25.8.09

KI' OΜΩΣ !! Η " ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ "... ΑΝΘΙΣΕ..ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡO !!

..Παραδοσιακά..γλεντοχώρι η πανέμορφη Αμυγδαλιά , η αγαπημένη μας ..” Πλέσσια “ , γιά μας δε τους ολίγον..παλιότερους , ήταν σημείο..μεζεδο..γλεντο..αναφοράς , με απίθανες..γευστικές..αναμνήσεις , που δεν σβύνονται με το χρόνο ..

Τύχη ..καλή , να μας τιμήσει με την πρόσκλησή του ο αγαπητός φίλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Αμυγδαλιωτών , Αλέκος Παπανδρέου , στην όμορφη εκδήλωση που έγινε στις 18 Αυγούστου ..

Αμυγδαλιά  18-8-09 033

Αμυγδαλιά  18-8-09 007

Εκείνη τη βραδιά όλοι οι ..Δωρικοί δρόμοι οδηγούσαν εκεί , στο παραδοσιακό γλέντι της Αμυγδαλιάς , και όλοι οι ..εραστές της παλιάς ..Πλεσσιώτικης ..νυχτερινής ζωής , φυσικά , ήταν ..εκεί ..

Έντονο το ..άρωμα της νοσταλγικής ..παρεϊστικης διασκέδασης , μακριά απ’ την ..παγωτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα ..σκόρπια τραπεζάκια των..μαγαζιών (..μαγαζών..στα Πλεσσιώτ’κα ..) , όλοι σαν μιά παρέα , γλέντησαν , διασκέδασαν και γιατί να το ..κρύψωμεν ...αλλωστε , είχαμε και ανταμώματα με παλιούς αγαπημένους φίλους και συμμαθητές..

Ολοφάνερη , βέβαια , η έλλειψη μιάς μεγάλης πλατείας , κάτι που πρέπει να μπεί στην..κορφή των προτεραιοτήτων , των ..αρμοδιουπεύθυνων , α..και να έχει και μεγάλη-μεγάλη πίστα , ένεκα που οι..φίλοι Πλεσσιώτες , πως να το κάνουμε , είναι και…χορευταράδες !! Μόνο..ΠΡΟΣΟΧΗ φίλοι Πλεσσιώτες , ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗ ΦΚΙΑΞΕΤΕ ΓΙΑ ΣΑΣ , ΤΟΥΣ ΠΛΕΣΣΙΩΤΕΣ ΚΑΙ 0 Χ Ι ΓΙΑ ΤΑ…..ΜΑΓΑΖΑ , ΣΑΣ…ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΚ…ΠΕΙΡΑΣ.. !!! ΑΗΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ…

ΟΥ..ΠΑΘΩΣ ΕΙΝΙ ΚΙ…ΜΑΘΩΣ , Π’ΛΕΝΙ….

Αμυγδαλιά  18-8-09 013

Οι ευωδιές που έρχονταν με τ’ αεράκι του Κουτσουρού , αδέρφια , ανακατεμένες με τ’ αρώματα των υπέροχων Πλεσσιώτικων , ΄φαγητών , πίτες , κολοκυθολέλουδα , αρνιά ψητά και τόσα άλλα , μας ..άνοιξαν την όρεξη , και ..έστω , και..έστω και με το..ζόρι , χτυπήσαμε από πεντέξι..πιατάκια , το βράδυ..βλέπετε..τρώμε ελαφρά , βέβαια κάποιοι φίλοι δίπλα μου , ονόματα δεν λέμε,,προχωρήσαν και..παραπέρα..να μη ..βασκαθούνε , είχαν ..ορεξούλα..

Εμείς , στη Δωίδα , όπως ξέρετε , εξ..απανέκαθεν..κρατάμε τα ..παλιά , τα πολύ..παλιά , και κυρίως αυτό που έλεγε γιά “ ..άρτο και..θεάματα “ , ε ..χορτάσαμε κι’ απ’ τα δυό , και τα..πεντανόστιμα μεζεδάκια μας , αλλά και “οι άγγελοι της ..Πλέσσιας “ , τα παιδιά του πανέμορφου χορευτικού της Μαρίας Κοκμοτού , μας ..χόρτασαν με τους χορούς τους και τις ..τσακπινιές τους , ΧΙΛΙΑ…ΜΠΡΑΒΟ , αξίζουν και τα υπέροχα παιδιά αλλά και η..δασκάλα τους , και του..χρόνου !!

Κόσμος πολύς , αδέρφια , κι’ αμα τους καλοκόιταζες στα..μάτια , έβλεπες κάτι απ’ τα ..παλιά , έννοιωθες μιά πραγματική..αυθεντική ευχαρίστηση , σαν τότε , που γλεντάγαμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ , χωρίς χρωματιστές..ταμπέλες και ..κομματολάβαρα..

Αμυγδαλιά  18-8-09 021

Παρόντες και οι Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Λιδορικίου , Γ.Κουλόυλας και Θαν Κοτονιάς , με τον πρόεδρο του χωριού , αλλά και πολλοί –πολλοί άλοι .

Αμυγδαλιά  18-8-09 039

…και λίγο παραπερούλια , μιά αγαπημένη , από παλιά , παρέα , οι Κώστας και Σταύρος Τεμπέλης με τις συζύγους τους και την όμορφη συντροφιά τους , ο Σταύρος είναι και αγαπημένος συμμαθητής ..

Αμυγδαλιά  18-8-09 006

O ακούραστος φίλος Πρόεδρος , ο..αψηλός στο βάθος , Αλέκος Παπανδρέου , ο..ενορχηστρωτής της βραδιάς , που μας χάρισε όμορφες στιγμές , που , ομολογουμένως , είχαμε αρχίσει να..ξεχνάμε , Αλέκο , πάντα τέτοια ..

Αμυγδαλιά  18-8-09 035

Του..φωτογραφικού φακού , όμως , δεν θα μπορούσε να ..ξεφύγει και η..απέναντι πλευρά του ..τραπεζιού , άπό αριστερά ο αγαπητός φίλος Χρ.Καραμπίνης , Δ.Σύμβουλος , η..ταπεινότητά μου και ο Αντινομάρχης κ. Ιντέρνος , είναι ολοφάνερη αδέρφια η..ασφυκτική …πίεση που μου..ασκεί η…εξουσία , με ‘χουν βάλει στη..μέση , π’λένι…

Πολλά , πάρα πολλά έχουμε να πούμε ακόμα , γιά τηνόμορφη αυτή βραδιά , αλλά σε λίγο όμως ..παίζει ο..Παναθηναϊκός , στη..Μδρίτη..κι’ αύριο μέρα είναι..

Απ’ το Λιδορίκι με αγάπη …Κ.-

No comments: