29.8.10

ΔΩΡΙΚΟ..ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ..

 
ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ

 

...ΕΝΩ Η ALCO «ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ» ΓΙΑ ΝΔ ΣΤΗ ΔΩΡΙΔΑ


Του Παύλου Δωριάδη

 


Η προεκλογική δημοτική μάχη στο Δήμο Δωρίδας έχει αρχίσει να φουντώνει στο παρασκήνιο και οι πιθανοί μονομάχοι ,παρότι δεν είναι ακόμα εντελώς ξεκάθαρο το τοπίο των υποψηφίων , φανερώνουν σιγά-σιγά τα ¨όπλα¨ που έχουν στη φαρέτρα τους . Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη δημοσκόπηση από την εταιρεία ALCO , με εντολή της ΝΔ για το ποιος θα είναι τελικά ο υποψήφιός της για την Δημαρχία μεταξύ Τ. Παγώνη και Γ. Κουλούλα
Ο Γιώργος Καπεντζώνης συνεχίζει να στελεχώνει τον συνδυασμό του με στελέχη που προέρχονται απ΄ όλο το πολιτικό φάσμα , δικαιολογώντας έτσι και την «ανεξάρτητη υποψηφιότητά του», όπως τονίζουν στελέχη του επιτελείου του .
Από την άλλη πλευρά , στον κεντροδεξιό χώρο , η δυστοκία συνεχίζεται και όπως χαρακτηριστικά τόνιζαν πολιτικοί κύκλοι που πρόσκεινται στη ΝΔ , «συσκεπτόμαστε , συσκεπτόμαστε , αλλά άκρη δεν βρίσκουμε» !
Παράλληλα βέβαια βρίσκεται σε εξέλιξη η εντολή για τηλεφωνική δημοσκόπηση στη Δωρίδα , που έχει δοθεί στην γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων ALCO από την Ρηγίλλης, για να δουν ποιος από τους Παγώνη και Κουλούλα έχει προβάδισμα στο χώρο .
Πρέπει να πούμε όμως εδώ ότι στο επιτελείο του Παγώνη υπάρχει έντονος προβληματισμός , για το αν το γκάλοπ θα είναι καθαρό και όχι ... «πειραγμένο» !
Κι αυτό γιατί είναι πεπεισμένοι ότι, όλη η κομματική νομενκλατούρα της ΝΔ σε Άμφισσα και Φωκίδα , προσπαθούν να πείσουν και το έχουν καταφέρει μέχρι ενός σημείου , την ηγετική ομάδα της Ρηγίλλης ,ότι το κόμμα το συμφέρει να ηγηθεί ο Κουλούλας . Προς την κατεύθυνση αυτή μάλιστα προσπαθούν να επιστρατεύσουν και κάποιους οικονομικούς παράγοντες , που πάντοτε τα κόμματα έχουν την ανάγκη τους .
Είναι χαρακτηριστικό ακόμα ότι στα ευρήματα της δημοσκόπησης θέτουν και το ερώτημα μεταξύ Κουλούλα και Καπεντζώνη ποιόν προτιμούν , για να βγάλουν ότι προηγείται ο Κουλούλας κι έτσι να αποτρέψουν φυγόκεντρες δυνάμεις που παρατηρούνται από την διχαστική και διασπαστική πορεία του χώρου της κεντροδεξιάς .


ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ


Τέτοια προβλήματα δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει η παράταξη του Καπεντζώνη . Έχει όμως διαφορετικά .
Η πλειοψηφία των στελεχών του βάζει «βέτο» να μην συμπεριληφθούν στο συνδυασμό του κομματικά στελέχη που έχουν θεσμικό ρόλο , όπως για παράδειγμα οι Γραμματείς των κομματικών οργανώσεων κλπ . Αυτό τονίζουν , αναιρεί την ανεξάρτητη υποψηφιότητα .
Αντίθετα τονίζουν , θα δυσαρεστήσει σειρά στελεχών που ίσως και τα απομακρύνει , ενώ έχουν συμφωνήσει να συμμετάσχουν στον συνδυασμό του και προέρχονται από διάφορους πολιτικούς χώρους .
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τώρα , έχουν συμφωνήσει με τον Καπεντζώνη να συμμετέχουν στον συνδυασμό του , εκτός αυτών που έχει παρουσιάσει το DORIDA News σε προηγούμενο ρεπορτάζ του και οι , Κοκμοτός Αθανάσιος , Υποστράτηγος ε.ά από την Αμυγδαλιά και πρώην Αντιδήμαρχος με τον Κουλούλα στο Λιδορίκι, Ευσταθίου Ανδρέας πρώην Αντιδήμαρχος Ευπαλίου από το Καστράκι, Σπυροπούλου Πένυ Νομαρχιακός Σύμβουλος από το Ευπάλιο , Μανιώτης Αθανάσιος από την Ποτιδάνεια , Φλέγγας Ιωάννης από το Ευπάλιο , Καλιαμπέτσος Παναγιώτης από τα Κούκουρα , Ευσταθίου Κώστας από το Λιδορίκι, Ασημάκη Δήμητρα από τους Πενταγιούς , Φλετούρης Κώστας Δημοτικός Σύμβουλος Βαρδουσίων από Αρτοτίνα , Βίτσας Νίκος από το Τρίκορφο, Χαραλάμπους Μανώλης από την Ερατεινή ,Καμβύσης Κώστας από Μοναστηράκι .
Έγκυρες πληροφορίες ακόμα αναφέρουν ότι αρκετά στελέχη που στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές είχαν συμπορευθεί με το ψηφοδέλτιο του Μπάμπη Σμπαρούνη στο Δήμο Ευπαλίου , τώρα βρίσκονται σε συζητήσεις και τελική συμφωνία να συνεργαστούν με τον Καπεντζώνη
Τέλος από την πλευρά της ΛΑΊΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που ηγείται το παλιό στέλεχος του ΚΚΕ Χρήστος Τριανταφύλλου , παρά τις έντονες προσπάθειες και παρεμβάσεις δεν φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση , εκτός των καθαρά κομματικών στελεχών και ψηφοφόρων . Αυτό μάλιστα δημιουργεί και κάποια προβλήματα για την δυνατότητα στελέχωσης του συνδυασμού σε πάνω από 15 χωριά από τα 56 του Δήμου Δωρίδας .

πηγή  Ευπάλιο Δημος  Δωρίδας

No comments: