22.1.11

ΤΑ ΕΝ...ΔΗΜΩ..

 

  Με χαρά μας , αγαπημένοι μας φίλοι , μάθαμε , πως ο Δήμος μας προχωράει γοργά , για την οργάνωση της ηλεκτρονικής εφημερίδας του ( ιστοσελίδας ) , κάτι που όλοι περιμένουμε . Σχετικό σχόλιό μας είχαμε αναρτήσει προ ημερών , σας το δίνουμε πάλι , γιατί , δεν ξέρω αν κάνουμε λάθος , πιστεύουμε πως η σωστή προβολή έχει τη μεγαλύτερη αξία , στην εποχή μας τουλάχιστον .

  Δυστυχώς , οι παλιές ιστοσελίδες , " λειτουργούν " ακόμα , παρότι Δήμος Λιδορικίου δεν υπάρχει πιά , πάνω σ' αυτό , καθαρώς ..ενημερωτικά , απευθυνόμαστε προς τον αγαπητό μας Δήμαρχο , ας βάλει κάποιον σχετικό να τις καταργήσει , βάζοντας μια προσωρινή ανακοίνωση , μέχρι να λειτουργήσει η καινούρια , και είναι προτιμότερο να καθυστερήσει λίγο η λειτουργία , απ' το να ..λειτουργήσει στα παλιά ..πρότυπα .

  Δεν γνωρίζουμε τι έχει κατά νου ο κ. Δήμαρχος , και ούτε θέλουμε να τον.." συμβουλεύσουμε " , άλλωστε δεν είμαστε ειδικοί , τεχνικά τουλάχιστον , αλλά θα παρακαλούσαμε ό,τι γίνει να γίνει σωστό , και εξηγούμαστε : Να έχει " ανθρώπινη " ταυτότητα , και όχι..την ξύλινη κλασσική δημοσιοϋπαλληλική εμφάνιση και συμπεριφορά , γιατί τότε θα έχουμε μια απ' τα..ίδια ...

   Και μια και ..πιάσαμε τα ..διαδικτυακά , θα παρακαλούσαμε τον κ. Δήμαρχο , να βάλει στις άμεσες προτεραιότητές του και την " κάλυψη " του Δήμου ολόκληρου , με internet  δωρεάν για τους δημότες , την διαδικτυακή ομπρέλα που λένε , κάτι που έπρεπε να έχει από καιρό γίνει , παρά τις πολλές μας αιτήσεις στην προηγούμενη Δημοτική αρχή , είναι απαράδεκτο να είναι η Επαρχία μας , στις τελευταίες θέσεις στην τεχνολογία .

  Συνεχίζοντας , θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε και άλλη μια..εκκρεμότητα ή μάλλον μια..ακόμα παλιά πληγή , που αφορά στα ΜΜΕ του Δήμου μας . Όπως καλά γνωρίζετε , ο Δήμος μας έβγαζε και μια .." πολύχρωμη " και πολύ.." ευωδιαστή " εφημερίδα , τριμηνιάια αν δεν κάνουμε λάθος , τον περίφημο " Δημοτικό παλμό " , που έκανε οτιδήποτε άλλο απ' το να..ενημερώνει τους δημότες , όπως διατυμπάνιζε .

   Πολλές , πάρα πολλές , φορές , είχαμε έρθει σε ευθεία αντίθεση με τα γραφόμενα αλλά την  εν γένει..τακτική της , που φυσικά ήτα το..αυτολιβάνισμα και η αυτοπροβολή , με δημοσίευση σε κάθε ΄φύλο , δεκάδων φωτογραφιών των ιδίων , κάτι βέβαια που έφερνε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα . Πραξηγημένα , είχε εξελιχθεί απ' τους αρμόδιους συντάκτες , σε ..προπαγανδο..λιβανιστικό φυλλάδιο , συγκεκριμένων , δυστυχώς , ανθρώπων , που δεν είχαν και τα ανάλογα.." φόντα " για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της προβολής του Δημοτικού έργου , προσωπικά , πάμπολλες φορές είχαμε θυμίσει την περίφημη παροιμία του σοφού μας λαού , που μιλάει για ..μεταξωτά βρακιά και..επιδέξιους ...λους..

  Είναι , κακό , πολύ κακό πράγμα , να ταυτίζεις τον εαυτό σου με την όποια εξουσία , συγκυριακά..αποκτήσεις , και δυστυχώς αυτά είναι τα αποτελέσματα της , αυστηρά ..κομματικής , επιλογής , των υποψηφίων Δημ.Συμβούλων κλπ, ενέργεια όμως που έχει πολλές και..άσχημες συνέπειες . Πρώτα - πρώτα , τίποτα δεν πάει μπροστά , και μη μου πείτε όχι , γιατί..δεν θα σας ..πιστέψω , αλλά και ότι γίνεται γίνεται , συν΄θηως , πάλι με τα ίδια , κατα κανόνα κομματικο..ρουσφετολογικά κριτήρια ..

   Κάτι επίσης που μας έκανε εντύπωση και προσπα΄θούμε να ..βγάλουμε άκρη , είναι το ότι ο Δήμος Δωρίδας , φέρεται ότι χρωστάει 1.207.239 e , ΄σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος , χωρίς φυσικά κανένας μας να γνωρίζει από τι και γιατί , δημιουργήθηκε αυτό τπ χρέος . Πληροφορίες..που πλανώνται , αναφέρουν πως το χρέος οφείλεται απ' τον παλιό Δήμο Ευπαλίου , και το κυριώτερο , πως είναι πολύ μεγαλύτερο .

  Ακόμα διαβάσαμε , πως είναι και στο Ευπάλιο ανύπαρκτη η Υπηρεσία Καθαριότητας , όπως περίπου και στο Δήμο Λιδορικίου , κάτι βέβαια , που εποδεικνύεται εγκληματικό . Φοβούμαστε ακόμα , πως έχουμε πολλά να..μάθουμε , κοινώς μας περιμένουν.." εκπλήξεις ", όχι ευχάριστες φυσικά ,για κάτι που όμως πρέπει να ενημερωθούμε όλοι οι Δημότες .

   Γι΄αυτό , θα παρακαλέσουμε τον κ. Δήμαρχο , μόλις θα είναι σε θέση να δώσει απαντήσεις στα πολλά-πολλά ερωτήματα που υπάρχουν , να κάνει μια ενημερωτική συγκέντρωση των δημοτών και στις τέσσερις ενότητες , Λιδορίκι , Ευπάλιο , Ερατεινή , Κροκύλειο , και να δώσει τις απαντήσεις στα ερωτήματα , αλλά και να μας ενημερώσει και για άλλα θέματα , που ΄, ίσως , δεν γνωρίζουμε , όπως επίσης κάνουμε έκκληση , και έχουμε λόγους..αντικειμενικούς , στις διάφορες επιτροπές ,που έχουν κυρίως σχέση με τοπικού ενδιαφέροντος θέματα , να συμπεριληφθούν και ΜΗ  ΑΙΡΕΤΟΙ και  κυρίως ΜΗ  ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ δημότες , που θα έχουν και τη γνώση αλλά και το..μεράκι και το πάθος για τον τόπο τους , και για να αποφευχθούν τυχόν ..παρεξηγήσεις , εξαιρούμε την ταπεινότητά μας ..δια πάσα..ενδεχόμενον , που λένε..

   Πολλά , πάρα πολλά θα μπορούσαμε να πούμε , να μιλάμε για..ώρες , αλλά αυτό δεν θα είχε καμιά απολύτως σημασία και..αξία , όπως και κάθε μονόλογος άλλωστε , περιμένουμε τον κ. Καπεντζώνη , υλοποιώντας ττις προ..και μετεκλογικές του δεσμεύσεις να καλέσει όλους τους Δημότες σε ανοιχτή δημόσια συγκέντρωση , όπου όλα θα τεθούν επί..τάπητος ..

   Τελειώνοντας..τελειωτικά , θα θέλαμε να θυμίσουμε κάποιες προεκλογικές δεσμεύσεις , του φίλου αλλά και συγγενούς , Προέδρου του τοπικού μας διαμ/τος , ήδη φεύγει ο πρώτος μήνας κι' ακόμα τίποτα για τα περιβόητα...ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ , εκτός αν τα..ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ...για δείτε...

%c2%92%c2%b1%c2%b8%c2%b5%c2%b9%c2%ac-%c2%91%c2%b3

’±¸µ¹¬-‘³.šÉ½-½¿Â 23-9-07 006_thumb[2]_thumb[3][3]

B¸µ¹¬ 14-11-2009 003_thumb[2]

5-4-09  Βαθειά 001

Αντώνης 18-8-2010 004

   Μη ξεχνάμε , πως όπου να' ναι φτάνει Πάσχα , θ' αρχίσουν πάλι τα ..μποτιλιαρίσματα , επειδή κάποιοι μαγαζάτορες το ..θέλουν ; Ε..όχι βέβαια ...

Θα ..περιμένουμε  πολύ ;...

 

 

14.1.11

ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ

Από την 1 Ιανουαρίου  2011 , έπαψε να υπάρχει πια ο Δήμος Λιδορικίου , και ως εκ τούτου και οι ιστοσελίδες του , που όπως πολλές φορές έχουμε γράψει , ήταν από..μέτριες..κακές έως..απαράδεκτες .

   Ένα " εργαλείο " , για το οποίο ξοδεύτηκαν μπόλικα λεφτά , που θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στο Δήμο μας , δυστυχώς βρέθηκε σε..ακατάλληλα χέρια , και όχι μόνο δεν πρόσφερε τίποτα , αλλά   πολλές φορές , με τα λάθη και την έλλειψη γνώσης στοιχειωδών επικοινωνιακών κανόνων , μάλλον έβλαψε το Δήμο .

   Χωρίς ενημέρωση , χωρίς στόχους και , δυστυχώς , δίχως τέλος και αρχή , αντί να πληροφορούν τους υποψήφιους επισκέπτες της Δωρίδας , μάλλον τους..μπέρδευαν . Σήμερα , από περιέργεια μπήκαμε στη Δημοτική σελίδα και με έκπληξή μας είδαμε πως εξακολουθεί να υπάρχει εκείνη η..ταλαίπωρη ιστοσελίδα ( www.lidoriki.gov.gr  ) που με τις ελλείψεις και τα λάθη της , είχε " εκθέσει " πολλές φορές και το Δήμο Λιδορικίου αλλά και τους Λιδορικιώτες , που σε τίποτα δεν έφταιγαν..

   Θα έπρεπε , κατά την ταπεινή μας γνώμη  , πριν την έναρξη της Δημοτικής θητείας , 1-1-2011 , να έχει δημιουργηθεί η καινούρια ιστοσελίδα , του νέου πλέον Δήμου Δωρίδας , κάτι που δυστυχώς δεν είδαμε . Γνωρίζουμε τις πολλές δυσκολίες που υπάρχουν , γνωρίζουμε ακόμα πως , η ιστοσελίδα , για την προηγούμενη τουλάχιστον , δημοτική αρχή , δεν είχε , κακώς , και μεγάλη..αξία , και είχε μάλλον αφεθεί στην τύχη της , αφού πολλές φορές λάθη χοντρά , απαράδεκτα , είχαν δει το φως της δημοσιότητας και κανένας δεν τα πήρε.." χαμπάρι " για καιρό , και μάλιστα όταν τους ενημερώσαμε σχετικά , για καιρό έμειναν έτσι .

   Τέλος πάντων ό,τι έγινε ..έγινε , τώρα όμως θα πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα , και μάλιστα το συντομότερο δυνατό , αφού δεν έχουν και κανένα οικονομικό κόστος .

   Ας ξεκινήσει λοιπόν ο Δήμος μας το ..ξεκαθάρισμα των ιστοσελίδων , τις οποίες αν κάτσει κανείς και τις διαβάσει θα..καραφλιάσει , ύστερα ιστοσελίδες Δήμου Λιδορικίου , απ' τη στιγμή που έπαψε υπάρχων ο Δήμος , δεν νομίζουμε πως έχουν λόγο ύπαρξης ..Κ.Κ.-

No comments: