30.8.09

ΠΕΡΑΣΕ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ..ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ !!!

 

…Απ’ την μέρα που ενημερώσαμε (!!!) τους αρμόδιους γιά την υπόθεση…Φύσκου αδέρφια , και δεν έχουμε λάβει ούτε την παραμικρή..πληροφορία , γιά το τι..έγινε η..πρόκειται να γίνει , και φυσικά δεν ζητήσαμε , εμείς , απολύτως τίποτα , ούτε μας ενδιαφέρει το τίνος είναι το σπίτι αυτό , απλά , πολύ..απλά , στείλαμε τις περιβόητες φωτογραφίες στους αρμοδιοϋπεύθυνους , γιά..ενημέρωσή τους , γιατί , δεν το..κρύβουμε πως το θέμα αυτό μας έκανε μεγάλη ..εντύπωση , αλλά ακόμα μεγαλύτερη μας κάνειη όλη…καθυστέρηση στην διαδικασία , γιατί προ..τριμήνου περίπου μας κοινοποιήθηκε (..γιά ποιό λόγο άραγε ; ) ένα έγγραφο της Πολεοδομίας Άμφισσας προς το Α.Τ , και το Δήμο Λιδορικίου , με το οποίο ζητούσαν να μάθουν (!!!) σε ποιόν ανήκει αυτό το ..σπίτι !! Έκτοτε ..αγνοείται η ..τύχη του όλου θέματος…

   Επειδή πολλοί φίλοι μας , ρωτάνε , και με το..δίκιο τους τι τελικά ..απέγινε μ’ αυτή την ιστορία , και επειδή , δεν σας το κρύβουμε αυτή η..υπόθεση και μας..ενοχλεί αλλά και μας..οργίζει , παραθέτουμε τα ηλεκτρονικά ‘εγγραφα που στείλαμε στους αρμόδιους , στις αρχές Μαίου 2009 , με τις σχετικές φωτογραφίες βέβαια , με την πληροφορία πως προσωπικά δεν έχουμε ΤΙΠΟΤΑ  ΝΕΟΤΕΡΟ , τώρα τι έχει γίνει η τι πρόκειται να ..γίνει δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε , αν πάντως έχουμε , ποτέ , κάποιο νέο  , να είστε σίγουροι πως θα σας ενημερώσουμε ΑΜΕΣΩΣ , τώρα άν ..πείτε , πως ο Νόμος λέει πως σε ένα μήνα πρέπει ο πολίτης να έχει..απάντηση , θα σας απαντήσουμε , με τη σειρά μας , πως αν οι..Νόμοι..εφαρμόζονταν , τότε το..θέμα αυτό δεν θα..υπήρχε , σας…καλύψαμε ;

   Τις φωτογραφίες δεν τις ..ξαναδημοσιεύουμε , το θεωρούμε..περιττό , όπως περιττό θεωρούμε και το να..ξαναασχοληθούμε με το..θέμα , όχι γιά τίποτα άλλο , αλλά γιατί δεν έχουμε τίποτα και με κανένα , και δεν θα θέλαμε η όποια..κάποια..εμμονή στο θέμα αυτό , να ..ερμηνευτεί , από κάποιους κατά το..δοκούν…

    Καλό  σας  βράδυ….Κ.-

To:
asamaras@parliament.gr

Attachments:
4 attachments
Anti-virus scan by Windows Live OneCare

Mαλανδρίν...jpg (917.6 KB), Mαλανδρίν...jpg (947.9 KB), Mαλανδρίν...jpg (825.2 KB), Mαλανδρίν...jpg (960.1 KB)

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ , μαζί με τις ευχές μας , λόγω των Πασχαλινών γιορτών , Σας στέλνουμε και μερικές φωτογραφίες - ντοκουμέντα , από κάποια απαράδεκτη ενέργεια , χτισίματος σπιτιού πάνω στα τείχη της αρχαίας πόλης την Φωκίδας , του Φύσκου , όπου σήμερα είναι το χωριό Μαλανδρίνο , απέναντι απ' τις ομώνυμες γνωστές φυλακές . Δυστυχώς , κανένας μας δεν γνώριζε αυτή την αθλιότητα , και από καθαρή τύχη ..πέσαμε επάνω της . Ακολουθώντας τη διαδρομή που περιγράφει ο περιηγητής Gaston Deschamps , το 1898 , από Άμφισσα προς Λιδορίκι , βρεθήκαμε πάνω σ' αυτό το..θέαμα , που θα δείτε στις συν/νες φωτογραφίες .
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε , τι ακριβώς έχει συμβεί , το μόνο όμως που είναι οφθαλμοφανές και..σίγουρο , είναι πως τα τείχη του Φύσκου , τα έκαναν κάποιοι ..μαντρότοιχους , χτίζοντας πάνω τους το σπίτι τους .
   Με την ελπίδα πως θα αποκατασταθεί αυτή η ..αθλιότητα , σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
                                    Με Τιμή
                           Κωνσταντίνος Ευθ.Καψάλης

 

To:
grafeio.nomarhi@fokida.gr

  Αξιότιμε κύριε Νομάρχα ,
                                  μαζί με τις ευχές μας , γιά τις γιορτές που πέρασαν , σας στέλνουμε και μερικές φωτογραφίες από μιά ..αθλιότητα που συναντήσαμε , τυχαία , στην περιοχή Μαλανδρίνου. Ακολουθώντας την διαδρομή , από Άμφισσα προς Λιδορίκι , όπως την περιγράφει ο περιηγητής Gaston Deschamps , το 1898 , βρεθήκαμε προ εκπλήξεως , ανατριχιάσαμε , κυριολεκτικά , όταν διαπιστώσαμε πως ΠΑΝΩ ΑΚΡΙΒΩΣ στα τείχη της αρχαίας Φωκικής πόλης ΦΥΣΚΟΣ , έχει χτιστεί σπίτι , προφανώς εξοχικό , με όλα τα σχετικά του , ψησταριά , φούρνο , κιόσκι , αυλή κλπ . Δεν γνωρίζουμε σε ποιόν ανήκει , ούτε  ενδιαφέρει αυτό , θα θέλαμε να ερευνηθεί το όλο θέμα , διότι πρόκειται γιά ..προκλητική αθλιότητα , που είναι απορίας άξιον , πως επετράπει να γίνει , δεδομένου ότι το μέρος είναι και προσβάσιμο και κοντά στο δημόσιο δρόμο , περίεργα πράγματα ..
   Τις συν/νες φωτογραφίες τις στείλαμε και στον κ.Υπουργό Πολιτισμού , στην Εφορία Αρχαιοτήτων Δελφών και στην Πολεοδομία Ανφίσσης , ενημερώσαμε δε και τον Δήμο Λιδορικίου , μετά δε την ανάρτηση του θέματος στην ιστοσελίδα μας , www.lidoriki.com , την είδηση την αναμετέδωσε και το troktiko , με αποτέλεσμα να έχουμε εκατοντάδες σχετικά τηλεφωνήματα και μηνύματα . Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο , οι φωτογραφίες και μόνο τα λένε όλα .
                                                       Με εκτίμηση και Λιδορικιώτικους χαιρετισμούς

 

To:
d.poleodomias@fokida.gr

Attachments:
4 attachments
Anti-virus scan by Windows Live OneCare

Mαλανδρίν...jpg (917.6 KB), Mαλανδρίν...jpg (947.9 KB), Mαλανδρίν...jpg (825.2 KB), Mαλανδρίν...jpg (960.1 KB)

   Αξιότιμε κ Διευθυντά ,
                               με πραγματική ..ανατριχίλα , την περασμένη βδομάδα , αντικρύσαμε στην περιοχή Μαλανδρίνου , όπου από..τύχη βρεθήκαμε , να υπάρχει χτισμένο σπίτι ΠΑΝΩ  ΣΤΑ  ΤΕΙΧΗ της αρχαίας Φωκικής πόλης Φύσκος . Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες , γιά το πως αυτό το σπίτι χτίστηκε , ούτε και γνωρίζουμε τον ιδιοκτήτη του , αλλά πιστεύουμε , με τις λίγες γνώσεις μας , πως η όλη διαδικασία δεν θα πρέπει να είναι και ..απολύτως νόμιμη , αν λάβουμε υπόψη μας πως έλληνες απλοί πολίτες ταλαιπωρούνται χρόνια και χρόνια , επειδή υπάρχει ..υποψία ύπαρξης αρχαίων σε κάποια περιοχή . Μετά το ..σοκ , που υποστήκαμε , βγάλαμε κάποιες φωτογραφίες , απ' την , κατά τη γνώμη μας , αθλιότητα αυτή , τις οποίες σας στέλνουμε συν/να , και τις οποίες φυσικά και στείλαμε σε κάθε αρμόδιο , κ.Υπουργό Πολιτισμού , κ. Νομάρχη Φωκίδας , Εφορία Αρχαιοτήτων Δελφών και Δήμαρχο Λιδορικίου .

 

 

t:
Friday, May 08, 2009 2:18:08 AM

To:
ΔΗΜΟΣ ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ (lidoriki@otenet.gr)

Attachments:
4 attachments
Anti-virus scan by Windows Live OneCare

Mαλανδρίν...jpg (917.6 KB), Mαλανδρίν...jpg (947.9 KB), Mαλανδρίν...jpg (825.2 KB), Mαλανδρίν...jpg (960.1 KB)

   Αγαπητέ Κύριε Δήμαρχε ,
                        πριν μερικές μέρες , από..ερευνητική διαστροφή και μπόλικη ..τύχη , ακολουθώντας τη διαδρομή που περιέγραψε το 1898 , ο Γάλλος περιηγητής Gaston Deschamps , μεταβαίνοντας από την Άμφισσα στο Λιδορίκι , βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μιά..θλιβερή , κυριολεκτικά , πραγματικότητα . ΠΑΝΩ στα τείχη της αρχαίας Φωκικής πόλης Φύσκος , όπου σήμερα το Μαλανδρίνο , έχει ΧΤΙΣΘΕΙ  ΣΠΙΤΙ , όπως ακριβώς το διαβάζετε , και είναι βέβαια , απορίας άξιον το πως χτίστηκε , με τίνος την άδεια , αν τελικά υπάρχει τέτοια άδεια , και με ποιών την ..ανοχή και βοήθεια , αν δεν υπάρχει , δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε ακριβώς χτίστηκε , αν και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία , πάντως θα πρέπει η κατασκευή να είναι πρόσφατη , γιάτι το σπίτι είναι καινούριο . Η εφορία Αρχαιοτήτων Δελφών την οποία ρωτήσαμε σχετικά , μας ανέφερε κάτι περί ιδιοκτησίας κάποιου κ.Λύτρα , κάτι που φυσικά ούτε μας ενδιαφέρει αλλά ούτε και μας αφορά , αυτό αφορά τις Αρχές , και μάλιστα τις Εισαγγελικές . Εντύπωση όμως μας κάνει το γεγονός ότι σε εμφανές σημείο , κοντά στο δημόσιο δρόμο και σε περιοχή πολυσύχναστη , θα λέγαμε , χτίστηκε αυτό το σπίτι , και όχι σε..ενδεχομένως ..αρχαιολογικό χ'ωρο , αλλά ΕΠΑΝΩ  ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΙΧΗ , πάνω στον αρχαιολογικό χώρο . Το όλο θέαμα της αθλιότητας αυτής , είναι ομολογουμένως...ανατριχιαστικό , και φυσικά έχουμε τα φωτογραφικά πειστήρια , τα οποία και στείλαμε στον Υπουργό Πολιτισμού , στον Νομάρχη Φωκίδας και την Εφορία Αρχαιοτήτων Δελφών , επιφυλασσόμενοι να ενημερώσουμε και οποιονδήποτε σχετικό και αρμόδιο φορέα . Μας κάνει όμως μεγάλη εντύπωση ακόμα , πως δεν μαθεύτηκε τίποτα σχετικό στην περιοχή μας , εκτός κι' αν δεν έτυχε εμείς να ενημερωθούμε , αλλά τόσοι Μαλαντρινιώτες , ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού , η Πολεοδομία , οι εμπλεκόμενοι μηχανικοί , κανένας δεν το ...είδε ; Δεν γνωρίζομε αν ο Δήμος μας είναι ενήμερος του θέματος , αλλά πιστεύουμε πως αν τελικά δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή του το γεγονός αυτό , θα πρέπει να επιληφθεί του θέματος , που κατά την ..ταπεινή μας γνώμη είναι ιδιαιτέρως σοβαρό .
   Γιά δική σας ενημέρωση , στέλνουμε συν/να , τις σχετικές φωτογραφίες που δεν έχουν ανάγκη..σχολιασμού , καθότι μιλάνε από ..μόνες τους , βέβαια , όπως προαναφέραμε , έχουμε έρθει , σήμερα μάλιστα , σε επαφή με την αρμοδία αρχαιολόγο της Εφορίας  Δελφών , που διακατέχεται απ' τα 'ιδια με μας..συναισθήματα , που εντός των ημερών θα μας ενημερώσει πλήρως γιά οσα έχουν γίνει , αλλά και γιά όσα πρέπει να γίνουν .
Θεωρήσαμε καθήκον μας , κύριε Δήμαρχε , να σας ενημερώσουμε , σχετικά , με την παράκληση , αν τελικά το εν λόγω θέμα σας είναι γνωστό , να μας δώσετε όποιες πληροφορίες , σχετικές , έχετε .
                                                            Με  εκτίμηση και ευχαριστίες

 

 

Sent:
Friday, May 08, 2009 12:07:21 AM

To:
iepka@culture.gr

Attachments:
6 attachments
Anti-virus scan by Windows Live OneCare

18-3-2009...jpg (672.2 KB), 18-3-2009...jpg (776.7 KB), Mαλανδρίν...jpg (917.6 KB), Mαλανδρίν...jpg (947.9 KB), Mαλανδρίν...jpg (825.2 KB), Mαλανδρίν...jpg (960.1 KB)

Αγαπητή κυρία Τσαρούχα ,
                                    σε συνέχεια της σχετικής τηλεφωνικής μας επικοινωνίας , και του ενδιαφέροντος που δείξατε , και δείχνετε , γιά τα..προβλήματά μας , και σας ευχαριστούμε θερμά γι' αυτό , σας στέλνω και τα ..τεκμήρια του διαπραχθέντος , ήδη , αρχαιολογικού ..εγκλήματος , κατά την ταπεινή μας γνώμη . Δεν γνωρίζουμε το τι ακριβώς έχει συμβεί στην προκειμένη περίπτωση , αλλά το αποτέλεσμα είναι..τουλάχιστον..ανατριχιαστικό , και μας βάζει , φυσικά , σε πολλές και..μαύρες σκέψεις ...Εκτός όμως του θέματος του σπιτιού που χτίστηκε , πως άραγε ; πάνω στα τείχη του Φύσκου , θα θέλαμε να βοηθήσετε , στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας , ν' αξιοποιηθεί τελικά , έστω και η υπάρχουσα στο Λιδορίκι , αρχαιολογική συλλογή , αν τελικά δεν είναι μπορετό να αναβαθμισθεί σε Μουσείο . Πάντως , παρά την προηγούμενη προσπάθειά σας , καθαρισμού κλπ , η κατάσταση είναι πάλι..αθλία , σας στέλνω και πρόσφατη φωτογραφία , και σαν Πρόεδρος του πρόσφατα ιδρυθέντος στο χωριό μας Πολιτιστικού Ομίλου , θα ήθελα να σας παρακαλέσω , να μας βοηθήσετε  , ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε τα Δωρικά Πολιτιστικά πράγματα σε κάποια ..τάξη , και σας ευχαριστόυμε , εκ των προτέρων γι' αυτό . Τις φωτογραφίες που αφορούν στο παράνομο , κατά τη γνώμη μας , κτίσμα , τις έστειλα και στον κ. Νομάρχη , αλλά και στον Υπουργό Πολιτισμού , ελπίζοντας να τακτοποιηθεί , άγνωστο ..βέβαια πως , αυτή η αθλιότητα .
  Σας εύχομαι να είστε πάντα καλά και σας ευχαριστώ και πάλι γιά όλα .
     Με εκτίμηση   Κωνσταντίνος Ευθ .Καψάλης

No comments: