9.8.09

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…

 

photo13

  Παλιές δόξες του Γυμνασίου μας , μιά υπέροχη γιορτή , που αποτελούσε το ..κοσμικό , γιά τότε , γεγονός της περιοχής , οι γυμναστικές μας επιδείξεις . Πρώτη αριστερά η Ελένη Λατσούδη – Κρίτσα , και τρίτη η Ξένη Κανιού . Προσέξτε τα ..μοντελάκια των..φουφουλοσόρτς , ήταν η μόδα της εποχής , βλέπετε δεν είχαν εμφανισθεί ακόμα ο ..Ασλάνης κι’ ο..Κωστέτσος !!

   Καλημέρα αδέρφια , καλημέρα  Greece , United States , Switzerland , Germany , United Kingdom , καλημέρα Ελληνολιδορικιώτες όλου του κόσμου , και φίλοι αγαπημένοι του Λιδορικιού και της Λιδορικιώτικης τηλε..ηλεκτρο..εφημερίδας..

  Καλημέρα και στους Σαββατιάτικους φίλους μας από : Athens , Thessaloniki , Ostermundigen , Sparti , Patrai , Chicago Ridge , Kallithea , Iraklion , Norman , Kozani , Nea Ionia , Ioannina , Kavala , Alexandroupolis , Edinburgh , Mokena , Chalandri , Volos , Stuttgart , , να περάσετε όλοι ένα όμορφο Σαββατοκύριακο , με το μυαλό και την ψυχή πάντα στο χωριό μας…

 

Ξεκαθάρισμα 179

  Φθινοπωριάτικος ο καιρός μας σήμερα αδέρφια , γι’ αυτό και μεις σας θυμίζουμε την ομορφιά της Βαθειάς , όταν τη σκεπάζουν να φθινοπωρινά ..φύλλα ..

 

ΚΥΡΙΑΚΗ  9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

221η  ΜΕΡΑ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ  -  32η ΒΔΟΜΑΔΑ

ΑΝΑΤΟΛΗ  ΗΛΙΟΥ  6:34  -  ΔΥΣΗ  20:25’

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ  ΜΕΡΑ  ΙΘΑΓΕΝΩΝ

  ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ..

378 : Μάχη Αδριανούπολης μεταξύ Ρωμαίων και Γότθων, οι οποίοι, μετά την νίκη τους, έφθασαν μέχρι την Κωνσταντινούπολη όπου και αποκρούστηκαν.

803 : Πεθαίνει, άδοξα στη Λέσβο, η πρώην Αυγούστα Ειρήνη η Αθηναία, τελευταία απόγονος της Δυναστείας των Ισαύρων.

1466 : Οι Βενετοί κυριεύουν την Πάτρα.

1500 : Η Μεθώνη, η πιο σπουδαία βάση των Βενετών στην Πελοπόννησο, κυριεύεται από τις τουρκικές δυνάμεις του Βαγιαζίτ.

1571 : Ο Μουσταφά Πασάς καταλαμβάνει την Αμμόχωστο της Κύπρου, που την πολιορκούσε από πολύ καιρό μετά από συνθηκολόγηση του Βενετού Διοικητή Μπραγκαντίν υπό τον όρο να μη θιγεί ο πληθυσμός. Ωστόσο ο Μουσταφά, μπαίνοντας στην πόλη, έκανε άγριες σφαγές.

1821 : Κατάληψη του Ναυαρίνου.

1825 : Τρία ελληνικά πλοία, υπό το Σπετσιώτη Ναύαρχο Γ. Ανδρούτσο, μεταφέρουν από τη Μονεμβασιά και αποβιβάζουν στον Κίσσαμο της Κρήτης εκστρατευτικό σώμα που περιλαμβάνει 2.400 άντρες, με σκοπό να ενισχυθεί η επανάσταση του νησιού. Μέσα σε λίγες ώρες οι επαναστάτες καταλαμβάνουν το κάστρο της Γραμβούσας και απομακρύνουν από την περιοχή 2.000 Τούρκους του Μουσταφάμπεη.

1826 : Άρνηση του Γ. Καραϊσκάκη να διαπραγματευθεί με τον Κιουταχή.

1828 : Υπογραφή συνθήκης, μεταξύ του Άγγλου ναυάρχου Κόρδιγκτον και του Μωχάμετ Αλή της Αιγύπτου, με την οποία υποχρεώνεται ο τελευταίος να εκκενώσει την Πελοπόννησο από τα στρατεύματα του Ιμπραήμ.

1944 : Το ελληνικό υποβρύχιο «Πιπίνος», με κυβερνήτη τον Υποπλοίαρχο Κων. Λούτρα, βυθίζει στο Καρλόβασι Σάμου το, υπό γερμανική σημαία, ιταλικό αντιτορπιλικό «Καλατάφιμι» (Kalatafimi).

1954 : Υπογράφεται στο Μπλέντ 20ετές σύμφωνο στρατιωτικής βοήθειας και πολιτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Νοτιοσλαβίας, και Τουρκίας.

1956 : Οι Άγγλοι απαγχονίζουν στην Λευκωσία τους νεαρούς αγωνιστές της ΕΟΚΑ Ιωάννη Πατάτσο, Ανδρέα Ζάκο και Χαρίλαο Μιχαήλ. Οι τρεις ήρωες βάδισαν περήφανα προς τον θάνατο.

    Η   ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  ΤΗΣ  ΗΜΕΡΑΣ

209

  Ονειρεμένη δεκαετία του ‘50 .. Ο αλησμόνητος  Γυμνασιάρχης μας Χαρίλαος Παπαδημητρίου , κηρύσσων την έναρξη των γυμναστικών επιδείξεων , δίπλα του όρθιος , ο ..πρωτομάστορας της όμορφης αυτής εκδήλωσης ο αξέχαστος Κώστας Παπανδρέου και πλήθος χωριανών μας και όχι μόνο αριστερά , κολλητά στην εξέδρα , η Αγγελική Καψάλη ..όλα αυτά φυσικά στις..Λάκκες..

   Καλή σας μέρα  αδέρφια ..

                  Καλή Κυριακή

       Απ’ το αγαπημένο μας χωριό με αγάπη……..Κ.-

No comments: