός. Παπανδρέου και Σαμαράς βγήκαν και είπαν ότι συμφώνησαν. Οπου συμφώνησαν.
Ηταν θετικό το γεγονός ότι υπήρξε συναίνεση. Και μακάρι σε μεγάλα θέματα να υπάρχουν κοινές αποφάσεις. Χρειάζεται ο ελληνικός λαός πολιτικές συμφωνίες σε μεγάλα ζητήματα όπου κρίνεται το μέλλον του.
Οξύμωρο σχήμα στη χθεσινή ατμόσφαιρα ο «αδιάφθορος» Ν. Ρόβλιας, ο οποίος επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας υπήρξε ο «εισαγγελέας του ΠΑΣΟΚ» για τα σκάνδαλα. Κι επειδή η ζωή κάνει κύκλους, ο υφυπουργός Εσωτερικών βρέθηκε μπλεγμένος σε ρουσφέτια.
Λίγες μόνον ημέρες από την ανάληψη της εξουσίας από το κόμμα του με σημαία τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την καταπολέμηση της διαφθοράς, απεδείχθη ανακόλουθος. Η αναγκαστική «παραίτησή» του ήταν αναγκαία για μια κυβέρνηση που δεν έχει συμπληρώσει ακόμη τις εκατό μέρες της.

e-typos

No comments: