29.1.11

ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ελλάδα σε... άσυλο


ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ πλήρως ο προχθεσινός πρωτοσέλιδος τίτλος μας «Ελλάδα, το μπάχαλό σου»!
Οσα συνέβησαν με την απίστευτη εισβολή των λαθρομεταναστών στη Νομική Σχολή δεν θα μπορούσαν να τα διανοηθούν σε οποιοδήποτε στοιχειωδώς ευνομούμενο κράτος…
***
ΚΑΤ’ αρχήν, τρεις μέρες πριν από την εισβολή η Αστυνομία γνώριζε την επιχείρηση, που οργάνωσαν «συνιστώσες» του ΣΥΡΙΖΑ…
…Αλλά άφησαν καμιά… τριακοσαριά εξαθλιωμένους αλλοδαπούς να βγάλουν τα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια, να γεμίσουν ένα ολόκληρο καράβι, να φθάσουν στην Αθήνα, όπου τους περίμεναν ειδικά ναυλωμένα πούλμαν για να τους μεταφέρουν από τον Πειραιά στο Κέντρο της Αθήνας, στη Σόλωνος, και να εγκατασταθούν άνετα στις αίθουσες της Νομικής Σχολής!!!
Το φαντάζεστε;
***
ΚΑΙ από εδώ αρχίζουν τα άλλα σχιζοφρενικά σενάρια…
Η… καθεύδουσα κυβέρνηση παραπέμπει το πρόβλημα στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου!..
…Ο πρύτανης το κάνει πάσα στην Αστυνομία!..
…Η Αστυνομία στον Παπουτσή!..
…Ο Παπουτσής ξανά στους πρυτάνεις!..
…Οι πρυτάνεις στους εισαγγελείς!..
***
ΚΑΙ οι μέρες και οι νύχτες περνούσαν, με ένα κράτος και μια ολόκληρη Ελλάδα να διασύρονται διεθνώς!
ΚΑΙ μέσα σ’ όλα να κυριαρχεί η γελοιότητα με το διαβόητο «άσυλο»!..
Προς Θεού, μη θίξουμε το πανεπιστημιακό άσυλο!..
…Αλλά οι εκατοντάδες παράνομοι λαθρομετανάστες που κατέλαβαν τη Νομική Σχολή, η οποία διέκοψε τα μαθήματα και τη λειτουργία της, δεν έθιξαν το άσυλο;
***
ΜΕΧΡΙ τη στιγμή –αργά το βράδυ– που γράφεται το παρόν δεν εκδηλώθηκε ακόμη η επιχείρηση εξόδου των καταληψιών. (Και εύχομαι να μη χυθεί αίμα!..).
ΘΑ κλείσω όμως το άρθρο με την εξωφρενική δήλωση του Συριζιώτη Αλαβάνου, που, απαντώντας στην απόφαση Σαμαρά να καταργηθεί επιτέλους το λεγόμενο άσυλο, είπε.
– «Δεν είναι Ελληνας όποιος ζητάει την κατάργηση του ασύλου, όπως ο Σαμαράς»!
(Σε ποιους… κρετίνους απευθύνεται ο… «προοδευτικός» σύντροφος;).

 

«Δεν είναι Έλληνας όποιος ζητάει την κατάργηση του ασύλου»...

Σφοδρή επίθεση σε Ν.Δ., ΛΑΟΣ αλλά και όσους ζητούν την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, εξαπέλυσε ο Αλέκος Αλαβάνος, δηλώνοντας ότι: «Δεν είναι Έλληνας όποιος ζητάει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, όπως ο κ. Σαμαράς». Με παρέμβασή του στην τηλεόραση του Σκάι, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνθηκε της διατήρησης του ασύλου τονίζοντας ότι «είναι οργανικό στοιχείο του ελληνικού πολιτισμού». Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον ίδιο, κινήσεις όπως η κατάληψη της Νομικής είναι χρήσιμες για την προβολή και την επίλυση του προβλήματος των λαθρομεταναστών που δεν μπορούν να πάρουν νόμιμα χαρτιά για να ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και την ΕΕ.
Θεωρώντας ωστόσο ότι η κατάληψη στη Νομική δεν ήταν η πλέον εύστοχη κίνηση, καθώς, όπως επεσήμανε θα μπορούσαν να βρεθούν «πιο εύστοχες κινήσεις ... θα άξιζε να κάνουν κατάληψη στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα, στο κέντρο, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας και να συνδυάσουν το θέμα των δικαιωμάτων με το ζήτημα του τερματισμού της κατάστασης όπου η Ελλάδα έχει γίνει αποθήκη ανθρώπινης δυστυχίας, αφού με βάση το Δουβλίνο ΙΙ η Ευρωπαϊκή Ένωση καθηλώνει στη χώρα μας πρόσφυγες που θέλουν να πάνε στις οικογένειές τους στη Βρετανία, τη Σουηδία ή αλλού». Τόνισε δε επ’ αυτού ότι: «Την Ελλάδα τη συμφέρει να γίνει γνωστό σε όλη την Ευρώπη ότι σε στιγμή μάλιστα μεγάλης οικονομικής κρίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση την έχει κάνει αποθήκη ανθρώπινης δυστυχίας και ότι αυτό πρέπει να σταματήσει με την κατάργηση της συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ».
Ν.Ζ.

adesmeytos

                  ΑΠΟΨΗ ..

Κατά καιρούς έχει αποδειχθεί ότι όταν το ελληνικό έθνος φθάνει στο χείλος της αβύσσου, μια μαγική δύναμη, ως από μηχανής θεός, κάνει την εμφάνισή της και το καθοδηγεί ξανά προς τη δόξα... Αλήθεια, γιατί όμως θα πρέπει να αγγίζουμε πάτο για να αποδεχθούμε ότι μπορούμε να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι, να ανταλλάξουμε δυο κουβέντες και να συμφωνήσουμε σε πέντε βασικά πράγματα; Χρόνια τώρα, όλοι συζητούν για τη διαφθορά στο Δημόσιο και όχι μόνον. Για την αδιαφάνεια από την οποία καλύπτονται πολλά από τα πεπραγμένα του δημόσιου τομέα.
Θέλουμε να λεγόμαστε σύγχρονο κράτος. Σε κανέναν δεν αρέσει ο χαρακτηρισμός «ψωροκώσταινα». Παρά ταύτα, μέχρι σήμερα έχουν γίνει ελάχιστα βήματα για να ξεφύγουμε από το παρελθόν. Χθες με το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών φάνηκε αχτίδα φωτός. Παπανδρέου και Σαμαράς βγήκαν και είπαν ότι συμφώνησαν. Οπου συμφώνησαν.
Ηταν θετικό το γεγονός ότι υπήρξε συναίνεση. Και μακάρι σε μεγάλα θέματα να υπάρχουν κοινές αποφάσεις. Χρειάζεται ο ελληνικός λαός πολιτικές συμφωνίες σε μεγάλα ζητήματα όπου κρίνεται το μέλλον του.
Οξύμωρο σχήμα στη χθεσινή ατμόσφαιρα ο «αδιάφθορος» Ν. Ρόβλιας, ο οποίος επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας υπήρξε ο «εισαγγελέας του ΠΑΣΟΚ» για τα σκάνδαλα. Κι επειδή η ζωή κάνει κύκλους, ο υφυπουργός Εσωτερικών βρέθηκε μπλεγμένος σε ρουσφέτια.
Λίγες μόνον ημέρες από την ανάληψη της εξουσίας από το κόμμα του με σημαία τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την καταπολέμηση της διαφθοράς, απεδείχθη ανακόλουθος. Η αναγκαστική «παραίτησή» του ήταν αναγκαία για μια κυβέρνηση που δεν έχει συμπληρώσει ακόμη τις εκατό μέρες της.

e-typos

No comments: