31.8.10

ΑΠΟΨΕ , ΜΗ ΤΟΝ...ΧΑΣΕΤΕ ..

Τζάμπολ στις 21.00 (ΕΤ1)

Ο πρώτος «τελικός» για την Ελλάδα, απέναντι στην Τουρκία

Έτοιμοι για το ντέρμπι με την Τουρκία, οι παίκτες της Ελλάδας

Έτοιμοι για το ντέρμπι με την Τουρκία, οι παίκτες της Ελλάδας (Φωτογραφία:  ACTION IMAGES )

Αγκυρα

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει στις 21.00 την οικοδέσποινα του Μουντομπάσκετ 2010 Τουρκία, στον πιο σημαντικό αγώνα της ως τώρα στη διοργάνωση. Και αυτό όχι γιατί αντίπαλος είναι η γειτονική χώρα, αλλά επειδή οι δύο ομάδες μάχονται για την κορυφή του Γ' ομίλου που θα τους δώσει «ευνοϊκότερο» αντίπαλο στον επόμενο γύρο.
Κατάμεστο από 11.000 φανατικούς Τούρκους αναμένεται το «Άνκαρα Αρένα». Πρεμιέρα για «Σόφο» και Φώτση.
Με νίκη επί της Τουρκίας, η Ελλάδα θα έχει τον πρώτο λόγο για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου, αφού στη συνέχεια έχει να αντιμετωπίσει τις σαφώς πιο αδύναμες της Τουρκίας, Ακτή Ελεφαντοστού και Ρωσία.
Αν οι παίκτες του Καζλάουσκας επικρατήσουν των Τούρκων, τότε θα έχουν στρωμένο με... ροδοπέταλα τον δρόμο για την 4άδα της διοργάνωσης. Αν η γαλανόλευκη χάσει και τερματίσει δεύτερη στον όμιλο, θα έχει μεν -θεωριτικά- εύκολο αντίπαλο στους «16», αλλά στους «8» είναι πολύ πιθανό να... πέσει πάνω στις ΗΠΑ.
Στην περίπτωση που τα πράγματα γίνουν ακόμα χειρότερα και η Ελλάδα τερματίσει 3η στον όμιλο, τότε θα έχουμε τιτανομαχία με τους Ισπανούς στη φάση των «16», κάτι που δεν επιθυμεί κανείς.
Ο Καζλάουσκας θα έχει στη διάθεσή του για πρώτη φορά όλους τους παίκτες, αφού εξέπνευσε η τιμωρία της FIFA στον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και στον αρχηγό Αντώνη Φώτση για τα επεισόδια στο φιλικό ματς με τη Σερβία.
Επίσης καμία ανησυχία δεν υπάρχει για την κατάσταση του Στράτου Περπέρογλου, ο οποίος ξεπέρασε τη λοίμωξη του αναπνευστικού που τον κράτησε εκτός προπόνησης τη Δευτέρα, ενώ ο Μπουρούσης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα ώστε να ξεκουραστεί, αφού είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στα δύο πρώτα ματς.
Από την πλευρά τους οι Τούρκοι, επίσης δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού και αναμένεται να στηριχτούν, στους Χέντο Τούρκογλου και Ερσάν Ιλιάσοβα.

Newsroom ΔΟΛ


    1 comment:

    kikobet said...

    Tpt gia to stoixima re paidia
    ti na to riksw simera stin Vistabet;