24.8.10

ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΛΗΣΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ..

 

Ληστεία τράπεζας στην Αλόννησο με κινηματογραφική καταδίωξη στο Αιγαίο

 

Σκάφη του Λιμενικού συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού των δραστών
Σκάφη του Λιμενικού συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού των δραστών (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα

Σενάριο ταινίας θυμίζει η ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αλόννησο από δύο δράστες, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν, χωρίς όμως τη λεία ύψους 1.000.000 ευρώ, με μια μοτοσυκλέτα και δύο φουσκωτά σκάφη. Η αστυνομία εκτιμά ότι διέφυγαν με το πρώτο σκάφος από την Αλόννησο στην Σκόπελο και από εκεί με δεύτερο σκάφος στην Εύβοια.
Γύρω στις 7:50 το πρωί, λίγο πριν από τη ληστεία, έγινε παραπλανητικό τηλεφώνημα στον αστυνομικό σταθμό Αλοννήσου, το οποίο ειδοποιούσε για επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών σε σημείο μακριά από την τράπεζα.
Οι τρεις αστυνομικοί, που υπηρετούν στο νησί, αναχώρησαν για το σημείο και λίγα λεπτά αργότερα, στις 8:05, οι δύο ληστές με καλυμμένα πρόσωπα και δύο καλάσνικοφ εισέβαλαν στην τράπεζα. Εκείνη την ώρα το χρηματοκιβώτιο της τράπεζας ήταν ανοικτό.
Οι δύο ληστές πήραν τα χρήματα, αλλά κατά την έξοδό τους από την τράπεζα και ενώ επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα έπεσαν πάνω σε ένα ημιφορτηγό, τον οδηγό του οποίου απείλησαν με τα όπλα. Κατά τη σύγκρουση με το ΙΧ, οι δύο ληστές άφησαν την τσάντα με τα χρήματα και απομακρύνθηκαν από το σημείο με άλλη μοτοσυκλέτα, την οποία πήραν από τον ιδιοκτήτη της με την απειλή των όπλων. Από το τρακάρισμα με το ημιφορτηγό ο ένας ληστής τραυματίσθηκε.
Την ίδια ώρα, πολίτης που παρακολουθούσε τη σκηνή, ειδοποίησε τον αστυνομικό σταθμό του νησιού, αλλά καθώς δεν υπήρχε κανείς εκεί, έγινε εκτροπή του τηλεφωνήματος στο αστυνομικό τμήμα Σκοπέλου. Οι αστυνομικοί της Σκοπέλου ειδοποίησαν τους αστυνομικούς της Αλοννήσου, οι οποίοι έφυγαν από το σημείο όπου υποτίθεται ότι υπήρξε σύγκρουση, και έσπευσαν στην καταδίωξη των δύο ληστών.
Στο μεταξύ, τους δύο ληστές καταδίωξε άνδρας του Λιμενικού, τον οποίο οι δράστες πυροβόλησαν χωρίς να τον τραυματίσουν.
Στη συνέχεια, οι δύο ληστές έφτασαν σε όρμο του νησιού, όπου τους περίμενε συνεργός με φουσκωτό σκάφος -κλεμμένο από την Εύβοια- και τους μετέφερε στη Σκόπελο. Νότια της Σκοπέλου εγκατέλειψαν το σκάφος και από εκεί εικάζεται ότι άλλος συνεργός τους με δεύτερο φουσκωτό σκάφος τους μετέφερε στην Εύβοια.
Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται τόσο στην περιοχή της Εύβοιας όσο και σε άλλες περιοχές.

Newsroom ΔΟΛ

No comments: