29.1.11

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΑΘΗ...

 

   Ένα σωρό ευρώπουλα ξοδεύτηκαν , αγαπημένοι μου φίλοι , για να φκιαχτεί το περιβόητο Λαογραφικό Μουσείο , ενώ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένας χώρος , μια αίθουσα για τον πολιτισμό , θα μου πείτε πως ο..πολιτισμός όπως τον εννοούσαν κάποιοι , προσφερόταν 5 μέρες το χρόνο , κι' αυτές με συγκεκριμένο σκοπό , εισπρακτικό , για το Σύλλογο και φηφοθηρικό για το Δήμο .

Λ.Μουσείο

 

   Δαπανηρό λάθος το είχαμε χαρακτηρίσει απ ' την πρώτη στιγμή που , με μεγάλη..πρεμούρα και φυσικά ..ανεξήγητη , έσπευσαν να φκιάξουν αυτό το κτίσμα που μέχρι να λειτουργήσει , αν..ποτέ λειτουργήσει , θα έχει γίνει..ερείπιο , αφού είνα ένα..ξέφραγο αμπέλι , όπου ο " πάσα ένας " μπορεί να μπεί και κυρίως τα γελάδια , που όπως βλέπετε και στη φωτογραφία , έχουν αφήσει και τα..επισκεπτήριά τους . Ότι γίνεται , θα πρέπει να γίνεται κατόπιν σκέψεως και , κατά τη γνώμη μας , με τη συναίνεση των Δημοτών , οι οποίοι αποτελούν και το " Δήμο ". Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια οι δημότες , και μάλιστα οι Λιδορικιώτες ΑΓΝΟΉΘΗΚΑΝ ΠΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ , και έτσι έγιναν όλα όσα έγιναν ..

   Ελπίζουμε και ευχόμαστε , η νέα Δημοτική αρχή , να αφουγκραστεί το Λιδορικιώτικο παλμό ( ..προς θεού όχι του Δήμου ) και να αποφύγει τα λάθη , που και δεν προσφέρουν αλλά και..κοστίζουν  .

Για ξεκαθάρισμα 058

 

                               *      *        *

 

   Δίπλα απ' το έρημο Λαογραφικό μουσείο , είναι το στολίδι του χωριού μας , η Βαθειά , που την  'εχουν καταντήσει , καρικατούρα , με όλες τις " αστείες " , για να μη τις χαρακτηρίσουμε αλλοιώς , παρεμβάσεις που αλλοίωσαν τη φυσιογνωμία της πλατείας μας και φυσικά , πρόδωσαν την..ανύπαρκτη αισθητική των αρμοδιοϋπεύθύνων .

  Προεκλογικά , ο σημερινός Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου , εδήλωνε πως αυτή η αθλιότητα , η βρύση που χτίσανε πάνω στον πλάτανο , επειδή κάπου , ίσως , είδαν κάτι παρόμοιο , ξοδεύοντας αυτά τα λίγα χρήματα , που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κάπου αλλού . Ύστερα , απ' όσα μας έχουν πει ,  η βρύση αυτή είναι αυθαίρετη και παράνομη , και θα έπρεπε να έχει , από καιρό , ξηλωθεί , κάτι που ο πρόεδρός μας έλεγε και ξανάλεγε . Εμείς , φοβούμενοι τυχόν εμπαιγμό , για τους γνωστούς λόγους , ΘΑ  ΒΑΖΟΥΜΕ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ , μέχρι να αποκατασταθεί η νομιμότητα ...

%c2%92%c2%b1%c2%b8%c2%b5%c2%b9%c2%ac-%c2%91%c2%b3

5-4-09  Βαθειά 004

Bθειά 14-11-2009 001

  Δείτε κάγκελα που έχουν ..φυτέψει μέσα στην πλατεία , λες και είναι ...δέστρες ζώων που πάνε για ..πετάλωμα . Κι' όμως αγαπημένοι μου φίλοι , αυτή την " αθλιότητα " ο περίφημος Δημοτικός Παλμός , τη χαρακτήριζε σαν πρότυπο καλαισθησίας , τόσο τους έκοβε...

   Αν καλοκοιτάξετε στην πάνω φωτογραφία , με την παλιά όμορφη πετρόχτιστη βρύση μας , θα δείτε πάνω απ' τη βρύση ένα απίθανο κατασκεύασμα , προστατευτικό , που ναι μεν χρειάζεται , αλλά όχι τέτοιο , που χαλάει όλη την όμορφη εικόνα της αρχοντικής μας βρύσης . Βέβαια υπάρχουν και πολλά άλλα ..αυθαίρετα , όπως η βρύση του Βουνού , την ξερρίζωσαν απ' τη θέση της γιατί κάποιους εμπόδιζε ίσως , και την έχτισαν σε στυλ.." αλβανιζέ " μέσα σε ιδιωτικό κήπο , δίπλα στο σπίτι του Μάκη Μπέη . Και απ' ότι γνωρίζουμε , υπάρχει και εντολή της περιφέρειας να αποκατσταθεί η..νομιμότητα , αλλά δεν είδαμε ακόμα τίποτα σχετικό..

 

                               *        *        *

 

Ξεκαθάρισμα 9-1-2011 013

   Αφήσαμε τελευταίο το αστυνομικό τμήμα και το καινούριο ιδιόκτητο  οίκημά του , και το κάναμε αυτό γιατί ήταν που ήταν στραβό το...κλήμα , το'φαγε κι' ο..γάϊδαρος...κλπ..κλπ.

   Πάνε αρκετά χρόνια , αγαπημένοι μου φίλοι , που το Λιδορίκι , είναι σαν να μην έχει Αστυνομία , και δεν είναι δική μας μόνο άποψη , αλλά της ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ  ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ των χωριανών μας , που αισθάνονται όλοι ανασφάλεια .

   Ύστερα , δεν είναι τυχαίο , πως το χωριό μας που είχε ΜΗΔΕΝΙΚΗ εγκληματικότητα , να έχει πολλά κρούσματα τα τελευταία χρόνια με πρώτο και...χειρότερο , το φονικό στο Δάφνο . Βέβαια ο δράστης είναι στη φυλακή , αυτό όμως δεν μας λέει τίποτα , γιατί η αστυνομία έχει σαν κύριο έργο και σοπό , την πρόληψη , γιατί άμα γίνει το κακό...Στην περίπτωση αυτή , την ομολογουμένως τραγική , πολλά και διάφορα ακούστηκαν κατά καιρούς , αλλά δυστυχώς , παρότι κάποια από αυτά είχαν πολλούς μάρτυρες Λιδορικιώτες και όχι μόνον , δεν κουνήθηκε φύλλο . Όπως επίσης μέσα στο χωριό μας κυκλοφορούν κάποια αυτοκίνητα , συγκεκριμένα , με υπεβολική ταχύτητα και σε ώρες κοινής ησυχίας με ραδιόφωνο στη διαπασών , έχουν όμως μια περίεργη..ασυλία . όπως ασυλία έιχαν και ίσως έχου ακόμα , κάποια παιδιά ανήλικα , 13-14 χρόνων οδηγούσαν αυτοκίνητα , ασροτικά και ι.χ , τρομοκρατώντας τον κόσμο .

   Για κάποιο τέτοιο περιστατικό , διαμαρτυρήθηκα , παλιότερα , σε αρμόδιο όργανο , που μου απάντησε ..τελείως περίεργα , μου είπε επί λέξει :"  Τα ξέρουμε , είναι καμιά δεκαρία , κι' από δω κι' απ' την Πεντάπολη , και τους το 'χουμε πει πολλές φορές .."είπατε κάτι ;..

   Και ενώ είμαστε χρόνια χωρίς αστυνόμευση , φκιάξαν και το καινούριο κτίριο στον Ψαλά , όπου δεν υπάρχει καμια οπτική επαφή με το χωριό , και όπως δεν γίνονται ποτέ περιπολίες , είναι σαν να μην έχουμε αστυνομία . Η απάντηση , πως έγινε εκεί , στον Ψαλά , γιατί παραχώρησε ό Δήμος ένα οικόπεδο , νομίζουμε πως είναι μάλλον..αστεία , δηλαδή αν ο Δήμος παραχωρούσε ένα χώρο στην κορφή στο Βαρούσι θα το φκιάχνανε εκεί ; Ολίγη σοβαρότης δεν βλάπτει..

   Και για να τελειώνουμε και με τα αστυνομικά , θα παρακαλούσαμε τον κ. Δήμαρχο , να ρωτήσει τι απόγινε τελικά , με κάποιες διαρρήξεις , στην εκκλησία , στο Δημοτικό σχολείο , και σε..κάποια καταστήματα , όπως επίση και με τους βανδαλισμούς σο Γυμνάσιο κλπ...κλπ...Ποτέ δεν μάθαμε τίποτα σχετικό , αν και η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να βγάζει ενημερωτικά δελτία τύπου , αλλά τι να πουν ; Πως δεν βρήκαν τίποτα ;..ε..δε λέγονται αυτά...

   Ξέρετε πόσοι χωριανοί και κοντοχωριανοί μας λένε..συχνά - πυκνά , εκείνο το περίφημο: " Χάθ'κι...Σαρήπαπας !!! ", δεν ξέρουμε αν γνωρίζετε φίλοι μου από που και γιατί βγήκε αυτο το...σλόγκαν ,αλά για να ενημερωθείτε σχετικά , θα αναδημοσιεύσουμε παλιότερο σχόλιό μας , για να καταλάβει και ο καινούριος μας Δήμαρχος , αν δεν το ξέρει ήδη , πως λειτουργούν κάποιες εν..Λιδορικίω..υπηρεσίες ..σας το αφιερώνουμε ..εξαιρετικά..

       Καλό  σας  βράδυ , να περνάτε καλά ....Κ.Κ.-

No comments: