27.1.11

ΑΜΕΣΗ ...ΔΡΑΣΗ...

 

  .... Χρειάζεται στο χωριό μας , για κάποια θέματα , που καί οικονομικό κόστος δεν έχουν αλλά και απόλυτως αναγκαία είναι .

 

img_0290

   Απαραίτητη είναι η δημιουργία υπηρεσίας καθαριότητας στο χωριό μας , που κακώς δεν έγινε τόσα χρόνια , με αποτέλεσμα να βλέπουμε συχνά..πυκνά εικόνες σαν την παραπάνω .

   Και όταν λέμε καθαριότητα του χωριού δεν εννοούμε φυσικά το ..ψευτοκαθάρισμα της Βαθειάς , αλλά μιλάμε για ολόκληρο το χωριό , που δεν θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε  κι' απ' τα καθαρότερα ..

  Πρώτα - πρώτα χρειάζεται μιά επιχείρηση " καθαρό χωριό " , να μπουν τα πράγματα σε κάποια σειρά , και μετά βέβαια χρειάζεται καθημερινή καθαριότητα . Ελπίζουμε η νέα Δημοτική αρχή να μη..εφαρμόσει την παλιά..μέθοδο , που περίμεναν απ'τομ μπάτρμπα Μήτσο το Λαρύγγα να καθαρίσει ολόκληρο χωριό , αν είναι δυνατόν !!

   Ξεκινήστε το καθάρισμα απ' τις Λάκκες , όπου το αλσάκι που είναι πλάϊ στο Δασαρχείο , έχει ..εξελιχθέι σε ..χωματερή , ανεβήτε μετά στα σχολεία μας , εκεί κι' αν υπάρχει σκουπιδαριό , κι' αναρωτιέται κανέις , καλά τα σχολεία δεν έχουν προσωπικό καθαριότητας ; Και το λέμε αυτό , γιατί οι χώροι κάτω , δίπλα και ,προστά απ' τα σχολεία είναι ..σκουπιδότοποι . Βέβαια αυτό είναι θέμα που θέλει πολλή κουβέντα , γιατί αν κάθε μέρα 10 λεπτά τα παιδιά με την εποπτεία κάποιου καθηγητή και δάσκαλου , έκαναν μια μικρή προσπάθεια , τα προαύλια θα ήταν καθαρά ..

Βαθειά-Αγ.Κων-νος 23-9-07 002

  Ένα απ' τα βασικά μας προβλήματα είναι και η .." αποκατάσταση " της..νομιμότητας αλλά και της..αισθητικής στη Βαθειά , αλλά καισ το χωριό ολόκληρο . Πριν κάμποσα χρόνια ξεφύτρωσε , αυθαίρετα , χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου κλπ , αυτό το άθλιο κατασκεύασμα , που κάποιοι ( τόσο τους..κόβει ) το θεωρούν καλλιτέχνημα . Δεν γνωρίζουμε πως , γιατί , και από ποιόν πάρθηκε αυτή η πρωτοβουλία καυτασκευής αυτού του μαντρο..εκτρώματος που αλλοιώνει τη φυσιογνωμία του χωριού μας , στο κεντρικότερό του σημείο , προσβάλλοντας δε και βάναυσα την αισθητική των χωριανών μας .

  Η..απόσυρσή της , αποτελεί απαίτηση των Λιδορικιωτών και , διατί μα το κρύψωμεν άλλωστε , μέχρι πρό τινος , ήταν απαίτηση και των σημερινών μελών της Δημοτικής αρχής , ελπίζουμε πως δεν το έχουν ξεχάσει , γιατί θα θυμηθούμε εκίνο το ωραίο : ..Δάσκαλε που..δίδασκες...κλπ..κλπ..

   Βέβαια , υπάρχουν και πολλά άλλα .." αυθαίρετα " στο χωριό μας , και μάλιστα επί του κεντρικού δρόμου , αυθαίρετα που.." βγάζουν..μάτια " και όμως παραμένουν εκεί προκαλώντας το λαϊκό αίσθημα , ας κάνει μια βόλτα ο κ. Δήμαρχος , που είναι και ειδικός , και θα καταλάβει...πολά , πάρα πολλά...

Κυκλοφοριακό 18-8-09 001

  Κυκλοφοριακό , άλλο μεγάλο Λιδορικιώτικο βάσανο , που εξελίσσεται σε...κατστροφικό για το χωριό μας . Η λύση είναι μία , μοναδική και σχετικά εύκολη : Η  ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ , που για κάποιο διάστημα είχε γίνει με άριστα αποτελέσματα , αλλά δυστυχώς άγνωστοι (...γνωστοί ..) λόγοι την κατήργησαν , με τα γνωστα αποτελέσματα , να μη μπορεί κανέις να περάσει απ' τα μποτιλιαρίσματα ..

   Πολλά , πάρα πολλά είναι τα προ΄λήματα που περιμένουν λύση , καλό θα ήταν ο κ. Δήμαρχος να κάνει μια λαϊκή συνελευση στην αίθουσα του Δημαρχείου , να μπορέσουν οι δημότες να εκφράσουν τα παράπονα και τις απόψεις τους ..κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει...

    Π Ε Ρ Ι  Μ Ε Ν Ο Υ Μ Ε .....

No comments: