4.8.09

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…

 

 

 

018

      …Τρεις  νέοι , τρεις φίλοι , τρία ..παιδιά…

  Γιάννης Πίτσιος , Γιώργος Μπίλιος και Γιώργος Καψάλης..

  Καλημέρα Λιδορικιώτες …καλημέρα  Greece , United States , Switzerland , Netherlands , Cyprus , καλημέρα ξενητεμένοι Ελληνολιδορικιώτες και φίλοι του Λιδορικιού αγαπημένοι σε όλο τον κόσμο , καλημέρα και στους χθεσινούς μας επισκέπτες από : Athens , Patrai , Chicago Ridge , Iraklion , Norman , Thessaloniki , Amfissa , Ostermundigen , Sparti , Ioannina Nea Ionia , Nea Smirni , Arnhem , να πενάτε όλοι σας καλά ..

 

221

ΤΡΙΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  - 216η  ΜΕΡΑ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ  - 32η ΒΔΟΜΑΔΑ . ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΛΙΟΥ  6:30’ – ΔΥΣΗ  20:31’

· Μνήμη των επτά παιδιών στην Έφεσο.

  ΣΑΝ    ΣΗΜΕΡΑ…

1822 : Ο Χασάν Πασάς καταλαμβάνει και καταστρέφει τα χωριά Λάκκοι και Θέρισο Κρήτης μετά από γενναία αντίσταση των ολιγάριθμων υπερασπιστών τους.

1826 : Επαναστατικά σώματα υπό τους Π. Ζαφειρόπουλο και Σ. Σταικόπουλο μαζί με επτανησιακό σώμα αποκρούουν επίθεση δυνάμεων του Ιμπραήμ.

1865 : Με Βασιλικό Διάταγμα καθιερώνεται ο Εθνικός μας Ύμνος που γράφτηκε από το Διονύσιο Σολωμό και μελοποιήθηκε από το Νικόλαο Χαλκιόπουλο (Μάντζαρο).

 

         Η    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ   ΤΗΣ  ΗΜΕΡΑΣ..

img_0001

    Το παλιό ..Βελούχι…

   Δεν βάλαμε τυχαία , σήμερα τη φωτογραφία του πανέμορφου παλιού Βελουχιού , αδέρφια , όχι , έχουμε το λόγο μας , γιατί γιά χθες βράδυ , ήταν προγραμματισμένη από καιρό μουσική εκδήλωση στο κάστρο , που τελικά δεν έγινε στο..κάστρο , αλλά στο Νέο Κάλλιο , στο νέο Βελούχι δηλαδή..και το απίθανο είναι πως η ..αλλαγήέγινε την τελευταία στιγμή , όπως τουλάχιστον μας είπαν οι διοργανωτές ..

   Το γιατί βέβαια , είναι απολύτως..Ελληνικόν , της ..τελευταίας στιγμής , όπως σε όλα μας , δεν είχε , λέει , απαρτία η αρμόδια επιτροπή και δεν ..συνεδρίασε γιά να τους δώσει  άδεια (!) , ιστορίαι διά …αγρίους , που λέμε …

   Τέλος πάντων , η περίπτωση της χρήσης του αρχαιολογικού χώρου του Καλλίου , είναι..περιπεπλεγμένη και..ασφαλώς και πολύ..περίεργη..

   Είναι το σιβαρότερο αρχαιολογικό κομμάτι της περιοχής μας , αλλά..αφημένο στην τύχη του , ξεχασμένο και..θαμμένο , μόνο κάθε καλοκαίρι τέτοια εποχή το θυμόμαστε , γιατί γίνεται κάποια εκδήλωση , με ..περίεργη σύνθεση συνδιοργανωτών , μετέχουν : η Ομοσπονδία (!) Β.Δ. Δωρίδας , το Νέο Κάλλιο και ο Δήμος Λιδορικίου .

   Βέβαια όσα χρόνια την θυμόμαστε αυτή την εκδήλωση , ήταν πάντα ..υποτονική , με ελάχιστη..συμμετοχή κόσμου , παρότι το μέρος είναι εξαιρετικά όμορφο , και έχει καταπληκτική θέα στη λίμνη μας , εκείνο όμως που δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε είναι το που ..κολλάει η ΒΔ.Δωρίδα , που έχει από χρόνια..αποσπασθεί απ’ την υπόλοιπη , σ’ αυτή την εκδήλωση , όσες μάλιστα φορές παρακολουθήσαμε την εκδήλωση , δεν είδαμε Β.Δ.Δωριείς να έρχονται , παρά μόνο μέρος του ..προεδρείου , τέλος πάντων..

  Το όλο θέμα του κάστρου , πιστεύουμε πως πρέπει να μελετηθεί και το κομμάτι αυτό να αξιοποιηθεί και να γίνει τόπος εκδηλώσεων και όχι..μόνον , αλλά όπως προείπαμε ν ότι γίνει να γίνει με ..μελέτη από ειδικούς , και φυσικά ότι γίνει να είναι..ευπρεπές ..

Κάλλιο  3-8-09 006

  Πηγαίνοντας , προς τα εκεί , χθες το σούρουπο , αντικρύσαμε μιά εικόνα..μαγευτική , τα γκρίζα χρώματα της λίμνης , με τα πυκνά σύννεφα , την ώρα που οι τελευταίες ηλιαχτίδες χάνονταν πέρα στον ορίζοντα ..

Κάλλιο  3-8-09 002

συνέθεταν ένα ..εκπληκτικής ομορφιάς ζωγραφικό πίνακα..της πανέμορφης Δωρικής γης…

Κάλλιο  3-8-09 015

  Και όταν φτάσαμε στο χώρο της εκδήλωσης , θα πρέπει να ήταν ο προαύλιος χώρος του Κοινοτικού Καταστήματος , με την όμορφη κληματαριά και τις μουριές ..

Κάλλιο  3-8-09 022

   …συναντήσαμε ελάχιστους θεατές , οι πιό πολλοί Βελουχοβιώτες , και μετά ήρθαν και Λιδορικιώτες και κάπως..πύκνωσαν οι..τάξεις των ..θεατών..

Κάλλιο  3-8-09 026

   Το μεγαλύτερο μέρος της..ορχήστρας γνωστό μας , ο Γιώργος , η Μίνα Καραμούτσιου και οι δυό τους κόρες , έχουν ξαναπαίξει στην εκδήλωση αυτή , στο κάστρο βέβαια , και ήταν και άλλοι μουσικοί που δυστυχώς δεν γνωρίζουμε , πάντως παρά τις όποιες..ελλέιψεις η εκδήλωση ήταν ευπρεπής με ..εμφανή τα σημ΄΄αδια της..τελευταίας στιγμής , αφού η αλλαγή του τόπου , έγινε πραγματικά την τελευταία στιγμή…

   Βέβαια , να λέμε και του στραβού το δίκιο , δεν είχε γίνει δημοσιοποίηση , δεν είχαν βγει αφίσες , και κανένας δεν γνώριζε λεπτομέρειες , χωρίς αυτό να σημαίνει πως διαφορετικά θα γινόταν ..κοσμοπλημμύρα , όχι , οι προσελθόντες , ήτα , πάνω-κάτω , αυτοί που κάθε χρόνο παρευρίσκονται ..

Κάλλιο  3-8-09 020

Κάλλιο  3-8-09 016

Κάλλιο  3-8-09 023

Κάλλιο  3-8-09 021

Κάλλιο  3-8-09 027

Κάλλιο  3-8-09 022

  Το θέμα βέβαια των ..πολιτιστικλων μας , θέλει πολλή..συζήτηση και ..μελέτη , αλλά αυτό σε άλλη μας ..συνεδρίαση …

                Ν απερνάτε καλά ..

             Απ’ το χωριό μας με αγάπη…..Κ.-

No comments: