28.8.10

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΩΡΙΔΑΣ

 

 

ΤΑ  ΠΡΩΤΑ  ΟΝΟΜΑΤΑ  ΓΙΑ

ΤΟ  ΔΗΜΟ  ΔΩΡΙΔΑΣ                      ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ                                                    

    Τέσσερις είναι μέχρι τώρα οι υποψήφιοι Δήμαρχοι που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρων τους για το Δήμο Δωρίδας .

   Ο σημερινός Δήμαρχος Ευπαλίου Τάσος Παγώνης , ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Τολοφώνας Γιώργος Καπεντζώνης , ο δημοτικός σύμβουλος του Δ. Ευπαλίου Χρήστος Τριανταφύλλου και ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιάννης Λυμπέρης .

   Ο σημερινός Δήμαρχος Λιδορικίου Γιώργος Κουλούλας μετά την κίνηση ματ που του έκανε ο Παγώνης δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τις δικές του κινήσεις ,που σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο του είναι τρείς:

-         Να κατεβάσει και αυτός συνδυασμό διεκδικώντας την Δημαρχία

-         Να κατέβει ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος , μη συμμετέχοντας στα δημοτικά δρώμενα

-         Να πιεσθεί από πιο ψηλά κομματικά για να βρεθεί  τρόπος συνεργασίας με τον Παγώνη .

   Από την πλευρά του ο Λυμπέρης , παρότι έχει καλές προσβάσεις στο περιβάλλον του Πρόεδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά , φαίνεται  να μη τον πλαισιώνουν τα κομματικά στελέχη της ΝΔ στη Δωρίδα , κι αυτό του δημιουργεί προβλήματα  για το  αν θα μπορέσει  να στελεχώσει τον συνδυασμό του και να τραβήξει την κούρσα μέχρι το τέλος .

   Έτσι μέχρι τώρα και για τις επόμενες μέρες και μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στον κεντροδεξιό χώρο θα υπάρξει αρκετό παρασκήνιο και η Νέα Δημοκρατία δεν δίνει επίσημα το χρίσμα σε κάποιον .

   Πρέπει να πούμε εδώ ότι μπροστά σ΄ αυτή την διασπαστική εικόνα , από την Ρηγίλλης προσπάθησαν να φέρουν άλλη συναινετική λύση με υποψήφιο Δήμαρχο τον πολιτευτή του κόμματος  Κ. Κουτσομήχος                         ο οποίος  παρ΄ ότι στην αρχή το σκέφθηκε λίγο ,μετά το απέρριψε επικαλούμενος προσωπικούς λόγους .

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι που ανακοίνωσαν ότι θα διεκδικήσουν το Δήμο ήδη άρχισαν να εργάζονται πυρετωδώς για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά τους .

Οι αποκλειστικές πληροφορίες μας  αναφέρουν ότι μέχρι τώρα ο Τάσος Παγώνης έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή του πρώην Νομαρχιακού Συμβούλου και Προέδρου της Ν.Δ. στο Δήμο Βαρδουσίων  Κώστα Μπαλασκώνη , του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τολοφώνος Δημήτρη Καραχάλιου , του Νομαρχιακού Συμβούλου  από το Μαλανδρίνο Ανδρέα Παναγιωτόπουλου  και του Νομαρχιακού Συμβούλου Χαράλαμπου Κατσαρού  από το Ευπάλιο .Στηρίζεται επίσης από τα δημοτικά στελέχη της παράταξής του στο Ευπάλιο Βαγγέλη Καραϊνδρο (Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου), Μαρία Πλούμη (Αντιδήμαρχο), Κώστα Βρέττα (Αντιδήμαρχο) , Γιώργο Καλαντζή (δημοτικό σύμβουλο), Ανδρέα Δημόπουλο (δημοτικό σύμβουλο), Μένιο Σωτηρόπουλο (ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο),κ.ά .

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καπεντζώνης που πρόσφατα ανακοίνωσε την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του φαίνεται καταρχάς να έχει μια πιο ευρύτερη πολυκομματική συμμετοχή σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που υπάρχουν .

Έτσι στο Επιτελείο του πρέπει να θεωρούνται σίγουροι ότι θα συμμετάσχουν οι Ηλίας Κορομπίλης (Δημοτικός Σύμβουλος Τολοφώνας) , Νώντας Κοϊνης (επιχειρηματίας από Δήμο Βαρδουσίων ) , Δημήτρης Παπακωνσταντίνου (δημοτικός σύμβουλος Λιδορικίου) Στάθης Μελίστας (δημοτικός σύμβουλος Ευπαλίου) , Παναγιώτης Ζέτος (δημοτικός σύμβουλος Τολοφώνας),Παναγιώτης Παπαγεωργίου (δημοτικός σύμβουλος Λιδορικίου),Γιάννης Θωμόπουλος [δημοτικός σύμβουλος Ευπαλίου), Σοφία Νάτσινα (από Ποτιδάνεια), Γιάννης Μπαρμπούτης (δημοτικός σύμβουλος Βαρδουσίων), Θάνος Κατσούδας (δημοτικός σύμβουλος Ευπαλίου) , Κώστας Τασάκος (από Μαραθιά), Πολυξένη Ηλιοπούλου (από Μοναστηράκι) , Δημήτρης Παν. Καραχάλιος (δημοτικός σύμβουλος Τολοφώνας) κ.ά .

Στο μεταξύ έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην αντιδήμαρχος Ευπαλίου Ανδρέας Ευσταθίου, που ως γνωστόν πρόσκειται και εκπροσωπεί στη Δωρίδα την ομάδα της Ντόρας Μπακογιάννη , μετά την ανακοίνωση Καπεντζώνη ότι κατέρχεται ως ανεξάρτητος , είναι πολύ κοντά μετά από συζητήσεις που έχουν γίνει , για να συνεργαστεί μαζί του, εφόσον τελικά ο ίδιος δεν κατέβει ως υποψήφιος με δικό του συνδυασμό .

Τέλος ο συνδυασμός ¨ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ¨ του Χρήστου Τριανταφύλλου φαίνεται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ότι  στηρίζεται κυρίως σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ από όλη τη Δωρίδα, καθώς και στα δημοτικά στελέχη Κώστα Κωτσόπουλο , Γιώργο Καραχασάνη  και είναι σε συζητήσεις για συνεργασία με τον Κώστα Κάρμα δημοτικό σύμβουλο Ευπαλίου. -

- copy, http://dorida.blogspot.com /

No comments: