23.12.08

ΤΟ...ΣΗΜΑΔΙΑΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ...

 

19.1.07

 

ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ .......

 

IMG0007

 

   Ένα Λιδορίκι πεντακάθαρο,με ασβεστωμένα πεζοδρόμια κι'αυλές,με τα μπαλκόνια του γεμάτα γλάστρες,βασιλικά,μοσχομολόχες,τσετσέκια,μαντζουράνες και τα καλοκαιριάτικα απόβραδα να πνίγεται απ'την ευωδιά του αγιοκλήματος και των νυχτολούλουδων..

   Ένα Λιδορίκι,χωρίς τα απομεινάρια απ'το πέρασμα των αδέσποτων γελαδιών , που έχουν γίνει ο νυχτερινός εφιάλτης των χωριανών μας , που ξενυχτάνε για να σώσουν τους κήπους και τα περιβόλια τους.

   Ένα Λιδορίκι,που σέβεται την παράδοση και το παρελθόν του , και , πάνω απ'όλα , σέβεται τα πολιτιστικά στοιχεία των κατοίκων του , που δημιουργήθηκαν και καθιερώθηκαν , με κόπο και αγώνες , αποτελώντας την κληρονομιά , για τις επόμενες γενιές.
   Ένα Λιδορίκι που πρωτοπόρησε,πάντα,στη Δωρίδα , και διατήρησε ψηλά το πολιτιστικό επίπεδο της επαρχίας μας,όσο κι'αν αυτό δεν αρέσει σε πολλούς.
   Ένα Λιδορίκι, με κοινωνική και πολιτιστική αυτάρκεια , ΟΛΟ το χρόνο , κι'οχι μόνο τα πολιτιστικά...τζερτζελοπανήγυροτριήμερα του Δεκαπενταύγουστου .( τ' Αυγούστου τα τριήμερα κατα το του...........τα εννιάμερα.)
   Ένα Λιδορίκι , με μια αίθουσα διαλέξεων,θεατρικών παραστάσεων,Δωρικών Συνεδρίων και γιατι όχι και συναυλιών των παιδιών και των εγγονιών μας , που επι τέλους μπορούν και μαθαίνουν μουσική και που αύριο,αν βοηθηθούν, ίσως δημιουργήσουν μια , μικρής σύνθεσης , μπάντα που θα διασκεδάζει τους Λιδορικιώτες...

   ...Χορτάσαμε πια τις απίθανες κομπανίες που μας κουβαλάνε οι διάφοροι...ειδικοί,μπουχτήσαμε!!!!!!!! ..Ελεος !!!

 

   Αυτή ήταν η περσινή μας..έκκληση , αδέρφια , η..ονειρο..έκκλησή μας , που , ευτυχώς , έστρεξε , και σήμερα βλέπουμε με χαρά , απερίγραπτη..κάθε Τετάρτη και Κυριακή , τα παιδιά της περιοχής μας , να θεμελιώνουν τη μουσική μας..παιδεία , τη μουσική μας παράδοση...

   Σε λίγες μέρες , στις 27 Δεκεμβρίου κλείνουμε τρεις μήνες απ' το ξεκίνημα , και τ' αποτελέσματα είναι όχι απλώς ..ενθαρρυντικά , αλλά...υπέροχα , θα μπορούσαμε να πούμε , πάνω από κάθε..πρόβλεψη , αυτό σημαίνει πως στη γούρνα μας υπάρχει...μαγιά , ..πτιά , π' λέμι , υπάρχει κατάλληλο..χώμα , αλλά δεν υπήρχε  ο..σπόρος ..

   Αυτή τη στιγμή , μαθαίνουν μουσική και όργανα , γύρω στα 30 παιδιά , όλων των ηλικιών , και όχι μόνο απ' το χωριό μας , αλλά και από γύρω χωριά , Λευκαδίτι , Αμυγδαλιά , Πεντάπολη , Μαλανδρίνο , τι καλύτερο μπορούσαμε να φαντασθούμε ;

  Αύριο , θα έχουμε πρόβα-μάθημα , αντί της Τετάρτης , λόγω Χριστουγέννων , θα στολίσουμε το δέντρο μας , στην αίθουσα που μας έχει παραχωρηθεί , και μέσα στις γιορτές , ελπίζουμε να..ταιριάσει να κάνουμε και κάποια γιορτούλα , ενώ στις αρχές Ιανουαρίου , πρώτα ο Θεός , θα κόψουμε και την ..πίτα μας  (..όχι..τραχανόπιτα μετά..αρτοκλασίας , φυσικά ..) με καλεσμένους...  ΟΛΟ  ΤΟ  ΧΩΡΙΟ , ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΑΣ ,  ΠΟΥ ΓΙΑ  ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ..ΤΙΜΩΜΕΝΑ  ΠΡΟΣΩΠΑ ...

   Η όλη ιστορία της μπάντας μοιάζει , αδέρφια , με..παραμύθι , με ένα όμορφο παραμύθι , που ίσως να δυσκολεύεται ΄κάποιος να το..πιστέψει , κι' όμως έτσι είναι , και σύντομα , με τη δημιουργία της σελίδας του Π.Ο.Λ , θα σας το ..διηγηθούμε , γιά να πιστέψετε στα...θαύματα , αλλά και στα...παραμύθια ..

   Στην πιό πάνω.. έκκληση-σχόλιό μας , καλούσαμε όοοολους του Λιδορικιώτες να..ονειρευτούν μαζί μας , και μάλιστα ..συγκεκριμένα ..όνειρα , η καλή ..τύχη βοήθησε να ..βλέπουν τα ίδια όνειρα και κάποιοι χωριανοί μας , που ζουν μακριά , πολύ..μακριά απ' το χωριό μας , μεν , αλλά που η σκέψη κι' η...ψυχή τους είναι..κολλημένη στο Λιδορίκι , δε , κι' όλα ..εξελίχθηκαν ..παραμυθένια , απομένουν όμως πολλά , πάρα πολλά , που πρέπει ακόμα να γίνουν στο χωριό μας γιά να μπορούμε να...καμαρώνουμε γι' αυτό ..

   Ο Π.Ο.Λ. έχει προτάσεις , και..ρεαλιστικές αλλά και..ονειρικές , και φυσικά στόχους που θα ..παλαίψει , όσο μπορεί , γιά να τους..πετύχει , παράλληλα όμως έχει και απόλυτη γνώση του...πλέγματος δυσκολιών που  υπάρχει , γιατί υπάρχει , και μάλιστα είναι..καλά-καλά..ριζωμένο και..αναπτυγμένο , και πολλά - πολλά πράγματα και θέματα , δεν τ' αφήνει να ...εξελιχθούν , και δεν το γνωρίζει αυτό μόνο ο...Π.Ο.Λ , όχι αδέρφια πολλοί , αν όχι όλοι , το γνωρίζουν , άλλο αν , γιά δικούς τους λόγους , δεν ..προχωράνε , δεν κάνουν κάτι , είναι...κουμπωμένοι , παραδέχονται , καυτηριάζουν κάποια πράγματα ..προφορικά και υπό τον...πλάτανον , αλλά...υπάρχουν οι..φιλίες , οι συγγένειες , και διατί να το..κρύψωμεν , και οι..κομματικο..πολιτικές ..εκλεκτικές συγγένειες , που ..φρενάρουν ..και δυσκολεύουν τα πράγματα...εν μέρει..κατανοητόν , το 'χε πει κι' ο μεγάλος ..Κάλβος.." θέλει αρετή και..τόλμη η ελευθερία "...

Βαθειά φύλλα 10-12 013

         Καλό σας βράδυ , απ' το Λιδορίκι (..καταμεσίς )..

                                                Με  αγάπη........Κ.-

No comments: