21.1.11

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ..

 

Tα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής

 

Οι θέσεις των δύο κομμάτων για την υπόθεση του σκανδάλου της Siemens που δημοσιοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης χρέους της Ελλάδας και τα χρέη του Δημοσίου που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών μονοπωλούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Φαιδρό παιχνίδι με τα ονόματα"

Για μαγείρεμα ονομάτων που έγινε με καθαρά κομματικές επιδιώξεις επικοινωνιακού χαρακτήρα κάνει λόγο η "Ε" σχετικά με την κατανομή ευθυνών στα σκάνδαλα της Siemens.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Θα πληρώνουμε και την ασπιρίνη!

"Την εντολή "ου αρρωστήσεις"... θα πρέπει να ακολουθούν πιστά, όπως όλα δείχνουν, σύντομα οι Ελληνες,  τονίζει η εφημερίδα καθώς "το υπουργείο Υγείας σε μία προσπάθεια να μειώσει ακόμη περισσότερο τις δαπάνες για την περίθαλψη, φαίνεται να εξετάζει πλέον και την εξαίρεση δεκάδων διαδεδομένων σκευασμάτων από τη λίστα όσων αποζημιώνονται από τα Ταμεία".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πότε θα βγείτε σε σύνταξη και πόσα χρόνια μπορείτε να αναγνωρίσετε"

Τις λεπτομέρεις για την αναγνώριση και εξαγορά συντάξιμου χρόνου αναφέρει η Αυριανή

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Υπουργοί σπιούνοι με σχέδιο Γιώργου"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με πρόσχημα την καλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπουργείων, εφαρμόζει μακιαβελικές μεθόδους για να διατηρήσει τον έλεγχο στο κόμμα του".

ΕΘΝΟΣ: "Νέο φιάσκο για τα πορίσματα της Siemens"

Mε καταλογισμό μόνο "πολιτικών και άλλων τυχών ευθυνών" έληξαν οι εργασίες της Εξεταστικής για τη Siemens, αναφέρει το Έθνος, κάνοντας λόγο για διαφαινόμενο φιάσκο.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ετοιμάζουν προβοκάτσια για τις 6 Φεβρουαρίου"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σπασμωδικές κινήσεις ετοιμάζουν παρακυβερνητικά κυκλώματα με στόχο την υπονόμευση της μεγάλης συγκέντρωσης των Ορθοδόξων Χριστιανών στις 6 Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Μπλεγμένος ο Σημίτης και οκτώ υπουργοί στο σκάνδαλο Ζίμενς"

Tα ονόματα των πρώην υπουργων της ΝΔ που "ενοχοποιεί" το ΠΑΣΟΚ και των πρώην υπουργων του ΠΑΣΟΚ που "ενοχοποιεί" η ΝΔ παρουσιάζει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πράσινο "πλυντήριο" για μίζες 200 εκατ. ευρώ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "για τις λεόντειες συμβάσεις της Siemens με τον ΟΤΕ, το έργο του ηλεκτρονικού συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4i), τα εξοπλιστικά προγράμματα, και ειδικότερα αυτό του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot, σε πολύ μεγάλες αγορές στον ΟΣΕ και στον ΗΣΑΠ, καθώς και σε πλειάδα άλλων έργων, που στη συντριπτική πλειοψηφία έγιναν επί κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη, υπολογίζεται ότι δόθηκαν ως μίζες σε πολιτικούς και κρατικούς παράγοντες ποσά που, σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις πλησιάζουν τα 200.000.000 ευρώ".

ΕΣΤΙΑ: "Σήμερα ένθετο 21 Ιανουαρίου 1901"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ιδιαιτέρως συνιστούμε να διαβάσετε στην εσωτερική σελίδα του ενθέτου τα περί της ανακαλυφθείσης Σημαίας των Αθηνών της Επαναστάσεως του 1821. Πρόκειται για ιστορικό ντοκουμέντο".

Η ΑΥΓΗ: "Σκάνδαλο η "κάθαρση" από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δικομματική συμφωνία για πλήρες κουκούλωμα του σκανδάλου της Siemens, με πλειοδοσία ονομάτων πολιτικά "καμένων". Καμιά αναφορά, στα πορίσματα, στα στοιχεία που συνδέουν το μαύρο ταμείο της Siemens με τα ταμεία των δύο κομμάτων, παρά την ομολογία Τσουκάτου".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Το κράτος ο πιο μεγάλος μπαταχτσής"

Ο μεγαλύτερος οφειλέτης είναι ο δημόσιος τομέας, τονίζει η εφημερίδα την ώρα που η κυβέρνηση παρουσιάζει μειωμένο κατά 37% το έλλειμμα του 2010, αποκρύπτοντας, όμως, τα απλήρωτα χρέη του Δημοσίου.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πολιτικά παίγνια για τη Siemens"

"Σε πολιτικά παίγνια εντυπωσιασμού, που συνοδεύτηκαν από έντονο παρασκήνιο, πιέσεις και διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ κυρίως, αλλά και της ΝΔ, εξελίχθηκε η διαμόρφωση των προτάσεων των δύο μεγάλων κομμάτων στην Εξεταστική για την υπόθεση Siemens" σχολιάζει η Καθημερινή.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Κλειδώνει" στο 20% το "κούρεμα" του χρέους"

Τα σενάρια περι αναδιάρθρωσης του ελληνικού πραγματεύεται η εφημερίδα, η οποία τονίζει πως το κούρεμα θα αφορά ποσό από 50 έως 80 δισ. ευρώ και η "ανάσα" για την Ελλάδα θα είναι 10-16 δισ. ευρώ.

Ο ΛΟΓΟΣ: " "Παζάρι" για το πόρισμα"

"Μετά από ολονύκτιες συσκέψεις των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens, οι εκπρόσωποι των πέντε κομμάτων υπολογίζεται ότι κατέληξαν σε κατάλογο με συγκεκριμένα ονόματα στα οποία αποδίδονται είτε πολιτικές είτε άλλες ευθύνες για τις επίμαχες συμβάσεις" αναφέρει ο Λόγος.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Σε ΠΑΣΟΚ- ΝΔ οι ευθύνες για το σκάνδαλο "ΖΗΜΕΝΣ"

"Το ΚΚΕ κατέθεσε χθες στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής το πόρισμα του για το σκάνδαλο της "ΖΗΜΕΝΣ". Επουσιώδεις και δημαγωγικές οι κυβερνητικές προτάσεις για το νόμο περί ευθύνης υπουργών".

ΤΑ ΝΕΑ: " "Καλλικράτης" και στα σχολεία"

Το νέο σχολικό χάρτη της χώρας που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας παρουσιάζει η εφημερίδα. Περιλαμβάνει εκτεταμένες συγχωνεύσεις, συνενώσεις και δημιουργία πολυδύναμων σχολείων.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Κατάθεση φωτιά για Κώστα Σημίτη!"

"Σύμβουλος του τότε υπουργού αναφέρει μίζα 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Ισχυρίζεται ότι στο ΚΥΣΕΑ... εξαπατήθηκε ο τότε πρωθυπουργός. Δεν τον κάλεσαν, όμως, ούτε για απλή διευκρίνιση".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: "Γιώργος: Δεν κάνω εκλογές την άνοιξη"

"Απογαλακτισμό από το πατρικό ΠΑΣΟΚ θέλει ο πρωθυπουργός. Ο Ακης αμύνεται και θυμίζει:- Εγώ παρέδωσα το μυστικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ το '96 στον Σημίτη. - Εγώ μάζεψα τα λεφτά για το διαζύγιο του Ανδρέα" αναφέρει η εφημερίδα.

ΜΕΤΡΟ: "Στο κόκκινο" οι νέοι δήμοι"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "άγνωστες οι συνολικές οφειλές των ΟΤΑ. Ενας στους τρεις δήμους δεν έχει δώσει οικονομικά στοιχεία. Στο 1,7 δισ. υπολογίζει τα χρέη η ΤτΕ". ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "14% ακριβότερο το νερό στη Θεσσαλονίκη"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Πρόκληση για την ανάπτυξη- Ο Γ. Παπανδρέου εξήγγειλε στην Κοζάνη το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ευρωασπίδα για μείωση του κόστους δανεισμού"

Τα σενάρια για διακρατική παρέμβαση μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) με απευθείας αγορά ομολόγων χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κερδοσκοπικές πιέσεις από τις αγορές που μεταδόθηκαν από διεθνή πρακτορεία παρουσιάζει η εφημερίδα.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Διέξοδο "βλέπει" η αγορά. Το ΧΑ με 2,62% προεξοφλεί λύση για το χρέος"

"Σημαντικές εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναμένεται μέσα στο επόμενο δίμηνο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Την ίδια ώρα, διαψεύδονται από κυβέρνηση και Κομισιόν για ήπια αναδιάρθρωση του χρέους που δημοσιεύονται στον διεθνή Τύπο. Αντίθετα ευνοϊκά βλέπουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι αγορές".

ΚΕΡΔΟΣ: "Πώς το κράτος θα εξοφλήσει τα χρέη του προς τους ιδιώτες"

Συνέντευξη του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, φιλοξενεί η εφημερίδα

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πληθαίνουν τα σενάρια για αναδιάρθρωση χρέους"

Την φημολογία περί αναδιάρθωσης χρέους της Ελλάδας παρουσιάζει και η Ναυτεμπορική. "Ισχυρή, παρά τις διαψεύσεις, παραμένει η φημολογία περί επικείμενης λύσης στο ελληνικό δημόσιο χρέος, που θα προβλέπει τη διευκόλυνση της Ελλάδας για την εξόφληση των υφιστάμενων ομολόγων, με δάνειο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας" τονίζει.

Ελευθεροτυπία

No comments: