24.8.10

ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΤΑΛΓΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ..

 

       IMG_0021

12-1-1947 , η νύφη , Ασημούλα Αποστολοπούλου ξεκινάει απ' το σπίτι της , για την εκκλησία , δεξιά ο πατέρας της Κων.Αποστολόπουλος και αριστερά η κουμπάρα Ελένη Μποτίνη , με τις παρακουμπάρες Αγγελική Καψάλη και Ελένη Ζόγκζα . Ο  μικρός Γιώργος Καψάλης με τα στέφανα στο δίσκο , πάνω στο κεφάλι του . Ο γάμος ήταν τελικά ..περιπετειώδης , εννώ είχε προγραμματισθεί να γίνει στον Αη Γιώργη , έγινε τελικά , κατόπιν παρακλήσεως των συμπεθέρων , στην Παναγία , που ήταν καμένη , στον προαύλιο χώρο , που ήταν γεμάτος με αποκαίδια . Υπάρχει φωτογραφία με φόντο την καμένη εκκλησία μας , αλλά για τεχνικούς λόγους θα την δημοσιεύσουμε άλλη μέρα .

IMG_0030

Δεκαετία του '60 , μια εκδήλωση του Λιδορικιώτικου ..φεμινιστικού κινήματος σε..εξέλιξη . Πρώτη από αριστερά , η Ασιμούλα Τημπέλη , τέταρτη η Πιπίκα Γεωργικοπούλου , πέμτη η Άφρο Μοίρα , προτελευταία η σύζυγος τουβκαθηγητού Ρωμανά και τελευταία η Κασσιανή Μαδενλόγλου-Τσιμέκα .

IMG_0006

Την ίδια περίπου εποχή , ο Νίκος Τημπέλης με τους αδελφούς Παλούκη , στην πριονοκορδέλα του .

IMG_0031

Από παλιό αποκριάτικο Λιδορικιώτικο χορό , η Ασημούλα Τημπέλη χορεύει με το Γ.Τσώνο , αριστερά ο Γιώργος Ζόγκζας και ο Σάκης Γκομόζιας , δεξιά ο Δημ.Καφέτσης -Κοντοκράς .

No comments: